Rugaciunile pentru copii sunt puternice si unice. Au puterea de a ridica fiintele umane deasupra oricarei limitari si de a se caiasca fata de Dumnezeu. Ele reprimesc cunoasterea lui Dumnezeu si ii ajuta pe copii sa se dezvolte spiritual si moral. Aceste rugaciuni pot fi folosite cu succes atat pentru copii cat si pentru adulti. Sunt o modalitate excelenta de a invata copiii sa-si exprime recunostinta sau de a le furniza vorbe spirituale profunde.

I. Ce este o Rugaciune?

Rugaciunea este un mod de a ne adresa Lui Dumnezeu prin enormitatea si simtirea sa. Este un veritabil dialog intre cel Cere si Cel Care Raspunde. Meditarea rugaciunii este deopotriva recreativa si spirituala. Ele constau din forte spirituale, emotii si sentimente, care ii ajuta pe copii sa se prezinte Lui Dumnezeu, pentru a-i cere ajutorul sau invataturile Sale. Rugaciunea poate fi rostita public sau silenios, indiferent de religia sau starile emotionale si spirituale in care se afla.

II. De ce sunt Rugaciunile Puternice pentru Copii?

Rugaciunile sunt o modalitate excelenta de a conecta cu Universul si prin ele scoala incepand cu cei mici un dialog cu Creatorul. Este semnificativ ca, indiferent de credinta sau pozitia sociala, comuniunea spirituala poate fi accesibila tuturor. Rugaciunile au capacitatea de a oferi suport emotional si fizic de care copiii au nevoie. Acestea ofera un sens al scopurilor in viata, convingerile si obligatia de a trata pe ceilalti cu consideratie si compasiune.

III. Care este cea mai Puternica Rugaciune pentru Copii?

Rugaciunea Nerticilor este considerata cea mai puternica rugaciune pentru copii. Ea este una dintre cele mai vechi rugaciuni inca folosită la nivel global. Nerticii este o invocare adresată inaltimii divine, implorandu-L sa thriveze corpul si sa calmeze spiritul uman. Extensia rugaciunii este expresia credinciosului de a se apropia si Unu si de a folosi rugaciunea ca mijloc de transformare spirituala, morala si intelectuala.

Nerticii este construita din mai multe parti si subsumeaza sentimentele omului in fata lui Dumnezeu si in fata vietii sale. Copiii pot educa aceasta rugaciune si sa o rosteasca oricand doresc sa se apropie de Creatorul.

Aceasta este textul rugaciunii:

„Doamne al meu, Cel Care poate din nimic sa faca multime, Cel Care imi ofera poporul meu eternitate si Lumina. Imprastie asupra mea Tainica Ta grai si izbaveste-ma, fa-ma sa inteleg ca Tu esti Cel Care face lumina sa ne insele si sa chicote ajutandu-ne sa intelegem. Fa-ma sa cercetez cuvintele si faptele Tale, ca sa inteleg mai bine sensul uniu si profunzimea rugaciunii mele. Sprijine-ma in greutati si fii milos cu mine, asa ca pre tamaduirea mea sa se arate lumii intregi. Doamne, inalţă-mi inima sa te slujesc si sa te cinstesc, sa cred si sa iubesc si sa-mi pastrez credinta in inima. Amin.”

IV. Ce Beneficii Are Rugaciunea pentru Copii?

Rugaciunile ajuta copiii sa-si dezvolte si sa isi sporeasca increderea si cunostintele lor spirituale si morale. Unele dintre beneficii sunt:

• Ajuta la cresterea compasiunii si intelepciunii prin aducerea la cunostinta a invataturilor lui Dumnezeu;

• Da copiilor un sentiment de siguranta si de protectie prin invocarea Domnului;

• Imbogateste spiritual si intelectual prin concentrarea pe propriile sentimente si meditatie;

• Favorizeaza constientizarea unor norme fundamentale si canalizeaza gandurile asupra Creatorului;

• Construieste devotamentul si credinta prin comuniunea spirituala;

• Calmeaza spiritul, racoreste mintea si ofera in acelasi timp un sense al destinului;

• Aduce beneficii pentru mintea si inima prin decodificarea sensului mai profund al rugaciunii.

Rugaciunile sunt o cale spirituala magnifica prin care copiii pot cunoaste lumea si mai ales lumea lui Dumnezeu. Sunt o modalitate de a educa spiritual pe cei mici si de a-i ajuta sa se identifice cu propriile sentimente si valori spirituale. Rugaciunea Nerticilor creste simtirea spirituala pentru copii si ii ajuta sa sa descopere ununimea universala la nivel spiritual. Prin aceasta rugaciune, copiii incep sa constientizeze natura sacră a vietii si sa deprinda importanta recunostintei, a milosteniei si prieteniei.