Negresa de post cu gem este o reteta clasica de post, preparata cu ingrediente si cartofi dulci. Acest desert traditional poate fi preparat atat cu gem de visine, cat si cu orice alt fel de gem sau conserva. Pentru ca exista atat de multe versiuni diferite ale acestei reteti, in acest articol vei gasi toate informatiile de care ai nevoie pentru a-ti face propria reteta delicioasa de negresa de post cu gem.

Negresa de post cu gem este un desert traditional romanesc cunoscut si apreciat in intreaga tara. Reteta include taienii de cartofi dulci si un sos de gem de visine sau altfel de gem. Acest desert poate fi pregatit cu usurinta si poate fi personalizat in functie de placul fiecaruia. Astfel, poti folosi diferite forme de fructe (caise, visine sau mere) sau poti adauga iaurt sau frisca pentru o bomba calorică super delicioasa.

Indiferent daca iti pregatesti reteta clasica sau daca alegi sa iti personalizezi desertul, masa ta va fi cu siguranta un succes. Iata, mai jos, toate informatiile de care ai nevoie, de la ingrediente, la modul de preparare, la cateva sfaturi si trucuri pentru a-ti prepara perfect negresa de post cu gem.

Ingrediente Necesare

Pentru prepararea acestei retete delicioase de negresa de post cu gem, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

● 1/4 litru de lapte

● 100 grame de faina

● 1 lingurita rasa de sare

● 2 oua

● 3 linguri de zahar

● 4 cartofi dulci mici

● 1/4 lingurita de scortisoara

● 500 grame de gem de visine sau alte fructe (caise, mere)

Instructiuni de Preparamare

Pasul 1 – Pregateste-ti ingredientele

Inainte de a incepe sa pregatesti reteta, asigura-te ca ai toti ingredientele necesare – astfel vei economisi timp. De asemenea, pregateste-ti recipientele si platourile in care vei servi negresa ta delicioasa.

Pasul 2 – Prepara taienii de cartofi

Curata si spala cartofii si tai-i pe jumatate. Scoate samburii si taie fiecare jumatate in fasii subtiri. Pune cartofii in apa si lasa-i la fiert pentru aproximativ 20 de minute dupa care scurge-i si lasa-i sa se raceasca.

Pasul 3 – Fierbe laptele

Intr-un vas mai mare, fierbe laptele la foc mic. Adauga sarea si scortisoara, apoi amesteca pana acestea se dizolva complet in laptele.

Pasul 4 – Omogenizeaza taiatul

Adauga faina in laptele fierbinte, amestecand continund pana cand obtii o pastoasa omogena. Apoi, lasa-l sa se raceasca bine, apoi adauga restul de ingrediente – zaharul, ouale si putin ulei. Amesteca totul bine pana cand obtii un aluat moale.

Pasul 5 – Presara taienii si gemul

Toarna aluatul pregatit intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Repartizeaza taienii de cartofi dulci si presara-i peste aluat. Pune gaurici, la intervale mari, si adauga gem in acestea.

Pasul 6 – Introdu in cuptor

Pune tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasa-o sa se coaca pentru aproximativ 25-30 de minute. Cand este gata, scoate tava din cuptor si lasa-o sa se raceasca.

Sfaturi si Trucuri pentru reusita

● Pentru ca negresa ta sa iasa perfecta, trebuie sa fii indemanatic cand alegi sa folosesti gemul – nu pune prea mult, doar cantitatea necesara, pentru a nu face desertul prea dulce.

● Daca optezi sa folosesti fructe, trebuie sa stii ca ele nu trebuie sa fie prea mult timp la cuptor – aluatul poate absorbi prea mult din sucurile fructelor si astfel reteta ta nu va mai fi delicioasa.

● Pentru o aroma delicioasa, adauga un strop de zeama de lamaie in aluatul tau si lasa-l sa se infuzeze.

● Daca doresti sa iti personalizezi reteta, poti adauga frisca sau iaurt in compozitie.

Negresa de post cu gem este deja una dintre retetele clasice cu care te poti rasfata si tu si familia ta. Cu ingredientile usor de gasit si cu toate sfaturile si trucurile prezentate in acest articol, nu ar trebui sa ti se mai para o provocare pregatirea acestui desert delicios. Ce mai astepti? Incearca sa pregatesti acest desert clasic si impresioneaza-ti familia de fiecare data cu o noua reteta delicioasa.