Cum Sa Gatesti Gem de Capsuni – Ghid Passo-Passo
Amintirile din copilaria ta iti sunt adesea asociate cu aroma delicata a gemului de capsuni. Acum, poți recrea acele momente sau chiar le poți da mai departe, ajutându-ți întrega familie sau prietenii să se bucure de gemul de capsuni făcut în casă. Iată ce trebuie să știi despre cum să gătești gemul de capsuni.

I. De ce Este Bine Sa Faci Gem de Capsuni Acasa?
Gătitul acasă este un proces relaxant, care te poate scoate din rutina zilnică. In plus, această activitate poate fi îndeplinită cu succes chiar și fără prea multe cunoștințe despre gătit.
De asemenea, facand gem de capsuni acasa, ai cunostinta stricta despre ingredientele folosite, nu mai ai dubii in privinta continutului de zahar sau de aditivi alimentari.

II. Lista de Ingrediente Pentru Prepararea Gemului de Capsuni
Pentru prepararea a 2 borcane cu gem de capsuni ai nevoie de:

  • 500 g capsuni proaspete
  • 500 grame zahar
  • 1/2 lingura de zeama de lamaie.

III. Prepaarea Berii De Casa

  1. Incepe prin curatarea capsunilor. Spala-le cu grija si indeparteaza transportul.
  2. Paseaza capsunile fierte cu un blender sau prin presare cu o furculita.
  3. Adauga zaharul. Se amesteca bine pana se topeste.
  4. Verseaza compozitia in oala. Adauga suc de lamaie si amesteca bine.
  5. Fierbe compozitia timp de 10-15 minute, amestecand dupa fiecare minut.
  6. Varsa compozitia in borcanele curate si inchide-le bine.
  7. Lasa borcanul cu gemul de capsuni sa se raceasca.

IV. Verifica Continutul Gemului
Ai terminat!
Gemul de capsuni se poate gusta imediat sau poate fi pastrat in conditii optime pentru a-și păstra prospețimea si aroma. Pentru a optimiza modul în care îți pregătești fiecare borcan, iată ce trebuie să știi inainte de a le pune deoparte:

  • Se pot gusta crema si mierea intotdeauna dupa ce s-au racit.
  • se poate servi gemul de capsuni cu iaurt, in deserturi, in smoothieuri sau, pur si simplu, langa o cana de lapte.
  • Verifica semnele usoare, cum ar fi apariția unor coaja sau sedimente, formarea unei cruste excesive sau uscarea gemului.
  • Capacitatea pieselor trebuie sa fie suficient de adâncă pentru a permite fluxul de lichid si izolarea de oxigen.
  • Gemul de capsuni se poate pastra mai multe luni, dacă este depozitat corect.

V. Gemul Perfect
Nu este nevoie să fii un gospodar experimentat pentru a face un gem neted si delicios.
Pentru a te asigura ca cel preparat de tine va fi unul de o calitate optima, evita furnizorii de andive si lupta cu incercarea de a reduce nivelul de zahar. Gemul de capsuni este un dulce și ar trebui să vă simtiti liber să savurati fiecare dulce moment!

Gatitul gemului de capsuni este un proces ce se poate bucura. Spre deosebire de gemurile cumparate, gemul de casa poate fi făcut cu orice fel de fructe sau legume, precum si cu condimente sau plante aromatice speciale. Indiferent de combinatia de fructe aleasa, prepararea lui va avea loc prin pregatirea si fierberea fructelor, adaugarea zaharului și a condimentelor pentru a obtine o aroma delicioasa și sanatoasa de gem de capsuni făcut în casă.