Oricine s-a trezit vreodată intrebandu-se ce inseamna acel vis de care abia se mai aminteste a auzit de cel putin o data despre dictionarul de vise. Un dictionar de vise este o carte specializata ce contine simboluri de vis si interpretari ale viselor, afirmand ca exista o legatura intre constelatiile simbolice ale unui vis si starea mentala a visatorului. Acest concept se bazeaza pe principiul ca visul este o imagine simbolica ce se iveseste din subconstient, iar simbolurile prezente ii ofera sufletului o cale de eliberare. Ei bine, ce anume contine mai exact un dictionar de vise pentru a-si ajuta utilizatorii sa-si inteleaga mai bine visurile?

Ce este dictionarul de vise?
Un dictionar de vise este un instrument manual ce are rolul ajuta utilizatorii sa inteleaga mai bine simbolurile pe care le intalnesc in visele lor. Cartea contine informatii despre simboluri si interpretari ale viselor, ajutandu-i pe cei ce doresc sa interpreteze visele unei persoane in mod corect si eficient.

Continutul unui dictionar de vise
Primul aspect ce trebuie destrinse contine un dictionar de vise este abondenta simbolurilor prezentate.

Acestea sunt clasificate in functie de natura lor si simbolism. Simbolurile putem fi impartite in:

  1. Animale: acestea pot fi intalnite atat in visele reale, cat si in cele onirice si ofera ascultatorului detalii despre reactiile instinctive, intuitii si trasaturi personale, totul la nivel subconstient.

  2. Plantele si florile: aceasta categorie incurajeaza curajul, increderea si ofera echilibru si armonie intre constient si subconstient.

  3. Obiecte si locuri: de la lucruri cotidiene obisnuite, precum casa, masina, pana la elementele extraterestre si misterioase,ele sunt o modalitate de a exprima simboluri si tendinte psihologice.

  4. Persoane: acestea sunt, fara indoiala, simbolurile cele mai importante ale visului si iti dau o imagine a celui care viseaza. El poate deveni persoana, subiectul sau actorul visului, iar alter-ego-ul sau poate fi inlocuit cu persoane cu care se intalneste in realitate.

Fiecare categorie de simboluri poate aparea sub diferite forme si dimensiuni, iar influenta acestora asupra viselor este bazata intotdeauna pe subconstientul persoanei ce viseaza.

De asemenea, continerea unui dictionar de vise este descrierea tuturor simbolurilor si situatiilor, precum si interpretari ale acestora, oferind astfel detalii despre latura afectiva si tactila a visului. Acest lucru ajuta la intelegerea mai clara a simbolismului din vis, iar interpretarile pe care le ofera faciliteaza mai bine intelegerea celor mai profunde sentimente si lucru si esential in procesul de eliberare.

Utilitatea unui dictionar de vise
Dictionarele de vise isi au izvorul in traditiile tarilor antice si au ca scop oferirea oportunitatii de a se elibera si iesi din starea constienta a visatorului, pentru a se bucura de sentimentele si energia pe care starile de spirit le genereaza. Interactiunea dintre simbolurile prezente in vise si implicata transformare a persoanei este una unica, precum si rezultatele pozitive pe care le ofera.

Cel mai bine este ca, pentru a intelege mai usor simbolismul din visele sale, fiecare sa-si scria propriul sau jurnal oniric viitor. Acest lucru ii va oferi imaginatie larga necesara pentru a ”scoate”simbolul potrivit din vise, internalizandu-l pentru a se transforma in moduri multiple.

Dictionarul de vise este unul dintre cele mai eficace instrumente pentru a-ti intelege mai bine simbolurile prezente in visele tale dar si pentru a intelege natura profunda a visului si a persoanei ce viseaza. Acest instrument manual nu tre buie ignorat, intrucat vizualizarea simbolurilor prezente in vis este cheia catre o mai buna constientizare si autocunoastere. Acest dictionar poate fi accesat oricand, putand fi utilizat atat ca ghid spiritual, cat si ca resursa bazata pe simbolurile prezente ale visului.