Cel mai bun mod de a-ți da seama dacă un restaurant este bun sau nu este să îl vezi cu ochii tăi și să îl încerci. Cu toate acestea, există multe feedback-uri online pe care se pot baza oamenii care vor să facă o opinie despre o astfel de locație. 

Într-adevăr, există o mulțime de restaurante bune în orașul natal al meu, Brasov, motiv pentru care am decis să realizez acest articol și să împart experiența mea plus feedback-urile altora și vă voi spune care sunt cele mai bune restaurante în acest oraș minunat și arhitectural.

Introducere

Brasovul oferă o mulțime din cele mai bune restaurante din țara, ce pot satisface gusturile tuturor,de la bucătăria tradițională până la produse proaspete, preparate cu cea mai mare grija. Cu atât de multe opțiuni, poate fi dificil de alege ce restaurant este cel mai potrivit pentru tine. Cercetările mele mi-au oferit rezultate interesante, având în vedere că au mai existat câteva studii cu privire la restaurantele de unde putem să ne așteptăm să avem cele mai bune mese și să experimentăm bucătăria într-un mod autentic al localnicilor.

Restaurantele cel mai bine evaluate

În primul rând, trebuie să vorbesc despre restaurantul cel mai bine cotat din orașul tău preferat – Brasov. Acesta este un restaurant care se numește Manuc, care a primit calificativul de 4,5 stele din peste 1.000 de recenzii. Este situat pe strada Nicolae Bălcescu nr. 37, într-o locație foarte veche, care a fost construită și aparține familiei gasztronomice Manuc de aproape două secole.

Restaurantul se inspiră din bucătăria istorică a imperiului Otoman și popularitatea sa și-a câștigat-o pe măsură ce localnicii și turiștii vin din ce în ce mai des pentru a se bucura de experiența gastronomică adesea discutată.

Manuc a primit critici et cÃlĂtorii pozitive în ultimii 10 ani de la toți vizitatorii săi, deoarece servesc preparate tradiționale românești cu un twist modern. Carnea este foarte aromată și concepută în mod creativ, iar ingredientele sunt mereu proaspete. Unii mâncături preferate includ șnițelul de pui, sufleul de cartofi, tocanitele și grătarul de carne sau pește.

Manuc face parte din categoria restaurantelor mai mari și mai populare, dar care oferă aceeași atmosferă liniștită și o selecție de mâncăruri strașnice. Alte mărci în această categorie sunt restaurantul Gem, Bieștiuica și Stadionul.

Restaurantele cu specific a la carte

Din fericire, există și alte restaurante care se potrivește cu specificul a la carte, unde preparatele sunt mai specializate. O astfel de locație ar fi Karina, care vine cu un fundal unic și revigorant. Acest restaurant este situat între Biserica Neacșu și strada 9 Mai, într-un loc minunat cu o priveliște uimitoare.

Karina este cunoscut pentru preparatele sale istoricizante și speciale, care se bucură de prepararea la foc forte special, adăugând mai multă savoare și parfum alimentelor. Cheia principală? Combinația de produse proaspete, ingrediente românești tradiționale și abilitatea de a se asorta bine.

Preparatele cu specific de mâncăruri la Karina sunt:

  • Tartă de brânză;
  • Prajitura de lut;
  • Goulash de căpriori;
  • Spaghete carbonare;
  • Friptură de miel;
  • Ehteeks în stil de revelion;
  • Salată de cartofi prăjiți cu ouă.

În plus, Karina servește mai multe sortimente de vinuri, acestea completând perfect atmosfera delicioasă a acestei locații

Restaurantele cu design modern

Pentru cei care doresc să profite de mâncărurile cu un design modern și modern, optiunea perfectă este Shukk. Acest restaurant se întinde pe strada Republicii și este cunoscut pentru designul său modern, care definitiv face ca momentul meselor gătite să fie și mai spectaculos.

Servicarea aici este impecabilă, oferind produse proaspete și servicii de înaltă calitate clienților. De asemenea, Shukk a câștigat reputația de a pregăti preparate decente, de la mâncăruri reci românești până la ingrediente la modă în țara noastră. De asemenea, preparatele la comandă sunt extrem de specific, precum și salate delicioase și burgeri de mare calitate.

Restaurantele și localuri la modă

În plus față de restaurantele de mai sus, există o selecție mare de localuri și restaurante care caută să se discernă prin varietatea lor, fiind la modă printre tinerii din Brasov. Una dintre acestea este Tap & Wine, un restaurant cu atmosferă modernă și sofisticată pe care toți ar trebui să îl viziteze. Se află intens populată pe strada Pielișor, lângă strada Renasterii.

Acesta oferă clientilor săi o gamă largă de vinuri, beri și produse autentice.