Balansoarul de gradina din lemn este un element esential al mobilierului de gradina si aceasta e una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie sa le luati atunci cand amenajati gradina dumneavoastra. In cele ce urmeaza vom explora ce trebuie sa urmariti atunci cand alegeti un balansoar de lemn pentru gradina sau terasa dumneavoastra, cum sa intretineti corect produsul si unde poti sa faci cea mai buna alegere.

Ghidul tau pentru alegerea celui mai bun balansoar de gradina din lemn

Ce trebuie sa luati in considerare cand alegeti un balansoar din lemn?

Un balansoar din lemn poate fi cea mai buna alegera pe care o puteti face atunci cand vine vorba de agreata gradinii dumneavoastra si de a va amenaja terasa sau gradina. Minunata experienta de a va destinde seara in gradina sau in aer liber poate fi usor simplificata prin achizitionarea unui balansoar usor, cu suporturi rezistente si cu un design original.

De aceea, atunci cand va ganditi serios sa va cumparati un balansoar din lemn este important sa luati in considerare urmatoarele:

 • Calitatea si materialul – e bine sa alegeti produsul de calitate, deoarece un balansoar se foloseste intens si invechileaza pe durata folosirii. Mai precis, ar trebui sa tineti cont cat de mult se intretine lemnul pe care il alegeti si, in acelasi timp, cat se poate rezista intemperiilor si razelor UV.

 • Durabilitatea – dupa ce ati ales materialul, acum e vorba de a verifica cat de mult va tine standul si suporturile. E bine sa alegeti un balansoar din lemn solid care poate rezista umezelii sau intemperiilor.

 • Design – forma, modelul si culoarea sunt factori importanti atunci cand alegem un balansoar pentru gradina sau terasa. Aveti libertatea de a opta pentru un design modern sau mai traditional, precum si o culoare sau un model care sa se potriveasca cel mai bine cu gradina si cu designul acesteia.

 • Utilitate – un balansoar trebuie sa fie confortabil si practic. In acest sens, este nevoie sa luati in considerare si spatiul pe care il aveti la dispozitie si sa alegeti un model care sa satisfaca nevoile dumneavoastra si sa nu devina un obiect care sa acapareze prea mult spatiu.

Tipuri de balansoare din lemn

Atunci cand alegeti un balansoar de gradina din lemn sunt cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont si anume:

 • Balansoarele tradiționale – acestea sunt cele mai populare tipuri de balansoare de gradina, si cel mai des intalnite modele. Acestea sunt fabricate din lemn si disponibile in cateva forme si modele.

 • Balansoarele suspendate – acestea sunt balansoare inovande care sunt fixate sus de catre un paracord sau prin intermediul unei cruci de rigla. Acestea sunt ideal pentru a fi agatate de tavan si permit adaugarea unui scaunului sau unei cuverturi.

 • Balansoarele cu schiță – sunt cea mai recenta aparitie pe piata balansoarelor si se caracterizeaza prin suporturile cu schita si suportul lemnos. Acestea ofera suficient spatiu de utilizare si sunt foarte elegante.

 • Balansoarele pentru bebelusi – acestea sunt stiluri speciale de balansoare concepute pentru prezentarea bebelusului in siguranta si confortabil. Acestea sunt dotate cu o garnitura confortabila si bara laterala care face ca balansoarul sa se simta ca un patut.

 • Balansoare de gradina – acestea sunt echipate cu suporturi puternice, stabilizatori si sezlonguri comfortable. Acestea sunt create in mai multe forme si marimi, au suporturi laterale scrumiere si se aseaza perfect intr-o gradina sau pe terasa.

Cum sa intretineti balansoarul de gradina din lemn

Unul dintre beneficii este ca balansoarele din lemn nu necesita foarte multa intretinere. Totusi, pot fi necesare cateva activitati de intretinere si anume:

 • Daca lemnul este afectat de umezeala este bine sa aplicati acestuia o tratare cu o ceara protectoare inainte de a lua in folosinta

 • Depozitati mobilierul sub un acoperis sau in dulapuri de depozitare

 • Acoperiti sau adaptati balansoarul de gradina din lemn atunci cand nu il folositi

 • Curatati periodic suprafata balansorului cu un burete uscat si cu un detergent potrivit

 • Nu lasati produsele balansorului sa se acumuleze

 • Nu folositi o matura sau o carpa aspra pentru a curata intretinerea balansorului

Obiectivele tale de cumparare

Un balansoar exterior poate fi unul dintre cele mai captivante elemente decorative ale curtii, gradinii si terasei dumneavoastra. Iata 3 obiective la care trebuie se va ganditi atunci cand alegeti un balansoar de gradina din lemn:

 1. Asigurati-va ca alegi un material durabil pentru balansorul dumneavoastra, de preferat lemn rezistent la intemperii

 2. Alegeti un design modern si elegant, care sa se potriveasca cu actualul aspect al gradinii

 3. Verificati spatiul disponibil pe care trebuie sa il acoperiti cu balansorul

Unde sa faceti cea mai buna alegere?

Atunci cand doriti sa achizitionati un balansoar de gradina din lemn exista o multime de surse de cumparare, gasesiti modele la standard sau imprimate cu designuri si forme specifice. Cele mai frecvente surse sunt magazinele locale sau magazinele online precum Amazon sau Ebay.

In acelasi timp, pentru cei care apeleaza la varianta online, achizitionarea unui balansor de gradina din lemn poate fi un proces complex. Pentru a face cea mai buna alegere si a obtine cea mai buna valoare pentru baniii dumneavoastra ar trebui sa comprarati numai produse certificate care au obtinut recenzii pozitive de la alti cumparatori.