Inebuneste lumea cu un blat pufos de pizza preparat de tine insuti, parfumat si delicios. O pizza in casa poate fi un punct culminant al unei seara linistite sau poate fi startul unei petreceri reusite. Fiecare pizza incepe cu un blat de baza, care va alege in mare parte gustul si textura pizza. Blatul de pizza adecvat trebuie sa fie o fleica frumoasa si pufoasa.

Pentru a face un blat pufos de pizza, reteta recomandata este cea de mai jos. Cu putin efort si timp, usor poti pregati un blat pufos de pizza in bucataria ta care va avea o aroma unei pizze de restaurant de lux. Indiferent de abilitatile tale culinare, puteti sa va bucurati de delicioase si gustoase pizze facute acasa… iata ce va avea nevoie sa pregatiti acest blat pufos de pizza.

Ingrediente Necesare

Pentru a pregati un blat pufos de pizza, aveti nevoie urmatoarele ingrediente:

–500 gr. faina;
–150 ml. apa la temperatura camerei;
–2 linguri de ulei;
–15 gr. drojdie;
–2 linguri de zahar;
–1 lingurita de sare.

Instructiuni de Pregatire a Blatului

Pregatirea blatului poate fi divizata in cateva pasi usor de urmat.

Pasul 1: Calirea Drojdiei

Acest pas este esential pentru obtinerea unui blat pufos. Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa amestecati drojdia si zaharul intr-un bol. Adaugati apoi circa doua treimi dintre cantitatea de apa si amestecati bine, pana cand drojdia se dizolva complet. Acoperiti bolul cu un prosop curat si lasati-l la loc cald timp de 10-15 minute pentru ca drojdia sa inceapa sa se pregateasca.

Pasul 2: Amestecarea Ingredientelor

Dupa ce a expirat timpul acordat pentru preparare, se va adauga sarea si restul de apa la drojdia pregatita. Adaugati si faina si amestecati toate ingredientele folosind o lingura. Va trebui sa pregatiti o baza de aluat prin amestcarea ingredientelor pana cand aceasta se lipeste de castron si nu se mai lipeeste de pe maini.

Pasul 3: Framantarea Aluatului

Este timpul sa framantam aluatul. Puneti aluatul pe blatul de lucru si framantati timp de aproximativ 10 minute. Acesta trebuie sa devina elastic si sa-si revina, formand o bucatica de aluat supla.

Pasul 4: Perimarea Aluatului

Turnati ulei in bolul in care amestecati mai devreme ingredientele. Adaugati aluatul si neteziti-l. Acoperiti bolul cu o folie de plastic si lasati-l la dospit, intr-un loc cald, timp de aproximativ 1 ora. Dupa acest timp, aluatul s-a dublat si este pregatit pentru intindere.

Pasul 5: Intinderea si Modelarea Blatului

Iti recomandam sa folositi faina pentru impiedicarea aluatului sa se lipeasca de planul de lucru. Daca aluatul este destul de elastic, frecati mana cu putina faina, apoi sprijiniti-o pe suprafata blatului de pizza. Oprieti intinderea oricat de mult de la margine cat doriti. Utilizati o furculita sau un cutit pentru a face gauri mici in interiorul blatului, astfel incat acesta sa retina mai bine umezeala.

Pasul 6: Prasirea si Condimentarea Blatului

Acest pas opreseaza blatul sa pufoseasca. Puneti jumatate din cantitatea de ulei pe blatul de pizza si intindeti-l folosind mana sau un prosop curat. Adaugati sare dupa gust.

Pasul 7: Pregatirea Blatului pentru Coacerea

Lasati blatul la loc cald pentru inca 20 de minute. Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius. Bucurati-va de aspectul blatului pufos si prasit si transferati-l pe foaie de copt. Coaceti blatul pentru 20-25 de minute, sau pana se rumeneste frumos.

Resultat: Un Blat Pufos si Aroma Unica

Gata! Acum puteti sa va bucurati de un blat pufos de pizza, preparat de tine insuti. Acesta are o aroma unica si nu se compara cu niciunul din cele gata preparate din comert. Toata lumea va aprecia blatul pufos si voi veti fi mai mult decat multumit de reusita voastra!

Pregatirea unui blat pufos de pizza poate fi o experienta placuta si o buna ocazie pentru a petrece o seara deosebita acasa. Cu putin efort si urmand pasii de mai sus puteti sa pregatiti un blat pufos de pizza deosebit de bun. La cat de simplu poate fi preparat blatul, nu ezitati sa incercati aceasta reteta pentru a pregati delicioase si frumoase pizze in casa voastra.