Actorul Gheorghe Visu s-a născut în comuna Peștișani, județul Ialomiţa, pe data de 5 ianuarie 1933. Visu este unul dintre actorii români cei mai apreciaţi, acesta fiind nominalizat, într-o perioadă scurtă, la Premiile Oscar, pentru rolul său din filmul “The Death of Mr. Lazarescu”.

Gheorghe Visu a graduat Institutul de Artă Teatrală si Cinematografică (UNATC) din București în 1957, Promoția „Grigore Gafencu”. A urmat cursuri suplimentare la Teatro Piccolo din Milano, apoi la Studio Bastienotti din Roma.

În 1965, cu rolul lui Maced Christian, în filmul “Tânăra Generație”, Gheorghe a primit „Leul de Aur” (Aurel de Aur), premiul suprem al Festivalului Internaţional de Film de la Venetia, sub directia lui Constantin Popescu.

Marele Premiu al Academiei Române
Marele premiu al Academiei Române a fost acordat actorului Gheorghe Visu pentru anul 2020, în semn de recunoaștere și apreciere a contribuțiilor sale de-a lungul a două decenii în cinematografia românească. Gheorghe Visu a primit numeroase premii pentru rolurile sale, inclusiv Premiul pentru Cel Mai Bun Actor, premiat în cadrul Festivalului Internațional de Film Milano, pentru rolul din filmul “The Death of Mr. Lazarescu”, si Premiul pentru Cel Mai Bun Actor in „Nocturna” in 2008, din partea Bursei de Talente Berlinale.

Cifre de Box Office
Gheorghe Visu amplifica și influența sa asupra cinematografiei românești prin aportul său creativ la filme precum “Alexandra”, “Hirtia Va Fi Galbena”, “Dincolo de Nisipuri”, “Lumina Nopţii”, “Nocturna”, și mai recentul său film, “The Legend of Maria”. Toate aceste producții au fost înregistrate în box-office-ul românesc, înregistrând cifre remarcabile.

Filmografia lui Gheorghe Visu
Gheorghe Visu a început să joace în filme incă de la absolvirea Institutului de Artă Teatrală si Cinematografică (UNATC)din București și și-a extins cariera în peste 60 de producţii cinematografice. Mulți dintre aceștia au fost premiați și apreciați de către public și de critica din întreaga lume.

Iată lista ultimei filme semnate de acest actor:

• The Death of Mr. Lazarescu (2005)
• The Legend of Maria (2012)
• Caravana Cinematografică (2013)
• Alexandra (2013)
• Hirtia va fi galbena (2014)
• Câinele japonez (2015)
• Dincolo de nisipuri (2015)
• Negura (2015)
• Lumina Nopții (2015)
• Gheorghe Visu în rolul dublu (2018)
• Phoenix 2018 (2018)
• Oglinda (2020)

Videoclipuri Memoriabile
Unele dintre cele mai memorabile videoclipuri din cariera lui Gheorghe Visu sunt “The Death of Mr. Lazarescu” (2005), “The Legend of Maria” (2012), “Alexandra” (2013), si “Hirtia Va Fi Galbena” (2014). Aceste videoclipuri oferă spectatorilor o perspectivă în profunzime asupra vieții și carierei actorului, dar și insight-uri solide asupra cinematografiei românești în general.

Discursuri Inspirate
Gheorghe Visu se distinge și prin discursurile sale inspirate. În 2008, el a deținut discursul intitulat “Artele Spectacolului – Noi Perspectiva Asupra Lumii”, în cadrul Forumului Internațional de Film Tirana, care a inspirat milioane de spectatori. Acesta a prezentat viziunea sa asupra relației dintre artă, spectacolul și societate, și a prezentat câteva puncte cheie despre cum se poate celebra arta în lumea de astăzi.

Interviuri Notabile
Gheorghe Visu a acordat interviuri memorabile, îndrăzneța sa, vorbind despre revoluția sa în ce privește abordarea rolurilor. În 2020, el a participat la o interviu cu Delia Paunescu, în cadrul căruia el a discutat despre cariera sa, precum și despre misiunea sa și aspirațiile sale pentru viitor. De asemenea, interviul oferă detalii interesante despre introducerea lui în mediul filmului, cât și despre obiceiurile sale de a realiza filme pentru cinematografe.

Implicarea lui Gheorghe Visu în Activități Sociale
Actorul Gheorghe Visu nu se limitează doar la filmare. El face mult voluatariat și se implică în proiecte cu scop filantropic. În 2011, el a fost unul dintre susținătorii Fundației Naționale pentru Copiii Filmați, unde a colaborat cu mai mulți directori și producători. De asemenea, contribuie cu diferite donații la organizația caritabilă Amnesty International.

Gheorghe Visu – Un Pionier al Cinematografiei Românești
Gheorghe Visu este considerat a fi unul dintre cei mai influenți actori ai cinematografiei românești. El se bucură de recunoașterea internațională pentru talentul său incontestabil și este recunoscut pentru contribuția sa la creșterea popularității și recunoașterii filmelor românești de sine statătoare.