Prajitura Snickers este unul dintre cele mai populare si indragite deserturi: cremoasa, rafinata si deosebit de gustoasa. Are la baza popularul baton de ciocolata si alune de snickers. Reteta poate fi dificila insa, daca ii respectati pe fiecare etapa, veti avea o prajitura Snickers delicioasa si satioasa. Iata deci pasii pe care trebuie sa ii parcurgem pentru a pregati o prajitura Snickers absolut delicioasa.
Cum se gateste Prajitura Snickers?
Ingrediente
Inainte de a ne apuca de gatit, trebuie sa pregatim ingredientele:
• 3 Snickers standard
• 250g ciocolata alba
• 200ml lapte
• 3 linguri de unt topit
• 250g de crema de alune
• 350g unt (topit sau la temperatura camerei)
• 125ml zeama de lamaie
• 150g de alune
• 300g frisca
• 50g ciocolata neagra
Instructiuni
Inainte de a incepe sa gatim prajitura Snickers, facem pregatirile necesare. Decupam Snickers-ul in mai multe bucati mici, iar alunele le taiem jumate.
PASUL 1
Punem pe foc o tigaie si topim ciocolata alba cu lapte, unt si zeama de lamaie si amestecam pe un foc mic. Intre timp, spargem Snickers-urile in bucati si presaram jumatatile de alune in tigaie. Amestecam pana se topeste ciocolata si retragem tigaia de pe foc. Lasam amestecul sa se raceasca.
PASUL 2
Intr-un alt vas punem untul si crema de alune si amestecam pana obtinem o crema rezistenta. Adaugam peste ea amestecul topit si racit si batem pana obtinem o compozitie omogena.
PASUL 3
Adaugam alunele taiate in aceasta compozitie si amestecam usor.
Punem crema obtinuta intr-o tava mare si o intindem omogen.
PASUL 4
Intindem frisca peste crema cu ajutorul unei spatule. Taiem ciocolata neagra in bucati mici si presaram ciocolata peste frisca. Dam tava la frigider pentru 3-4 ore.
PASUL 5
Scoatem tava de la frigider si taiem prajitura in bucatele rezultate. Servem prajitura Snickers ca desert.
Acum stiti cum sa pregatiti o prajitura Snickers delicioasa si satioasa. Satisfactia gustului va fi pe masura efortului depus. Puteti sa adaugati si alte ingrediente preferate pentru a experimenta sau chiar sa folositi alte tipuri de ciocolata. Important este sa respectam instructiunile si sa ne bucuram de aceasta delicioasa si cremoasa prajitura.