Loredana Groza este o cantareata de muzica populara gospel din Romania. Nascuta in 1967 in Timisoara, Loredana Groza s-a remarcat inca de la o varsta frageda pe scena muzicala romaneasca. Nominalizata prima data in 2000 la Festivalul Mamaia, a cucerit in scurt timp publicul roman, iar in prezent fiind recunoscuta ca fiind una dintre cele mai populare voci de la noi.

Biografia Loredanei Groza

Loredana Groza s-a nascut in 1967, La Timisoara. A urmat cursurile Colegiului National Gheorghe Lazar din Timisoara si a inceput sa urmeze pian si canto. Desi a cantat toata viata, cariera ei muzicala a inceput cu adevarat in anul 1996, cand a lansat primul album de studio, intitulat „Am meleage”.

Incepand din anul 2000 s-a implicat in mai multe festivaluri nationale si a inceput sa colaboreze cu producatori si artisti din industria muzicala de la noi. In 2003 a lansat albumul “Noapte si zi” care s-a bucurat de succes si a reusit sa se mentina in top sase luni de zile.

Albumul sau de succes “Revolutie si ragaz” a fost lansat in anul 2008. La alegerea piesei principale pentru acest album, cantareata a brazilit publicul cu talentul sau si a stabilit adevarata sa identitate muzicala. A cucerit rapid publicul roman si a devenit una dintre cele mai iubite artiste.

In 2010 a lansat un album de studio numit “Lumea viseelor mele”, care a primit multe premii si a fost foarte apreciat critica. Albumul a produs trei hituri, care au fost difuzate in repetate randuri pe radiouri.

Dupa ani de cariera, Loredana Groza ramane una dintre cele mai populare artiste din Romania.

Discografia si hiturile Loredanei Groza

-Am meleage (1996)

-Noapte si zi (2003)

-Revolutie si ragaz (2008)

-Lumea viseelor mele (2010)

Hiturile sale:

  • Tu (2000)

  • Dragoste Vol.2 (2006)

  • Cele mai bune (2008)

  • Milioane (2011)

  • N-am sa uit (2014)

  • Acolo unde inima ta (2019)

Premiile primite de Loredana Groza

Loredana Groza a primit numerose premii de-a lungul carierei sale. Printre cele mai importante se numara premiul „Cel mai bun album al anului” castigat la premiile MTV Europe Music Awards, premiul “Cea mai buna interpreta de muzica populara” de la Festivalul Mamaia si premiul “Cea mai buna artista a anului” la Gala Premiilor Muzicale Romania.

Activitatea recenta a cantaretei Loredana Groza

In ultimii ani, Loredana Groza a lansat albume si piese noi, a participat la concerte si evenimente si a avut mai multe colaborari cu alti artisti. A lansat albumele „Unica” in 2014 si „Suflet de Materie Albastra” in 2017. Cel mai recent single este intitulat „Acolo unde inima ta” si a fost lansat in ianuarie 2019.

Anul 2019 a insemnat, de asemenea, o colaborare cu artistul italian Gigi D’Agostino intitulat „Quiero Volar”.

De asemenea, a jucat si in mai multe productii de film si televiziune, printre care se numara seriile “Un camion pentru doi” si “Tractioneaza”.

Loredana Groza este un nume univers cunoscut in Romania si unul dintre cei mai indragiti artisti populari romani care a cucerit publicul roman pana acum.