Cumparand flori se poate prezenta in stil, insa adaugand si cateva elemente personale si ceva intelepciune, iti poti crea un aranjament floral unul dintre cele mai inedite si mai deosebite. Daca vrei sa-ti decorezi casa in mod frumos sau sa ii oferi unui prieten un cadou inedit si special, dar nu ai prea multa experienta in ceea ce priveste aranjamentele florale, iti aratam mai jos cateva sfaturi de baza care te vor ajuta sa faci aceasta treaba.

Seteaza-ti un buget

Aranjamentul tau floral se bazeaza foarte mult pe bugetul pe care il esti dispus sa-l aloci. De la flori, la alte accente decorative, cum ar fi vesela, cosuri sau sticla decorativa, toate aceste lucruri se pot achizitiona in limitele bugetului tau. Estimeaza-ti bugetul si ia in calcul diverse alte costuri, cum ar fi livrarea, manopera si eventualele alte costuri secundare. Astfel vei avea o idee clara despre ceea ce-ti poti permite si nu.

Cumpara inspirat

Dupa ce iti-ai stabilit bugetul, trebuie sa iti alegi florile pe care doresti sa le incorporezi in aranjamentul tau. Fii creativ, cauta in piata sau pe internet flori suculente, flori tipice si exotice. La fel, cauta si diferite accente decorative, cum ar fi lumanarile, vasele decorative si sticla decorativa, totul pentru a da un plus de senzualitate aranjamentului tau.

Aranjeaza-ti florile in mod deosebit

Cu un buget stabilit si florile pregatite trecem la urmatorul pas esential: alegerea unei scheme de culori. Combina diferite culori, forme si texturi pentru a crea ceva special si unic.

Incepe prin a asez floare pe floare, foloseste intuitia si aranjeaza-ti florile asa cum simti. Aliaza florile cu alte componente ale aranjamentului, cum ar fi vesela, cosuri sau sticla decorativa, pentru a simti si determina cum arata cel mai bine aranjamentul.

Iata cateva sfaturi pentru a face aranjamente florale deosebite:

• Adauga cat mai multe texturi, culori si forme pentru a crea un aranjament unul dintre cele mai frumoase.

• Foloseste vase decorative, cosuri, sticla decorativa pentru a adauga mai multa atmosfera.

• Cauta flori cu parfum puternic, ca sa aduci un plus de senzualitate.

• Adauga floricele pentru a adauga mai multa savoare.

• Inserteaza lumanari si alte surse luminoase pentru a crea lumina magica.

• Combina diferite varietati de flori pentru a crea un aranjament deosebit.

• Plaseaza florile potrivit in functie de forma si marimea lor.

• Foloseste suculente si alte plante decoratoare in aranjament.

• Adauga fire de paie pentru a simti efectul deosebit al aranjamentului.

• Foloseste diverse accesorii tocmai potrivite, cum ar fi boluri, instrumente din sticla sau alte obiecte decorative.

• Adauga accente artistice, cum ar fi trandafirii sau flori duble pentru a crea ceva special.

Luati aminte la portiunea de mentenanta

Mentinand florile proaspete si imbogatirea continua a aranjamentului este foarte importanta. Daca manati regulat florile si le schimbati apa de fiecare data cand se estompeaza, le pastrati proaspete. In plus, adauga-le cu usurinta flori noi, sau fire de paie, pentru a revigora aranjamentul tau.

Suportul aranjamentelor florale

In cele din urma, dar absolut nu in ultimul rand, ai nevoie de un suport pe care sa-ti asortezi aranjamentul. Poate fi un ghiveci, un piedestal, o masa de cafea, o mica tava sau o vaza decorative. Da o nota de invidiat casei tale cu un suport pe care sa pui aranjamentul tau.

Aranjamentele florale sunt o modalitate excelenta de a-ti decora casa sau de a oferi un cadou special celor dragi tie. Iata cateva sfaturi de baza pe care sa le urmezi pentru a face aranjamente florale deosebite: seteaza-ti un buget, cumpara flori inspirate, aranjeaza-ti florile in mod deosebit, luati aminte la portiunea de mentenanta si gaseste un suport potrivit. Nu uita ca poti alege diverse accente decorative, cum ar fi vesela, cosuri, lumanari sau sticla decorativa, pentru a-ti crea un aranjament floral unul dintre cele mai unice si mai speciale. Foloseste-ti intuitia si creativitatea pentru a-ti face aranjamentele florale complet diferite fata de altele.