Article scris de Gabriela Stan

Introducere

2020 a fost un an plin de schimbări abrupte care ne-au forțat să ne petrecem mai mult timp în casele noastre și chiar să optăm pentru experiența de la distanță de pe una dintre platformele noastre preferate – filmul. Acest lucru a dus la numeroase producții renumite, îngustând opțiunile cinematografice. Unele dintre cele mai bune filme ale anului sunt invaluite de un praf magic de magie, momente comedic, umor și, desigur, drama. Iată care sunt cele mai bune filme din 2020.

  1. Parasite (Bong Joon-ho)

Primul film din lista noastră este Parasite, un film corean réalizat de Bong Joon-ho, unul dintre cei mai mari regizori contemporani. Parasite, premiat cu doua premii Oscar (Cel mai bun film și Cel mai bun regizor), povestește povestea unei familii sud-coreeni sarmani care se invarte în lumea bogatilor. Filmul a captat atenţia aproape instant, devenind favoritul criticilor și a filmofililor de pretutindeni.

  1. Soul (Pete Docter)

Un alt film care face parte din lista noastră cu cele mai bune producții ale 2020 este Soul. Soul, o animație realizată de Pixar este o dovada a talentului și o zâmbet care nu se poate șterge de pe chipurile spectatorilor. Filmul folosește culori frumoase pentru a descrie lumea spirituală, umbrele care sunt adânc înrădăcinate în om și care îi definesc gusturile, energia pozitivă și amintirile misterioase.

  1. Tenet (Christopher Nolan)

Tenet, lansat în cinematografele din toată lumea, este un alt film pe care trebuie să-l vezi în 2020. Regizat de Christopher Nolan și cu acea îndrăzneală de a se îndreapta spre neliniarii și paradoxuri, acest film de conspirație thriller este captivant și confuz în același timp. Acțiunea se desfășoară în interacțiunea dintre trecut, prezent și viitor. Acest film nu doar că îmbracă mintea, ci și sufletul.

  1. Bacurau (Kleber Mendonça Filho)

Bacurau este al patrulea și ultimul film din această listă – o producție braziliană, regizata de Kleber Mendonça Filho și Juliano Dornelles. Filmul este o poveste despre doar și șomajul care supuned oamenii în mediul lor rural, existența fiind asediată de forțe nevăzute. Acest film este un adevărat material pe care nu trebuie să-l ratăm.

Puncte principale

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai bune filme ale acestui an:

• Parasite (Bong Joon-ho)
• Soul (Pete Docter)
• Tenet (Christopher Nolan)
• Bacurau (Kleber Mendonça Filho și Juliano Dornelles)

De ce merită urmărite aceste filme?

• Aceste filme sunt pline de drama, magie și umor, ceea ce face ca experiența spectatorului să fie captivantă.
• Aceste filme sunt regizate de unii dintre cei mai talentați regizori moderni, ceea ce face ca experiența să fie încă și mai interesantă și cea mai bună.
• Subiectele propuse sunt captivante și captează atenția și mințile spectatorilor.

Concluzie

2020 a fost un an plin de povești și de minunate producții cinematografice. Aceste patru producții ies în evidență – mai ales prin premiile și recenziile bune din partea criticilor – ca fiind cele mai bune filme ale anului. Persoanele de pretutindeni au îmbrățișat aceste filme și le-au împărțit cu amici și familie și, prin urmare, au fost interesați de temporară înfășurare în aceste povești, fie că au avut nevoie de magie, fie de drama și de romantism. Cu siguranță, aceste producții cinematografice oferă suficientă diversitate pentru a satisface gusturile diferiților spectatori.