Vizitatorilor spirituali le place sa se inchine la sfarsitul unei zile lungi si solicitante, de multe ori recurgand la rugaciunea de seara. Rugaciunea de seara scurta ofera sentimentul de liniste, bucurie si, in anumite cazuri, responsabilitatea si puterea importanta in nevoile tale. Iata cum sa gasesti cea mai buna rugaciune scurta pentru situatia ta!

Ce este o rugaciune de seara scurta?

Una dintre cele mai eficiente modalitati de a te conecta la Sinele Superior si la un plan mai inalt de intelepciune te duce in rezonanta cu rugaciunea de seara. Rugaciunea este o liant intre lumea fizica si cea spirituala, sau intre lumea tangible si cea invizibila. Indiferent de forma ei, rugaciunea aduce sfintenie, lumina si dragostea printre oameni, chiar si cei mai sceptici dintre noi, si este considerata una dintre cele mai puternice demonstratii ale credintei. O rugaciune scurta poate fi, de asemenea, folosita pentru a cere existenta si ajutorul Divinitatii pentru a obtine bogatia, sanatatea si iubirea.

Cum sa gasesti cea mai buna rugaciune scurta pentru tine?

Un lucru important de retinut in acest proces de cautare a rugaciunii potrivite este sa te conectezi adanc la gustul rugaciunii tale. Obtinerea unei rugaciuni de seara scurta se poate dobandi atat prin meditatie, cat si prin documentare. Deasemenea, citirea diverselor texte religioase pot fi folosite pentru a identifica cea mai buna rugaciune scurta pentru tine;

• Rabeasca – Rugaciunea este o rugaciune din Talmudul rabeasca, o viata a lui Moise.

• Uluitoarele rugaciuni ale iubirii – Aceste rugaciuni sunt citate din Textele Sacre.

• Tanakhul – Acesta contine texte biblice traduse din ebraica in limbile moderne.

• Vechiul si Noul Testament – Acesta contine texte biblice impreuna cu ppsalmi si rugaciuni ale profetilor.

• Rugaciuni Allah – Una din rugaciunile traditionale musulmane ale postului.

• Rugaciunile Sfantului Vasile cel Mare – Acestei rugacioni fac parte din lucrarile Sfantului Vasile.

• Rugaciunile Sfantului Efrem cel Noul – Aceste rugaciuni sunt citate din operele si rugaciunile Sfantului Efrem.

• Rugaciunile Sfantului Calinic cel Zarzavagiu – Rugaciunile Sfantului Calinic fac parte din culegerile sale formidabile.

• Tehnicile mantrei indiene – Aceste rugaciuni se refera la recitarea mantrei indiene tradiționale.

• Rugaciunea intuitiva – Acestei rugacioni implica aspiratia spirituala interioara si sentimentul de conectare.

• Rugaciunile zilnice – Aceste rugaciuni sunt folosite pentru a aduce liniile si binecuvantarile fiecarui nou inceput.

Exista si alte surse pe care le poti folosi pentru a gasi cea mai buna rugaciune scurta pentru tine. Acestea includ muzica religioasa, carti de rugaciuni si chiar audiobook-uri. Fie ca vei cauta rugaciunea potrivita pentru tine in mod traditional sau vei recurge la scenarii de rugaciune mai formale, partea importanta este sa gasesti un mod de a te conecta la Divinitatea ta interioara si sa obtii linistea pe care o cauti.

De ce sa practici o rugaciune de seara scurta?

Atunci cand ne rugam seara, ne indreptam constientia direct catre Sinele Superior, astfel incat rugaciunea sa lase un impact si sa ofere energia necesara pentru a ne sustine vietile. Rugaciunea de seara poate te poate ajuta de asemenea sa faci fata evenimentelor zilnice si sa-ti pastrezi starea ta interioara de bunastare si pace. Unii oameni folosesc rugaciunea de seara pentru a le canta lui Dumnezeu ofrandu-i lui multumirea, iar altii se foloseste pentru a cere ajutor pentru probleme cu care se confrunta in viata si le implora sa li se apropie sufletul sau grija in dietele lor.

In functie de situatia ta si de nevoile tale, te rugam sa cauti rugaciunea potrivita. In general, rugaciunea de seara scurta cuprinde mai multe elemente importante: recunoasterea si laudando lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, adresandu-i caldurile si multumirea pentru binecuvantarile sale si, in sfarsit, cerand ajutor si intelepciune daca ai nevoie de acest lucru.

Ce contine cea mai buna rugaciune de seara scurta?

Cea mai buna rugaciune de seara scurta trebuie sa cuprinda urmatoarele elemente cheie:

• Multumirea – Multumeste-i lui Dumnezeu pentru binecuvantarile sale din acea zi, nu uita sa ii multumesti si pentru momentele frumoase pe care le-ai trait.

• Acceptarea – Este important sa accepti ideea ca viata ta este deja proiectata sa fie asa cum este si sa-L lasi pe Dumnezeu sa se ocupe de toate directiile sale.

• Lichidarea emotiilor – Lasa-ti emotiile sa se duca, in special scepticismul. Rugaciunea ta trebuie sa fie de felul: „itii multumesc ca oamenii sunt buni sau chiar ca universul este bun chiar si cand nu vad aceasta lucru in lumea mea”.

• Responsabilitatea – Iti asumi responsabilitatea pentru situatia ta prezenta si ia cuvintele tale in serios. Responsabilitatea iti va oferi forta de a face fata acestor situatii.

• Rugaciunea efectiva – Ar trebui sa te rogi ca tot ce ai spus sa ia forma si sa se intample.

• Eliberarea – Elibereaza orice atasament si lasa orice asteptare pentru mila lui Dumnezeu, in special faptul ca te poate ajuta sa obtii ceea ce ti-ai propus.

• Rugaciunea largita – Rugaciunea largita te coordoneaza cu Dumnezeu si iti ofera o protectie si o conexiune profunda.

• Pastrarea constiintei – Sustinerea starii de conștientizare spirituala si a conexiunii cu Dumnezeu.