Mai ales in lumea contemporana, unul dintre cele mai importante lucruri este calitatea somnului. La fel ca alimentatia, somnul este indispensabil pentru functionarea optima a corpului si a miscarilor fizice, mentale si emotionale. Intr-o lume in care intâlnim tot mai multe stres si foarte multe stari de oboseala, este important sa ne aducem somnul la nivelul ideal pentru a ne elibera energia.

În acest sens, una dintre cele mai importante parti ale activitatii este amenajarea corespunzatoare a dormitorului. Cu ajutorul unui decor modern si patern, veți obține un spațiu relaxant și creativ în care poți petrece nopți excelente.

Iata, deci, cateva idei moderne de amenajare a dormitorului:

1. Alege culorile potrivite

Culorile sunt importante, deoarece sunt primul lucru pe care il vei simti atunci cand vei intra in dormitor. Culorile pot avea un impact major asupra starii tale emotionale si a modului in care te simti in dormitor.

În general, se recomanda ca intregul interior al dormitorului sa ramana la o nota mai neutra. Nuantele de culori neutre, precum bejul, albul si griul, sunt printre cele mai potrivite si pot evoca senzatii cum ar fi linistea si armonia.

Pe langa culorile neutre, puteti adauga si cateva accente colorate, precum nuante mai vibrante de culori, pentru a crea un contrast. În acest fel, te vei bucura de energia folosind culorile, fără a compromite stilul si vorbirea dormitorului.

2. Deseneaza-ti infatisarea decorului

Un aspect important al amenajarii dormitorului este sa creezi propriul tau design de decor. Poți face acest lucru desenând o infatisare a camerei inainte sa iti cumperi obiectele si mobilierul. Poti îmbunătăți și individualiza designul camerei tale, în funcție de preferințele tale și de stilul tău de viata.

Cu o planificare in avans, iti vei putea face o idee despre felul in care trebuie sa te orientezi pentru decorarea camerei, despre care piese de mobilier sa cumperi si in ce locuri sa le plasezi.

3. Foloseste mobileier functional

Cu toate acestea, nu trebuie sa uiti ca mobilierul din dormitor trebuie sa fie in principal functional. Uita de orice piesa care nu contribuie la confortul si somnul tau, sau de orice mobilier care nu poate fi folosit rezonabil in modurile sale indicate.

In materie de mobilier, trebuie sa ai in vedere:

• Patul: patul este cel mai important element si el va determina intreaga tema si culoarea necesara a camerei. În acest sens, cumpara un pat moderne si confortabil.

• Aspiratoarele din lemn: acest lucru te va ajuta sa obtii un aspect cat mai elegant, totodata garantand spatiul de depozitare necesar pentru lenjerii de pat, haine si alte articole de mobilier.

• Noptiere: acestea sunt elemente esentiale pentru orice iubitor de stil modern. In general, se potrivesc perfect cu orice stil si ofera spatiu de depozitare suplimentar si o suprafata de lucru excelenta.

• Scaune: scaunele sunt, de asemenea, esentiale pentru dormitor. Acestea iti ofera posibilitatea de a te relaxa la televizor si de a citi în liniște, evitând toate intreruperile.

• Fotolii: fotoliile sunt de preferat in camerea de dormit, mai ales daca aceasta este destula de mare si poate gazdui cu usurinta si alte piese de mobilier. Fotoliile, alaturi de un camin, vor adauga latura confortabila, calduroasa si relaxanta.

4. Candelabre si lustre

Candidabele si lustrele moderne iti vor oferi interioarelor tale o patina de lux si opulență. Acestea pot fi construite si decorate in functie de dorintele tale, si te vor ajuta sa creezi un spatiu unic.

Mahmuriile moderne sunt perfecte pentru a adauga un strop de lux si stralucire in dormitor. Puteti alege blaturi litice sau cu diferite modele, in functie de preferintele voastre.

5. Accesorizeaza

Accesoriile sunt un alt element foarte important in amenajarea dormitorului. Acestea te pot ajuta sa creezi o atmosfera placuta, reflexiva si creativa.

Poti adauga anumite decoruri si piese de arta in functie de stilul interior, pentru a adauga o aura mai intima si personalizata. Puteti avea si covoare care adauga mai multa culoare decorului si, de asemenea, covoare care creeaza un mediu mai cald. Dulapurile albe, comodele si noptierele pot, de asemenea, sa adauge si ele mai multa lumina si personalitate spatiului.

Toate aceste obiecte vor da dormitorului tau un caracter aparte si te vor ajuta sa creezi acele sentimente de optimist si pozitiv care sa faca mica ta casa mai speciala.

6. Modele de pereti

În concluzie, în cazul în care vă gânditi să mergeți în mod specific cu articolele moderne pentru a crea un aspect special în dormitorul vostru, ar trebui să mergeți cu machetele de perete.

Acum, machetele de perete formează o modalitate minunată de a crea un aspect interesant si fresc si de a personaliza spatiul.
Daca preferati sa alegeti machete colorate, sau alte optiuni mai simple, acestea vor asigura acel strop de vitalitate pe care il vedem in majoritatea interioarelor moderne.

De asemenea, un alt element considerabil fata de machetele de perete este faptul ca ele sunt de obicei foarte feminine, putand concorda cu restul decoararii si pot oferi un sentiment de lux si eleganta.

7. Elemente de iluminat

Lumina joaca un rol vital in confortul si relaxarea interioarelor.

Iluminatul joaca un rol important in stilul si atmosfera din dormitor. Cele mai potrivite optiuni sunt aplicatiile de inalta luminozitate si becurile cu LED.