Gatitul este un hobby placut, care poate fi facut cu drag, cu mai multa placere si bucurie, daca ne aduce amintea retetele traditionale preferate pe care bunica le facea. Insa, atunci cand vine vorba de prepararea tartelor cu fructe, lucrurile parca devin mai complicate, mai ales ca in general, este nevoie de cateva ingrediente si etape de preparare, astfel ca, asa cum vom vedea, gatitul tartei cu fructe poate fi o adevarata aventura.
Vom incepe cu cateva instrumente basic esentiale de care avem nevoie pentru gatitul tartei:
-Cutit
-Lingura
-Tava detasabila
-Tel
-Rol pentru aluat
Tot ce mai ramane este sa ne pregatim ingredientele, astfel ca sa avem o reteta perfecta si sa ne putem bucura pe deplin de gustul fantastic al tartei cu fructe.
Ingredientele:
1.Faina – 2 cani
2.Unt/margarina topita – 80 de grame
3.Zahar – 4 linguri
4.Sare – 1 lingurita
5.Gemul sau compozitia de fructe – cantitatea dorita
6.Ou – 1
Cum sa gatesti tarta cu fructe
Pasul 1: Pregatirea aluatului
In primul rand, pentru a avea un rezultat delicios, este nevoie sa preparam aluatul. Pentru aceasta, vom folosi o bol incapatoare, vom adauga 2 cani de faina, o lingurita de sare, 4 linguri de zahar si 80 de grame de unt sau margarina topita.
Vom amesteca bine ingredientele, pana se ajunge la consistenta unui puternic aluat moale, iar ulterior, vom intinde aluatul pe o suprafata alba, cu un rol special creat pentru aluat.
Pasul 2: Pregatirea tavii
De asemenea, este nevoie sa pregatim tava, pentru a fi siguri ca tarta noastra va avea un aspect perfect.
Astfel, putem pregati tava prin actionarea unui sistem de blocare si deblocare, punem aluatul rezultat in prealabil peste suprafata tavii si presam, cu ajutorul unei linguri, usor, pentru a se adaposti odata cu suprafata tavii si sa ne asiguram ca aluatul nu va fi prea subtire.
Pasul 3: Completarea tavii
Ca sa putem completa tava cu fructe, vom lua gemul sau siropul, precum si compozitia de fructe si le vom aseza cu grija in interiorul tavii. Este indicat sa amestecam toate fructele, astfel incat tarta sa aiba o aspect uniform.
Pasul 4: Coacerea
In final, tarta cu fructe trebuie bagata la cuptor, asa ca introducem tava in interiorul cuptorului, la o temperatura de aproximativ 350 de grade Fahrenheit, si o lasam sa se coaca timp de aproximativ 40 de minute. Este foarte important ca, din cand in cand, sa verificam daca tarta nu s-a rumenit prea tare, acoperindu-o cu un strat special de aluminiu. Daca se considera ca s-a rumenit prea tare, inainte de a termina procesul de coacere, acesta poate fi reduce si se poate lasa sa se coaca mai putin.
Pasul 5: Servirea
Dupa ce s-a mentinut temperatura necesara incalzirii tavii, vom opri cuptorul si vom astepta sa se raceasca. Abia dupa ce apara frigeiarui, vom dezlata tarta inhalbitor si o vom servi.
Cum sa gatesti o tarta cu fructe delicioasa
Exista mai multe moduri de a gati o tarta cu fructe, astfel ca nu doar aceasta reteta prezentata poate aduce un rezultat fantastic. Exista cateva elemente esentiale care ni le putem aminti, pentru a obtine un rezultat perfect:
1.Alegerea fructelor.
Alegerea correcta a fructelor pentru tarta poate face pur si simplu minuni, asa ca este indicat sa optam in mod constant pentru acelasi tip de fructe, fie mai exotice, fie mai delicioase.
2.Folosirea telului
Pentru a obtine un aspect cat mai curat si pentru a impiedica tarta sa se scurga, este nevoie sa folosim un tel si sa intindem aluatul, pentru a avea o tarta perfecta.
3.Presare uniforma a aluatului
Este nevoie sa se preseze aluatul in tava degajat si uniform, astfel incat sa avem o tarta peste care sa se imprastie uniform fructele.
4.Adaugarea elementelor decorative
O data ce tarta este coapta, se poate adauga un basm de frisca, rulou de fructe, stafide sau alte elemente decorative care vor face tarta sa arate cu adevarat deosebita.
5.Gatirea la temperatura potrivita
Pentru a avea un rezultat gustos si apetisant, tarta trebuie gatita la temperatura corecta, adecvata si necesara prepararii tartelor cu fructe.
Cu toate aceste simplei informatii, acum putem presupune ca gatitul unei tartelor cu fructe devine o adevarata placere si nu doar o mica incercare. De aceea, trebuie sa tinem cont de toate detaliile necesare prezentate mai sus si sa ne bucuram pe deplin de acest deliciu culinar.