Prajitura Snickers este unul dintre cele mai populare si indragite deserturi: cremoasa, rafinata si deosebit de gustoasa. Are la baza popularul baton de ciocolata si alune de snickers. Reteta poate fi dificila insa, daca ii respectati pe fiecare etapa, veti avea o prajitura Snickers delicioasa si satioasa. Iata deci pasii pe care trebuie sa ii parcurgem pentru a pregati o prajitura Snickers absolut delicioasa.

Cum se gateste Prajitura Snickers?

Ingrediente

Inainte de a ne apuca de gatit, trebuie sa pregatim ingredientele:

• 3 Snickers standard
• 250g ciocolata alba
• 200ml lapte
• 3 linguri de unt topit
• 250g de crema de alune
• 350g unt (topit sau la temperatura camerei)
• 125ml zeama de lamaie
• 150g de alune
• 300g frisca
• 50g ciocolata neagra

Instructiuni

Inainte de a incepe sa gatim prajitura Snickers, facem pregatirile necesare. Decupam Snickers-ul in mai multe bucati mici, iar alunele le taiem jumate.

PASUL 1

Punem pe foc o tigaie si topim ciocolata alba cu lapte, unt si zeama de lamaie si amestecam pe un foc mic. Intre timp, spargem Snickers-urile in bucati si presaram jumatatile de alune in tigaie. Amestecam pana se topeste ciocolata si retragem tigaia de pe foc. Lasam amestecul sa se raceasca.

PASUL 2

Intr-un alt vas punem untul si crema de alune si amestecam pana obtinem o crema rezistenta. Adaugam peste ea amestecul topit si racit si batem pana obtinem o compozitie omogena.

PASUL 3

Adaugam alunele taiate in aceasta compozitie si amestecam usor.
Punem crema obtinuta intr-o tava mare si o intindem omogen.

PASUL 4

Intindem frisca peste crema cu ajutorul unei spatule. Taiem ciocolata neagra in bucati mici si presaram ciocolata peste frisca. Dam tava la frigider pentru 3-4 ore.

PASUL 5

Scoatem tava de la frigider si taiem prajitura in bucatele rezultate. Servem prajitura Snickers ca desert.

Acum stiti cum sa pregatiti o prajitura Snickers delicioasa si satioasa. Satisfactia gustului va fi pe masura efortului depus. Puteti sa adaugati si alte ingrediente preferate pentru a experimenta sau chiar sa folositi alte tipuri de ciocolata. Important este sa respectam instructiunile si sa ne bucuram de aceasta delicioasa si cremoasa prajitura.