Ciorba de spanac este o mancare indragita de multe familii, fiind usor de preparat si foarte hranitoare. Spanacul are o cantitate mare de vitamine, minerale si antioxidanti, de aceea este o leguma recomandata pentru o alimentatie sanatoasa. Iata cum se poate gati corect ciorba de spanac.
I. Pregatirea ingredientelor
Pentru a obtine o ciorba de spanac delicioasa, trebuie sa achizitionezi spanac proaspat, potrivit divertis.ro. Pentru ciorba ai nevoie de:
• 1kg spanac proaspat si frumos;
• 2 cani de apa;
• 2-3 cartofi medii;
• 1 ceapa medie;
• 2 linguri ulei de masline;
• 2 linguri de faina;
• 1 lingurita de pastarnac sau chimen;
• Sare si piper dupa gust.
II. Facem ciorba de spanac
Pregatirea ingredientelor este un pas esential in prepararea ciorbei de spanac. Se taie ceapa marunt, se curata si se spala cartofii in prealabil. Spalarea spanacului se face de mai multe ori intr-un vas cu apa rece.
Pentru a incepe prepararea ciorbei, se incinge uleiul intr-o oala si se adauga ceapa, taiata marunt, sa fiarba la foc mic. Se lasa ceapa sa se inmoaie, adugand 1 lingura de faina si amestecand pentru a obtine o compozitie omogena. Se adauga apoi cartofii si se amesteca bine, apoi se toarna apa si se lasa sa fiarba la foc mic, aproximativ 10 minute.
Dupa ce cartofii s-au inmuiat, se adauga spanacul si se amesteca bine. Se mai lasa aceasta compozitie sa fiarba pentru inca 10-15 minute. Pentru savoare, se pot adauga si alte condimente sau ierburi aromatice.
Se lasa sa fiarba la foc mic cateva minute inainte de a da gustul ciorbei. Se adauga sare si piper dupa gust, conservand mai intai o lingurita micuta pentru a gusta.
III. Servire si prezentare
Ca sa se serveasca ciorba de spanac delicios si aromat, se toarna mai intai calduta in bolurile pregatite. Se adauga o lingurita de smantana, cascaval bucatei sau putin iaurt in fiecare bol, pentru a le oferi un plus de savoare si aroma.
Se poate servi alaturi de rustic pastasche sau chifle calde. Acesta este intotdeauna un plus gustos la ciorba usor acrasa.
In concluzie, ciorba de spanac este o mancare excelenta, foarte nutritiva si usor de preparat. Ingredientele pot fi adaptate dupa gust, iar savoarea poate fi de asemenea imbunatatita prin condimente si ierburi aromatice. Ciorba de spanac este o reteta simpla, binefacatoare si gustoasa, ce poate fi servita oricand doriti.