Ceaiul Matcha poate fi privit ca cel mai pur si mai energizant tip de ceai disponibil pentru consum, prepand astfel principala sursa a unei diete echilibrate. Desi multe persoane consuma ceaiuri delicioase ca element principal al unei diete echilibrate, cunoscute pentru avantajele lor de sanatate, ceaiul matcha reprezinta nivelul urmator.
Matcha, asa cum se cauta mult, este usor distinct fata de tipurile comune si confuze de ceaiuri disponibile. Ceaiul matcha este un amestec sofisticat si cu multiple beneficii al nectarului verde preparat din frunzele de ceai japonez. Frunzele de ceai sunt cel mai bine cultivate si prelucrate pentru a furniza cea mai pura si mai mare concentratie de substante biologic active si antioxidanti.
Istoria ceaiului Matcha
Matcha a castigat popularitate in timpul teahouse-urilor japoneze din secolul al XII-lea. Treptat, prestigiu si popularitatea sa s-au extins rapid in intreaga lume. Acest tip de ceai prezinta mai multe beneficii stiintific dovedite si valori nutritive in comparatie cu oricare alt tip de ceai.
Beneficiile ceaiului Matcha
Beneficiile ceaiului matcha sunt documentate si cu succes in domenii ca energia si focusul mental, imbunatatirea starii generale de sanatate si a starii de spirit. Iata cateva dintre principalele beneficii advertise de ceaiul matcha.
Mai multa energie si focus
Consumul de ceai Matcha poate ajuta la cresterea energiei si a focusului. Acest lucru se datoreaza Teaninului, un aminoacid l-existent in compozitia acestui tip de ceai. Teanina se alatura cafeinei, cauzandu-i sa aiba un efect mai lent, de lungă durată, fara sa genereze temeri de pedefoliu. Acestua se refera la forma sa unică de teina in compozitia ceaiului, deoarece sunt legate de alte componente, cum ar fi taninul, aminoacizii, flavonoidele si alte substante nutritive, care reduc agitatia si un efort anormal asupra sistemului nervos.
Un antioxidant de neegalat
Contrar plangerilor comune despre ceaiul fierbinte si suplimentele facute din frunze uscate ale ceaiurilor standard, ceaiul matcha are un nivel antioxidant mult mai mare si certificat. Asta se datoreaza procesului unic de cultivare si procesare pentru obtinerea ceaiului matcha. In timpul procesului de productie, frunze de ceai sunt acoperite cu alge si alte plante pentru a evita utilizarea razelor directe ale soarelui si pentru a creste concentratia de antioxidanti din ferplantase. Cu cateva saptamani inainte de a fi recoltate, frunzele sunt culese manual si uscate, produsul rezultat fiind ceaiul verde matcha pudra fina. Cu acest proces de procesare, componentele active ale ceaiului nu se pierd, astfel incat o infuzie unica furnizeaza un numar mare de antioxidanti si substante nutritive.
Organismul bine hidratat
De multe ori se tulburarca hidratarea ca numai apa este cea care hidrateaza corpul uman, insa acest lucru este departe de adevar. Matcha furnizeaza stresul de hidratare necesar organismului, cauzat de nutrientii si antioxidanti sai, precum si continutul moderat de cafeina si teanina.
Cantitati crescute de nutrimente
Echilibrul aportului general de nutrienti este foarte important pentru functionarea optima si stare generala de sanatate. Ceaiul matcha contine materii nutritive si antioxidanti, cum ar fi vitamin B, E, C, seleniu, et alte beneficii antrenate datorita contitutului sau echilibrat si natural.
Reducerea stresului si anxietatii
Cererea zilnica poate provoca stres si anxietate, dar beneficiile unui matcha pot fi benefice. Utilizarea ceaiului Matcha poate rezulta in reducerea stresului, datorita aminoacizilor enzimatici si a calmarea sistemului nervos, precum si revigorarea starii de spirit in timpul consumului.
Ceaiul Matcha plantează cultura japoneză
Matcha nu doar ca introduce un tip de ceai nou, ci si prezinta cultura japoneza. Din aceasta cauza, utilzarea acestui tip de ceai in bucataria japoneza si in arta celor cunoscuta ca „japonaeru“ ii intareste si mai mult. Chasseur, o ceremonie traditionala japoneza care foloseste ceai matcha, fiind prezentata ca o modalitate de a intari legaturile intre oameni si pentru a-si pastra in buna stare sanatatea si starea de spirit potrivita.
Datorita stilului unui proces de productie unic, ceaiul Matcha este aproape imposinbil de utilizat ca un ceai pregatit in mod tradițional. Procesul traditional consta din punerea unei cantitati mai mici sau mai mari de ceai in apa clocotita si se poate servi dupa infuzare. In acest sens, ceaiul Matcha poate fi preparat si servit de mai multe moduri:
• Matcha Latte: acestea sunt bauturi populare facute din lapte si pudra matcha.
• Frappe Matcha: Acestea sunt retete populare facute din matcha cu sirop sau indulcitor si semifabricate.
• Shake Matcha: acestea sunt adesea facute cu propria presamanta matcha si lapte asociat, astfel ca aroma de ceai matcha sa nu fie compromisa.
• Smoothies Matcha: acestea sunt preparate obisnuite si mai populare, preparate din frunze de matcha si un amestec mare de ingrediente nutritive.
• Matcha cu lapte și zahăr: aceasta este o bautura mai traditionala, preparata prin combinarea pudrei Matcha cu lapte si un pic de zahar.
De asemenea, matcha poate fi adaugata si in alte alimente, cum ar fi budinca, orezul, ouale si produsele de patiserie.
Intr-adevar, ceaiul Matcha se plaseaza la un nivel superior al dietei noastre si poate oferi efecte benefice incredibile asupra starii generale de sanatate si a starii de spirit. Cu toate situatiile obiective, Poate fi considerat ca cel mai energizant si nutritiv tip de ceai benefice pentru consum.