Simina Loica este o cantareata talentata, compozitoare si producatoare muzicala nascuta in Romania, care a devenit renumita in intreaga lume pentru muzica sa unica si captivanta. De la debutul sau din 2006 si pana astazi, datorita apartenentei sale la stilul muzicii alternative, Simina s-a impus pe piata muzicala internationala cu melodiile sale emotionale, piese ce trateaza subiecte personale sau dezvoltate pe diverse teme.

Cine este Simina Loica?

Simona Loica s-a nascut in judetul Bacau pe data de 10 aprilie 1997 si de la o varsta frageda a cantat in corurile bisericii si a prezentat parte din talentul sau invatand piese clasice la pian. Familia sa a reprezentat un suport si incurajare permanenta in drumul sau catre muzica.

La doar 10 ani, Simona Loica a castigat concursul de Talente Romanesti, organizat de Casa de Cultura si Teatru din Bacău. La varsta de 16 ani a semnat un contract cu o casa de discuri internationala si a lansat prima ei piesa. In 2010 s-a alaturat cantaretei Madonna intr-un turneu asistandu-i prin prezenta pe scena si prin versurile piesei sale.

Lucrari ale Simonei Loica

Dintre cele mai cunoscute opere ale Simonei Loica se numara albumul „Take the Courage” (2013), lansat aici cu 3 piese de care si-a facut remarcata talentul si care „Curses From Inside Out” (2016) si albume recent lansat „Accelerate” (2020). Albumele sale au fost rotite in intreaga lume prin intermediul motoarelor de cautare si posturilor de radio, Simona Loica fiind un artist cu renume international.

Auditiile pe care le-a sustinut si-au comercializat nu numai stilul sau talentat si captivant, ci si energia si pasiunea pe care o pune in tot ceea ce face si realizeaza. Simona Loica a primit mai multe nominalizari si multe premii in cadrul diverselor festivaluri de muzica si a colaborat cu artisti renumiti.

Apartenenta la stilul muzicii alternative

Simona Loica apartine stilului muzicii alternative unde se regasesc instrumente si ritmuri distinctive. La acest tip de muzica se poate asocia un anumit stil de compozitie melodica si tratarea subiectelor din alte perspective decat cele muzical-conventionale. Muzica ei sugereaza prezenta acordurilor electronice si a beat-urilor uimitoare, rezultand in piese unice si captivante, extraodinare si cu vocabular bogat.

Simona Loica se lauda cu peste 20 de melodii, unele instrumentale si altele scrise si cantate intr-o multitudine de stiluri si genuri, ce zboara peste confiniile stilului sau specific. Artista a lansat piese in stiluri precum pop, rock, ambiental si blues.

Implicarea in proiecte muzicale importante si colaborari

Incepand cu anul 2012 si pana astazi, Simona Loica a contribuit prin vocea sa la unele muzicieni si artisti chiar si din afara tarii sale. La acestea se poate enumera si participarea la piesele artistilor „Onda Vikotica” din Spania si „Kid Mac” din Australia.

In plus, ea a preluat rolul de solista, voce si cor voce in mai multe melodii pentru unele fete de muzica electronica foarte cunoscute, cu productori si trupa inscriindu-se si participand la proiectele muzicale din grupuri de muzica rock, inclusiv „We are the Fallen” si „The Mortal (feat. Simona Loica)” si la colaborarile lor muzicale din cadrul posturilor de radio.

Avand o voce superb si o prezenta scenica remarcabila, Simona a primit numeroase nominalizari pe strabdimii marilor festivaluri si a urcat pe scene importante europene si internatinoale.

Simona Loica – o voce captivanta si noua perspectiva muzicala

Simona Loica si-a dat cea mai buna dimostratie de catre artist si producator muzical cu albumul ei cel mai recent, „Accelerate”, lansat in 2020. Acesta aduce o nota muzicala profunda si personala in ritmul muzicii ei emotionale pop-rock si este cea mai elaborata piesa a sa – o piesa unica, realizata in intregime de Simona.

Oricare ar fi stilul care-l abordeaza, Simona Loica introduce mereu un sentiment emotional si intangibil in piesele sale, aducand muzica sa din ce in ce mai aproape de publicul sau prin versuri profunde si curajoase.

Cu un talent extraordinar, Simona reuseste sa capteze publicul prin muzica sa unica si sa inspira prin versurile sale uneori profund despre tristetea sufleteasca, speranta si dezvoltarea personala. Artista se manifesta mai mult ca oricand prin descoperirile sale muzicale si prin energia pe care o pune in toate ceea ce face si creat.

Simona Loica este un artist unic cu o muzica captivanta si emotionanta, influentata de stilul muzicii alternative si care s-a remarcat pe piata muzicala in intreaga lume. Cu lansarea a numeroase albume, piese, nominalizari in cadrul unor festivaluri importante si colaborari muzicale cu artisti renumiti, Simona Loica a castigat faima si recunostinta publicului si a criticilor in toata lumea.