Galustele sunt printre cele mai vechi si mai iubite retete. Acestea sunt arate crocante si usor dulci, si sunt populare in intreaga lume. Fie ca le serviti in supe calde sau le presarati cu zahar pudra pentru un gust deosebit, galustele sunt ideale pentru masa de sarbatoare sau zi obisnuita. Iata ce ai de facut ca sa te bucuri de gustul galustelor traditional reteta.
Cum Se Fac Galustele?
1. Faceti aluatul
Ingrediente:
- 350 g faina;
- 1 lingurita rasa de sare;
- 150 ml lapte;
- 75 ml ulei vegetal;
- 1 ou.
Instructiuni:
- Pune faina intr-un castron si adauga sarea. Amesteca-le bine.
- Amestecati laptele si uleiul intr-un castron separat. Puneti oul si amestecati bine.
- Adaugati amestecul aluatului de faina si incepeti sa framantati.4. Framantati aluatul pana cand devine neted si elastic.
- Lasati aluatul sa se odihneasca timp de 20 de minute. Acest lucru va face ca galustele sa fie mai pufoase atunci cand le fierbeti.
2. Faceti galustele
Instructiuni:
- Luati aluatul, separati-l in portii egale si formati bile mici. Acestea vor fi galustele finale.
- Presarati o cantitate mica de faina pe o suprafata de lucru plana.
- Apoi, presarati faina pe bile si framantati-le usor.
- Intindeti usor aluatul bilelor cu ajutorul unei role. Asezati-le sub forma de discuri rotunde si subtiri.
- Folositi o masca simpla (un cutit sau un cutit de pizza) pentru a taia marginile aluatului.
- Intindeti bine margini cu degetele si prinse din ambele parti pentru a forma chenaruri.
- Gatiti galustele intr-o oala cu apa clocotita.
- Galustele sunt gata cand se ridica la suprafata apei.
3. Preparati servirea
Galustele pot fi servite cu zahar pudra sau zahar vanilat, lapte sau smantana si, uneori, si cu gem. Pentru o varianta mai nutritiva, serviti-le cu o lingura de unt si o lingura de miere.
Galustele sunt considerate si unele dintre cele mai bune alimente din lume. Aceste bucatele mici sunt perfecte pentru gustarile de dupa-amiaza sau pentru o o intalnire cu prietenii. Acestea sunt foarte racoritoare si pot fi preparate usor.
De asemenea, galustele pot fi usor modificate in functie de gusturile tale si gusturile celor apropiati.
Moduri in Care Poti Varianta Galustele
Galustele nu trebuie sa fie intotdeauna la fel. Daca iti doresti ceva mai special, isi poti modifica rezultatele finale prin adaugarea unor ingrediente speciale.
Iata cateva idei in care sa modifici rezultatul:
- Adauga ciocolata sau fulgi de ovaz pentru galuste racoritoare si crocante.
- Adauga fructe uscate precum stafide pentru o textura suculenta.
- Adauga diferite condimente precum scortisoara, vanilie sau cardamom pentru un gust imbucurator.
- Pune un strop de sirop de artar pentru galuste extra aromate.
- Adauga nuca sau alune pentru un plus de savoare.
- Adauga miere pentru un gust dulce si consistent.
- Adauga resturi de paine pentru a mari volumul galustelor si pentru a le face mai pufoase.
Sfaturi de Neuitat
Pentru a prepara galuste ca la carte, trebuie sa respecti anumite reguli importante. Iata cateva sfaturi esentiale pentru a avea rezultate excelente.
- Fundul oalei in care gatiti galustele trebuie sa fie acoperit cu apa la jumatate.
- Nu fierbeti prea multe galuste intr-un singur vas deoarece aceasta poate provoca modificari ale consistentei.
- Adaugati putina sare in apa inainte de a fierbe galustele pentru a le face mai savuroase.
- Folositi galuste de mai multe dimensiuni pentru un aspect mai interesant si mai placut.
- Daca amestecati mai multe ingrediente (de exemplu fulgi de ovaz sau ciocolata), adaugati o cantitate mica, in mod egal, in portii.
Galustele sunt retete care se prepara usor, sunt nutritive si delicioase. Acestea pot fi preparate rapid si nu necesita prea mult ingrediente. Cu alte cuvinte, galustele sunt o reteta simpla, dar foarte satioasa.
In plus, daca adaugati mai multe ingrediente si condimente, puteti obtine un gust neobisnuit si special. Daca urmati aceste instructiuni simpele, veti obtine galuste delicioase si pufoase. Acum, ce mai asteptati? Dati frau liber imaginatiei si serviti cei mai gustosi galusti!