Cum sa Gatesti Supa Crema de Morcovi

Supa crema de morcovi este o reteta simpla si saraca in calorii ce are ca rezultat final un preparat gustos si satios, potrivit pentru intreaga familie. Este usor de pregatit si se poate face in zilele calduroase, insa poate fi si o portie delicioasa pe vremuri mai racoroase. Iata cum puteti face o supa crema de morcovi atat de deliciosa, incat o sa vreti sa o pregatiti des.

Ingrediente necesare pentru Supa Crema de Morcovi

Pentru a pregati aceasta reteta, simturile dumneavoastra vor fi incantate de acest amestec de ingrediente:

• 700 de grame de morcovi, curatati si taiati in bucati mici

• 1 ceapa mare sau 2 cepe mici, tocate

• 50 ml ulei de masline

• 2 catei de usturoi, zdrobiti

• 1 lingurita boia dulce

• 1 lingurita boia iute

• ¼ lingurita de piper

• 1 legatura de cimbru

• 1 lamaie, stoarsa

• 750 ml de apa

• 800 ml de lapte

• 50 ml de smantana

• Sare dupa gust

Instructiuni pentru Supa Crema de Morcovi

  1. Pregatirea Ingredientelor

Inainte de a incepe sa gatiti, curatati, spalati si taiati bucatile de morcovi. Taiati ceapa maro sau micile cepe si zdrobiti usturoiul.

  1. Fierberea Morcovilor

In primul rand, incalziti uleiul intr-o cratita potrivita pentru a fi preparata supa, la foc mediu. Daca v-ati pregatit lamaia in prealabil, stoarceti-i zeama si adaugati-o in cratita impreuna cu ceapa, morcovii, cimbrul, boiaua, piperul si usturoiul. Amestecati usor, apoi acoperiti cratita cu un capac si lasati-o sa fiarba aproximativ 30-40 de minute, amestecand din cand in cand.

  1. Obtinerea Supei Crema de Morcovi

Dupa ce morcovii sunt gata fierti, adaugati apa si laptele in cratita si lasati-o sa dea in clocot. Apoi, luati cratita de pe foc si pasati aceste ingrediente cu un blender. Este important sa pastrati un amestec destul de gros si cremos in componenta sa.

  1. Adaugarea Finala in Supa

Puteti sa adaugati un pic de sare, dupa gust sau un strop de ulei, dupa preferinta. Mai apoi, adaugati smantana si amestecati bine ingredientele pentru a obtine o suapa cremoasa in maniera gata de servit.

Servirea Supei Crema de Morcovi

Taierea supei cu o lingura sau folosirea unor terciuri sunt metode excelente pentru servirea supei crema de morcovi. Puteti sa adaugati si presarati parte din ingredientele pe care le-ati folosit initial, precum ceapa, cimbru sau morcovi taiati, pentru un plus de gust si culoare.

De asemenea, puteti adauga crutoane sau pastrama afumat.Supa crema de morcovi poate fi de asemenea si un preparat ideal pentru a fi servit alaturi de carne sau orez.

Beneficiile Supasei Crema de Morcovi

Supa crema de morcovi are la baza un ingerdient simple si sarac in calorii, care va ofera totodata numeroase beneficii pentru sanatate. Morcovii sunt plini de vitamina A si beta-caroten, iar crearea unei supe crema, adauga un plus de continut nutritiv, deoarece laptele si smantana ii arata gustului supei o cantitate buna de minerale si nutrienti.

Un alt aspect important legat de morcov este continutul sau ridicat de fibre solubile, care ajuta corpul sa se hraneasca si sa se detoxifice. Fibrele ajuta, de asemenea, la buna functionare a sistemului digestiv, ajutand la prevenirea constipatiei si afectiunilor intestinale, precum diareea si alte simptome intestinale.

Deci, cine mai are dubii in ceea ce priveste beneficiile pe care ni le ofera aceasta reteta? Facem rapide calcule la capitolul nutritie si observam ca ne bucuram de un preparat gustos si plin de elemente nutritive.

Supa crema de morcovi este fara indoiala unul dintre cele mai gustoase preparate si cea mai buna optiune pentru orice ocazie. Este o reteta simpla si nu are nevoie de mult timp si efort, prin urmare puteti sa va bucurati de ea fara a mai fi nevoiti sa pierdeti ore in bucatarie.

In concluzie, supa crema de morcovi da startul unor pregatiri excelente! Transportati-va in bucatarie, pregatiti ingredientele necesare si serviti-va in caldurica si fericitii. Un gust fantastic este pregatit sa fie aclamat la masa.