Cum sa gatesti Prajitura Deliciu – Ghidul Pas cu Pas pentru Un Desert Idealf
Din moment ce prajiturile obisnuite funcţionează, de ce să o faci foarte diferit atunci cand vine vorba de pregatirea prajiturii deliciului? Prajiturile sunt o combinație de frumusețe și simțători. Din moment ce gustul este cea mai importantă caracteristică pe care o folosiți pentru a decide ce desert se potriveste cel mai bine unei mese, gustul este, bine, esențialul. Această rețetă specială oferă un pas-cu-pas ghid pentru a vă ajuta să preparaţi cea mai delicioasă prajitură de zi cu zi la care v-aţi gândi vreodată.
I. Ce Ingrediente Aveti Necesare?
Cea mai importantă parte din pregătirea unui desert este fără îndoială găsirea celor mai bune ingrediente. De asemenea, este foarte important sa le aveti pe toate la indemana inainte de a incepe. Asamblarea tuturor ingredientelor reprezinta, fara indoiala, partea cea mai grea si cea mai importanta a acestei reţete.
Aceste ingrediente necesare pentru pregătirea prajiturii Deliciu sunt:
• 200 gr faina
• 100 gr zahar
• 300 gr fructe proaspete, de exemplu zmeură
• 150 ml lapte
• 150 gr unt
• 100 gr cacao
• 4-5 linguri de sirop
• 2 galbenusuri de ou
• 1 lingurita ras de lamaie
• 1 pliculet de zahar vanilat
• 1 lingurita de praf de copt
• Crema pentru umplutura
• Fulgi de ciocolata caramelizata
• Ulei pentru absert
I. Cum sa Preparam Ingredientele inainte de a le Folosi
-
Umeziti fructele cu un servetel umed. Acest lucru va facilita prelucrarea mai tarziu, astfel incat sa nu fie prea greu de sapat in ele.
-
Puneti laptele intr-un vas mic si caliti-l cu untul. Amestecati pana cand untul se topeste si se amesteca complet cu laptele.
-
Adaugati zaharul vanilat.
-
Luati galbenusurile si mixati-le cu 2 linguri de apa. Acest lucru va face ca galbenusurile sa se amestece complet in prajitura voastra, oferindu-i o culoare si o textura delicioasa.
-
Toaca fructele in bucati mici. Daca fructele sunt prea mari, vor fi greu de amestecat in aluat si pot sa faca ca textura sa fie neuniforma.
-
Taiati untul in bucatele mici si introduceti-l rapid in compozitia amestecata.
-
Adaugati zaharul si raciti-l.
-
Incepeti sa amestecati faina cu toate celelalte ingrediente. Puneti faina si restul de ingrediente într-un bol separat sau într-un vas și puneți-le la un nivel mediu pentru a se amesteca si a se combina în mod uniform.
II. Cum se Modeleaza Prajitura
Urmatorul pas este sa modelati prajitura pe care ati pregatit-o. Acest lucru va presupune sa folositi o tava sau un vas potrivit pe care sa-l intindeti.
-
Intinsi blaturile in tava. Pentru a obtine cea mai buna aderare a blatului la suprafata tavii, amestecati 1-2 linguri de ulei si un pic de apa si ve-ti obtine o compozitie placuta si moale. Se va intinde in tavă cu mana, după care se va potrivi la forma tăvii.
-
Acoperiti tava cu folie alimentara si intepaturati-o usor cu o furculita. Astfel aerul va putea sa iasa din prajitura in timpul coacerii.
-
Introduceti tava in preincalzitul cuptor. Timpul recomandat pentru a coace aceasta prajitura este de 40 de minute. Cand strudelul este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
III. Adauga Compozitia si Fierbe
-
Tobati prajiturile obtinute anterior pana cand aveti o prajitura bine intinsa. Acest lucru va contribui la cresterea finala a prajiturii.
-
Pregatiti compozitia pentru a fi folosita pentru umplutura si ornarea. Puteti alege sa folositi crema pentru umplutura si fulgi de ciocolata sau un alt strat de crema pentru ornare. Puteti de asemenea sa adaugati si cateva fructe proaspete.
-
Lasati-o la fiert pe foc mic, amestecand in continuu pentru a-i pastra consistenta. Pestele este gata atunci cand devine gros, iar compozitia incepe sa se adune in mijlocul cazanului.
-
Scoateți compozitia si puneti-o la rece. Adaugati-o in tava dinainte pregatita.
IV. Adauga Stratul Superior
-
Umple tava cu compozitia ramasa si niveleaza-l pe partile laterale.
-
Foloseste-ti activeaza un storcator de citrice pentru a exprima o cantitate mica de suc de lamaie asupra prajiturii. Acest lucru va oferi o aroma naturala sucului de citrice si va oferi prajiturii un plus de gust.
-
Decoreaza prajitura cu fulgi colorati si fructe proaspete.
-
Da-i prajiturii Deliciu un strat final de frumusete si indulcire. Turnati siropul peste blat cand este gata.
V. Pregateste-te pentru a Servi Prajitura
-
Lasati prajitura sa se raceasca complet inainte de a o sierra.
-
Taie prajitura in patrate sau intregi in functie de numarul de persoane pentru care gatiti.
-
Puneti-o pe un platou frumos pentru a fi servita.
-
Adaugati un pic de pudra de zahar pe deasupra la servire.
VI. Bucurati-va de Prajitura Deliciu
Prajitura Deliciu ofera cea mai buna cale de a te bucura de desertul nostru preferat. Aceast Ghid Pas cu Pas va ajuta sa preparati fara efort un desert autentic.