Ingrediente necesare pentru a face galuste:

-faina: 250 g

-oua: 3

-sare

-zahar: 1 lingura

-unt: 75 g

-apa calda

Instructiuni pas cu pas despre cum sa faci galuste

Galustele sunt un desert delicios si usor de facut, ce poate fi servit la o varietate de ocazii. Iata cum sa le prepari in cateva moduri simple si prepara un desert delicios si cremos.

  1. Prepararea aluatului pentru galuste

Cu un castron mare, se amesteca faina, sarea si zaharul. Se adauga apoi untul taiat cubulete si se amesteca cu miinile pana cand se obtine o amestecare pufoasa. Se adauga apoi trei oua intregi si se amesteca bine cu faina pana cand se obtine un aluat omogen si vascoz.

  1. Intinderea, taierea si modelarea galustelor

Aluatul pregatit se ia cu mana si se imparte in cateva portii de marime egala. Fiecare portie se face in forma rotunda, se intinde cu mana in discuri subtiri, se taie in dreptunghiuri si fiecare dreptunghi se preseaza cu mainile si se modeleaza in forma de para.

  1. Fierberea galustelor

Se aduce la fierbere o oala mare cu apa cu sare si se arunca galustele in ea. Se lasa la fiert timp de 8 pana la 10 minute, in functie de marimea si grosimea galustelor, iar apoi se scot cu o spumiera pentru a fi varsate intr-un castron cu multa apa rece pentru a fi racite.

  1. Umplerea si pregatirea appretului pentru galustele

Ingredientele necesare pentru umplutura de galuste sunt:

-2 cani de lapte

-25 g de unt

-vanilie

-zahar

Se aduce laptele la punctul de fierbere si se adauga acestuia untul si praful de vanilie. Se amesteca bine apoi se adauga zaharul si se lasa la foc mic pentru cateva minute.

  1. Fierbe galustele in appret

Galustele se pun la fiert in appretul pregatit si se lasa pentru aproximativ o ora. Se amesteca usor pentru a se distribui appretul uniform pe galuste si sa se combine ingredientele.

Cum sa servesti galustele

Galustele se servesc fierbinti si in general cu inghetata, crema de zahar ars sau orice alt indulcit de care preferati. Aceste deserturi delicioase pot fi deasemenea servite cu iaurt sau lapte fiert si mari cald.

Sfaturi si trucuri pentru a face galuste la perfectie

-Daca ai un aluat prea uscat, adauga puţin lapte pentru a-l face mai moale.

-Incearca sa nu lasi galustele sa se fiarba prea mult, deoarece se vor face prea moi si se vor desface.

-Adaugati apa calda la amestec in loc de apa rece, deoarece va face aluatul mai pufos.

-Ai grija ca apa sa nu fie prea sarata cand gatesti galustele pentru ca se vor face prea amare in loc sa fie dulci si gustoase.

-Daca doresti sa ai galuste mai light, in loc sa le ungi cu foarte mult appret, fierbe-le mai intai in lapte si cu putin zahar si apoi presara deasupra zahar pudra sau indulcitori.

-Pentru o aroma irezistibila, adauga esenta de vanilie sau rom in appret.

-Gateste galustele in cuptor, se vor face pufoase si dulci, si va fi mult mai usor sa le servesti si sa le tii calde.

-Decoreaza galustele cu nuca macinata, este o varianta delicioasa si usor de facut.

Galustele sunt un desert traditional, foarte usor de facut, cu un gust minunat si delicios, ce poate fi servit la multe ocazii. Pentru a te bucura de acest preparat minunat, respecta pasii de mai sus si va reusi sa prepari galuste delicioase. Aperitivul tau preferat va fi unul dintre cei mai buni si va fi servit deseori.