Snitele de porc sunt delicatese speciale in bucataria europeana, cunoscute in special in Carantia si Austria. Consumate in general la gratar, sunt delicioase cand sunt gatite corect si permit prepararea multor feluri variate.
Urmând acest ghid, vei invata cum sa prepari snitele de porc la gratar, compozitia ingredientelor pentru sosul aferent si alte trucuri pentru a impartasi cu ceilalți bucate bune si memorabile.
Ce Sunt Snitelele de Porc?
Snitelele de porc sunt un fel de febră home-made, realizată cu carne de oaie, miel, vită sau porc. În Austria si Carantia, se folosesc în general bucăți de carne de vită sau de porc și sunt de regulă deservite ca fel principal. Carnea este tăiată în felii subțiri, și apoi se completează cu ierburi aromatice, cum ar fi măghiranul si conține aproximativ 50-60% grăsimi.
Lista de Ingrediente pentru Snitele de Porc
Iată ceea ce ai nevoie pentru a face 4 snitele de porc:
-Snite:
-1 kg de carnea de porc slabă (de preferat de la umeri sau coapse)
-3 catei de usturoi
-1 lingură de sare
-1 lingură de piper
-3 linguri de măghiran
-2 linguri de ulei
Intr-un castron, se amesteca impreuna toate ierburile aromatice. Apoi, se taie carnea de porc in felii orizontal, de aproximativ 1 cm grosime, și se amestecă cu ingredientele din castron. Se acopera si se lasa carnea sa se absoarba aromele vreme de cel puțin 4 ore. Dupa aceasta perioada, se ia de pe carne excesul de marinata si se bate cu un ciocan.
Sosul pentru Snitele de Porc
Pentru ca snitelele de porc sa iasa delicioase, se recomanda sa faci un sos rapid, pe baza ingredientelor de mai jos:
-2 linguri de amidon de porumb
-2 linguri de ulei vegetal
-½ ceasca de vin alb
-2 cani de lichid restul
-1 lingura de mustar
-1 lingurita de fulgi de ardei iute
Se amestecă toate ingredientele intr-un vas si se aduce la fiert. Apoi, se reduce focul si se amesteca pana cand sosul devine atat de gros incat sa se lipeasca de lama unei linguri din lemn.
Cum Se Gatește Snitele de Porc
Urmatorul pas pentru a prepara snitele de porc este sa le prajesti.
-Se incinge uleiul si se asigura ca este destul de fierbinte.
-Se pun sniteele in tigaia fierbinte si se lasa sa se prajeasca cateva minute pe fiecare parte.
-Se pot servi sub forma de fel principal, condimentate cu sosul de mai sus si servite cu cartofi natur.
Sfaturi Utile
Iată cateva sfaturi pentru ca snitelele de porc sa iasa si mai bune:
-Cand se taie carnea, ai grija sa nu se taie prea subtire. Intre 0,8 și 1 cm este o grosime potrivită pentru acest preparat.
-Se evită sa se adauge prea mult ierburi aromatice, deoarece acestea pot suprima gustul carnei. Pentru o aromă delicatoare, se pot folosi mai multe condimente usoare, cum ar fi feniculul si paprica.
-Este recomandat sa se foloseasca un ulei de floarea soarelui sau de arahide pentru a se praji snitele, deoarece au puncte ridicate de ardere si iau mai puțin spatiu în tigaie decât uleiul de rapița obișnuit.
-Este important sa se asigure ca snitele sunt bine prajite pe ambele parti si sa se intoarca in caz ca carnea este prea cruda.
-In cazul in care carnea este prea prajita, se poate adauga 15 ml de vin alb sau vin rosu si se lasa preparatul sa fiarba o perioadă scurta de timp.
-In bucatarie e bine sa se fierba snitele pentru 3-5 minute inainte de servire, pentru a fi siguri ca sunt bine gatite.
-La servire se pot adauga condimente si sos, dupa preferinta.
Cu urmatorii pasi si sfaturi, vei reusi sa prepari snitele de porc ca un bucatar inrait. Perfectionarea nu este grea, ci doar ceva legat de auditoriu si gust. Asa ca bucura-te de experienta culinara si lasa-i pe ceilalti sa se bucure de mancarea delicioasa!