Gustarea ideală despre care toată lumea vorbește și își dorește să o gătească este supa brânza cu smântână. Cu o linie istorică fascinantă și o mare diversitate de rețete, supa minestrone este supa perfectă pentru orice situație, în special în sezonul rece.

Supa minestrone datează din Antichitatea Grecă/Romană, când se numea “minestra” și era considerată o mâncare bazată pe ingrediente comune și accesibile celor săraci. Acest mod simplu și econom de gătit a căpătat statutul unui șarm genuin și simplu și chiar astăzi, minestrone este servită în restaurantele și bistrourile italiene și peste tot în lume.

Cum se Gateste Supa Minestrone?

Minestrone se prepară foarte ușor din puține ingrediente simple, fără a implica mult timp, pregătire, mai ales la curățenia de după pregătire. Iată o listă cu ingredientele necesare pentru această supă delicioasă:

• 2 cepe
• 2 morcovi
• 2 căței de usturoi
• 1 sfeclă
• 1 ardei roșu mare
• 150 g spanac
• 400 g carne tocată de vită
• 4-5 căni de bulion de carne
• 250 g fasole roșie
• 250 g pastă de tomate
• 200 g mazăre congelată
• sare și piper la gust
• 1 lingură zahăr
• 2 lingurițe oregano uscat
• 2 linguri ierburi proaspete tăiate
• 4 linguri de ulei de măsline

Aceasta este o listă aproximativă a ingredientelor, bineînțeles, se poate varia, în funcție de ce aveți la îndemână și de preferințele gustative.

Pregatirea Ingredientelor

Înainte de a începe să pregătiți minestrone, trebuie mai întâi să pregătiți câteva ingrediente esențiale:

• Toacă ceapa și usturoiul fără a-i încinge prea tare.
• Taie morcovii și sfecla în cubulețe mici.
• Taie ardeiul în felii și ulterior în bucățele potrivite.
• Spală și toacă spanacul.
• Fierbe carnea într-o cratiță separată și adaugă sare și piper pentru gust.
• Fierbe fasolea roșie separat și scurge de apă deasupra.

Prepararea Supa Minestrone

Acum că toate ingredientele sunt pregătite, este momentul să începem pregătirea supă minestrone:

• Pune uleiul într-o cratiță mare și adaugă ceapa, usturoiul și morcovii. Amestecă și prăjește-le 5 minute la o temperatură scăzută, adăugându-le sare și piper.

• Adaugă ardeiul și sfecla, amestecă din nou și prăjește-le încă 5 minute, pentru a le face mai moi.

• Adaugă spanacul și gătește-l pentru aproximativ 1-2 minute.

• Adaugă pastă de tomate și amestecă-o bine pentru al aranja uniform.

• După ce adaugi bulionul de carne, lasă totul să se fiarbă timp de 15-20 de minute la o temperatură la care supa minestrone se frământă.

• Adaugă carnea tocată, fasolea roșie și mazărea și gătește-le încă 10 minute sau până când toate ingredientele sunt gătite bine.

• După ce ai gătit toate ingredientele, adaugă sare și piper după gustul tău, precum și zahărul și oregano uscat.

• După ce amestecă ingredientele între ele, adaugă ierburile tăiate proaspete și lasă supa să se răcească timp de 5 minute.

Servirea

Supa minestrone se poate servi cu un cub de brânză și crutoane de pâine acră, pentru o aroma îmbunătățită. De asemenea, puteți adauga parmezan sau iaurt grecesc pe care să-l amestecați în supa minestrone călduță.

Supa minestrone este cea mai bună alegere atunci când dorești să-ți diversifici meniul și să-ți bucuri familia cu o rețetă tradițională italiană.

În concluzie, minestrone este un fel de mâncare foarte simplu de gătit și poate fi Servit la orice ocazie specială, fiind o gustare plăcută și neașteptată. Asigură-te că respecti aceste indicații și sugestiile pentru supa minestrone și vei avea o masă deosebită și sănătoasă în scurt timp.