Bine ai venit la tutorials-ul de astăzi, care vă va învăța cum să faceți un coc spaniol perfect! În câteva etape simple, veți reuși să realizați un look elegant și fragil, ideal pentru o ocazie specială sau o plimbare într-o zi caldă de vară.

Un coc spaniol este elegant și sofisticat și poate fi adaptat și la diverse tipuri de par. Când mergeți pentru prima dată, puteți fi tentat să dați în vanitate și să încercați doar câteva elemente simple, cum ar fi pompoane mari și linii suple. Cu toate acestea, în cele din urmă, o execuție reușită poate fi obținută numai cu multă răbdare și ceea ce este foarte important: cu cunoștințe precise despre cum se face un coc spaniol.

În următorul nostru tutorial veți găsi tot ce trebuie să știți pentru a realiza acest coc spaniol clasic. În plus, veți descoperi multe trucuri și secrete de pe care le-am învățat, în decursul anilor, pentru a realiza acest look, care se apropie de perfect.

Ce materiale vă sunt necesare pentru un coc spaniol:

şampon

balsam

placă de îndreptat parul

uscător de păr

ușor mousse de fixare

bucle de păr

sprai de fixare

Aceasta este lista tuturor elementelor necesare pentru a face un coc spaniol perfect. Acestea sunt materialele de bază pentru a crea un look cu aspect profesional.

Pasul 1: Curățați parul

Primul pas este să vă spălați și să vă îngrijiți parul. Începeți prin a aplica șamponul pe scalp și prin a masa usor părul. Apoi clătiți-l complet și aplicați balsamul, concentrându-vă pe vârfurile sau zonele predispuse la uscat. Clătiți din nou părul și acesta este primul pas.

Pasul 2: Uscați parul

Părul trebuie uscat cu un uscator de par. Pentru aceasta, începeți prin a împrăștia parul pe scalp și prin a-l dirija cu ajutorul unei perii adecvate pentru parul dvs. Pomparea ar trebui să fie aplicată la baza fiecărei suvite și trebuie să fiți foarte atent.

Când uscați parul, lăsați-l liber, liber de presiune și nu încercați să-l îndesați sau să-l culcați. Acest lucru va ajuta la obținerea volumului dorit și la prevenirea pierderii parului când coafați.

Pasul 3: Creați textura cu placa

După ce părul este uscat, puteți începe să-l modelați folosindu-vă de placa de îndreptat. Acest pas este important, deoarece crearea unei culori de bază va ajuta la obținerea formei finale.

Lăsați peria pe partea exterioară a suvitei, iar lăsați cealaltă parte într-o parte. Alimentați partea dreaptă și cea stângă a părului în placă și rotiți și rulați. Acest lucru va ajuta fiecare buclă să se creeze separat.

Pentru această etapă trebuie să alegeți un mod de coafare potrivit pentru tipul dvs. de păr. Dacă aveți părul creț, aveți mai multe opțiuni de coafare pentru a crea un coc spaniol. Încercați aici câteva exemple:

Para ondulata : pentru a obține această textură, folosiți placa de îndreptat parul și rulați-o de la bază la vârf, rezultând în bucle bogate și largi.

Curluri cu periuță: pentru o coafură cu aspect mai mare, încercați să utilizați o periuță în loc de placă de îndreptat parul. Metați parul, duceți-l prints-o și păstrați-l pentru câteva secunde. Apoi, cu ajutorul aceleiași periuțe, fixați peria pe par.

Pasul 4: Fixați parul

În cazul în care aveți parul ondulat sau cu bucle, puteți folosi un mousse de fixare sau un gel pentru a fixa cocul. Folosiți-le în mod corespunzător, în funcție de lungimea parului și de modelul dorit.

Utilizați un mousse usor pentru a obține un aspect ușor sau pentru un aspect mai puternic, folosiți gelul. În plus, puteți folosi și alte produse de stilizare, cum ar fi niște bucle de păr sau spray de fixare pentru a conferi volum și strălucire.

Pasul 5: Coapati cocul

Ultimul pas este împărțirea părului în secțiuni și realizarea căruciorului. Aici, veți putea folosi buclele reale sau buclele de păr. În cazul în care doriți o coafură mai puternică, folosiți buclele de păr. Dacă doriți un aspect mai slab, folosiți buclele reale.