Adrian Brancoveanu (1654-1716) a fost domnitorul si „intemeietorul” statului independent al Tarilor Române sub indrumarea imperiala a Portii Otomane. El a fost cel mai drept si iubit domnitor roman din vechime.

Adrian Brancoveanu: Alegerile Celui Mai Faimos Domnitor

Adrian Brancoveanu a fost numit domn în Principatele Române în anul 1688, în urma unor alegeri complicate. Acesta a fost ales din suita Principelui Matei Basarab, unul dintre cei mai mari domni ai vremurilor sale. Domnul Matei Basarab a fost una dintre cele mai mari personalitati ale vremurilor sale. El a fost fondatorul principatelor Valahiei si Moldovei, si cel care le-a reunificat înapoi sub domniile lui. În timpul domniilor sale, prin actiunile lui solve, el a reusit sa dea Romaniei credibilitate si libertate.

Cu scopul de a oferi o guvernare stabila si slava, Dupa moartea domnului Matei Basarab, au fost aleşi opt candidaţi pentru domnie: Grigore Ghica, Radu Mihnea, Constantin Duca, Mihai Racovita, Constantin Brancoveanu, Neagoe Basarab, Dimitrie Cantacuzino, Vasile Lupu şi Adrian Brancoveanu. Ultimul nume ales, Adrian Brancoveanu, a reusit sa fie ales datorita recomandarilor si suportului pe care Imperialul Otoman le-a oferit.

Adrian Brancoveanu: O Viata In Slujba Regatului Roman

Adrian Brancoveanu a reusit sa intinda influenta si sa extinda stapanirea otomana pe intregul teritoriu al Romaniei. Acesta a încercat sa-si unifice poporul prin abolirea privilegiilor fanariote, ridicând astfel moralitatea moralitatii si a statului roman. Acesta a devenit cunoscut pentru faptul că a introdus printre tarile Romane un sistem bazat pe principiul de baza al administratiei otomane si anume o autoritate centrala puternica. Acesta a restructurat si reformat vechiile legi romanesti si a facut legatura în scopul consolidarii nucleului administrativ si juridic Uniunii si al asigurarii continuitatii acesteia.

Mai mult decât atât, domnitorul a promovat inovatia si arhitectura de elita in domeniul artelor. Una dintre contributiile sale la cultura si arhitectura romana a fost renasterea manastirii Hurezi si construirea Manastirilor Snagov si Măldăreşti. Acesta s-a implicat in personal in proiectarea acestora si a creeat un model bogat de construire in Romania.

Adrian Brancoveanu s-a dezvoltat rapid in ultimele sale domnii printr-un spirit national. Acesta a contribuit semnificativ la consolidarea surselor financiare a regatului prin investitii in agricultura si comert. Prin extinderea obiectivelor agricole, el a garantat ca veniturile dezvoltarii economice sa nu fie ridicate de nobili si somerii, ci partajate între toata lumea.

Adrian Brancoveanu Sfarsitul Brancoveanului

În 1714, marea Poarta Otomana a încercat sa restabileasca controlul asupra tarilor Române prin trimiterea regelui Iancu al V-lea, un fanatic al arbitrarii otomane. Acesta a impus un regim din ce în ce maiautocrat si a volatilizat spiritul de libertate a lui Adrian Brancoveanu. Ca urmare, guvernatorii otomani au încercat sa faca pe Adrian Brancoveanu responsabil pentru trădarea marelui princip.

Adrian Brancoveanu s-a confruntat cu acest lucru si a decis sa sacrifce viata lui pentru poporul roman. Acesta a fost executat la Constantinopol în ciuda protestelor aderate de multi nobili. La 20 august 1716, marele domn, impreuna cu fiul sau Constantin si cei patru fii ai sai, s-a armat si a plecat in Constantinopol pentru judecata. Acestia au fost decapitati si li s-au confiscat averile si toate proprietatile.

Executia lui Adrian Brancoveanu a fost una dintre cele mai mari tragedii ale perioadei de domnie si a dus la caderea conducerii otomane în principatele Române. Executia a adus la scoaterea in afara legii a familiei Brancovean si scoaterea in afara legii a tuturor celor noua familii boieresti care au existat în tarile Romanesti.

Cine este Adrian Brancoveanu? Adrian Brancoveanu a fost unul dintre cei mai mari si iubiti domni din vechime si este renumit pentru eforturile sale de a extinde si a slavi regatul Roman. Adrian Brancoveanu a luptat înflăcărat pentru libertatea poporului roman si a restaurat dragostea si fidelitatea prin abolirea privilegiilor fanariote. Acesta a ajutat la dezvoltarea economiei regatului si inovarea domeniului artistic. Sacrificiul pe care l-a facut a creat o legenda a martirului in Romania si a deschis calea pentru un regat independent si modern.