Sfanta Irina – o sfanta atât de bogata in spiritualitate si religioasa, este mai mult decât doar una dintre icoanele care se află în albinele Bisericii Ortodoxe. Inainte de toate, Sfintia Sa creează mare legătură spirituală între trecut și prezent prin ceea ce a dezvoltat și făcut pentru lume.

Există câteva cunoștințe despre persoana Sfânta Irina, și se poate spune că aceasta sfânta a marcat istoria Bisericii Ortodoxe de peste trei sute de ani. Istoria sa se plasează undeva între secolele al XV-lea și al XVI-lea, iar odată cu modul în care a influențat Biserica ortodoxă, s-ar putea spune că a avut un impact important asupra lui Dumnezeu și evlaviei sale către credincioși.

Cu toate acestea, ea rămâne și astăzi un simbol important și ferm al devotamentului, luminos și pașnic al Bisericii Ortodoxe. Din acest motiv este venerată anual în mai multe sate, în special, în cu trei perioade anuale principale.

Istoria Sfintei Irina si specificele religioase

Istoria și viața Sfintei Irina se găsesc în scrierile istoriei ortodoxe. Aceasta sfântă a trăit deasupra lumilor și a educat sute de oameni prin truda și iubirea ei, prezentată prin viața sa monahală.

Prin devotamentul sau, Sfânta Irina s-a adăugar si a contribuit la lărgirea și consolidarea influenței Bisericii Ortodoxe în anumite țări și regiuni în care ea a venit să se roage și să cânte cântări devotamentale. Aceasta sfânta a fost practic de încredere și cea mai devotată mesageră a lui Hristos.

Având în vedere trăsăturile ei unice, Sfânta Irina prezintă o figura mai aparte. Ea a fost recunoscută ca o mare rugătoare, care a făcut zeci de minuni în numele lui Dumnezeu, prin caritatea și mila sa.

Momentele importante din viata Sfintei Irina

Sfânta Irina a trăit în secolul 16, și se presupune că s-a născut în Sfântul Munte Athos, orașul Athos – Muntele Sfânt al Bisericii Ortodoxe. Despre familia sa nu se știe prea mult, însă se presupune că aceasta făcea parte din aristocrația greacă.

Sfânta Irina a intrat în mânăstire la vârsta de 17 ani și a trăit acolo 49 de ani. Acolo, a crescut ca monahie și s-a dedicat total lui Dumnezeu și rugăciunilor sale.

In această perioadă a vieții sale, Sfânta Irina a preotit o serie de minuni impresionante și a fost prezentă la șederea Patriarhului Bisericii Ortodoxe – Meletius III, în acea perioadă.

De asemenea, Sfânta Irina a devenit o voce impresionantă a străduințelor ei cristoase, în special prin prea faimoasele cântări digale și polite, interpretate cu vocea ei fină și dulce.

Crăiile Sfintei Irina și efectele acestora

Sfânta Irina era foarte cunoscută pentru cazurile in care a efectuat numeroase minuni și izbăviri miraculoase. Ea reușea să facă miracole prin rugăciunile sale nestinse și prin credința sa sinceră în marele și iubitorul Dumnezeu.

De asemenea, Sfanta Irina era de multe ori invitată ca oaspete in mânăstirea monahilor și asculta cu plăcere predicile și cuvintele mângâietoare ale preoților.

Aceste predici și rugăciuni le folosea ca și cum ar fi fost comori spirituale, adunându-le și răspândindu-le mai departe tuturor celor pe care îi cunoștea și iubea. Aceste rugăciuni contribuiau la consolidarea credinței Bisericii Ortodoxe.

În plus, Sfânta Irina era foarte binecuvântată de Dumnezeu cu darul profeției. Se spune că aceasta avea o profundă cunoaștere a lumii spirituale și că putea previzualiza & prevedea evenimente sau împrejurări destul de departe în viitor.

Moartea și canonizarea Sfintei Irina

La data de 5 ianuarie 1638, Sfânta Irina s-a desprins din această lume prin moartea ei. Mai exact, aceasta s-a stins din viaţă într-o stare de rugăciune și credinţă profundă în Dumnezeu.

Aproximativ 400 de ani a trecut de când Sfânta Irina a murit, iar câteva decenii mai tarziu, aceasta a fost canonizată în anul 1893 – canonizare ce marca atat sfintenia vieții ei spirituale și truda ei gingașă în construirea Bisericii Ortodoxe.

Cum poate fi venerata Sfanta Irina astazi

De-a lungul săpătorilor anilor s-a păstrat venerarea către Sfânta Irina și aceasta este sărbătorită anual în mai