Dan Cruceru este unul dintre cei mai cunoscuti și apreciați prezentatori emisiuni de televiziune din România. Încă de la o vârstă fragedă s-a bucurat de o școală dedicată pentru a deveni un „mesager” al unor povești inedite pe micile ecrane, astfel că a terminat cursurile Colegiului Universității Naționale de Artă și a început drumul său în televiziune.

Descrierea prezentatorului TV Dan Cruceru

Dan Cruceru are 53 de ani, este născut îndata de 23 Noiembrie 1967 și este cunoscut în România ca prezentator TV în principal. La sfârșitul anilor 1980 când și-a început cariera, jurnalistul s-a alăturat Televiziunii Române Actualități, după care s-a mutat la TVR1, unde a prezentat săptămânal principalele stiri și a mai prezentat și emisiuni de interviuri.

Considerat unul dintre cei mai buni prezentatori TV din istoria postului de televiziune, Dan Cruceru și-a început cariera ca prezentator al Știrilor Române și a condus numeroase emisiuni TV și radio, cum ar fi:

• Jurnalul de dimineață – emisiune prezentată la Radio România lansată în 1991.

• Concursul Eurovision 2000 – emisiune de divertisment prezentată la Antena 1.

• Interviuri duminicale – emisiune de interviuri pentru Antena 1 la care a fost invitat mai bine de 2000 de oaspeți.

• „După amiază” – un program de divertisment prezentat la Pro TV în decursul anilor 1993 – 1995.

• „De la munte la nunta” – emisiunea TV a lui Dan Cruceru a avut un succes extraordinar și prezenta un nou invitat în fiecare ediție.

• „Șapte la Șapte” – programul TV prezentat între 1993 și 1995 a prezentat și modul în care trăiau cei mai săraci și vulgari oameni din România.

• „7 dimineți” – emisiune prezentată însoțit de Cristian Bănică la Pro TV, în care a prezentat știrile cele mai importante ale zilei.

• „În Săptămâna Patimilor” – emisiunea sa de teologie prezentată la Pro TV, care prezintă, în fiecare săptămână, poviști și povestiri biblice și predicatori.

Studiile și cariera lui Dan Cruceru

Școala de la care Dan Cruceru a absolvit se numește Colegiul Național de Artă „Lucian Blaga” din Cluj, cunoscut în toată țara. Aici, Dan Cruceru s-a perfecționat ca actor și dansator, după care s-a mutat la Școala Populară de Artă și a absolvit studii de teatru și de muzică.

După ce și-a terminat școala, Bănică a început să lucreze la Televiziunea Română ca reporter, fiind unul dintre primii reporteri din istoria postului. De asemenea, a mai prezentat și numeroase emisiuni, precum „Gânduri încrucișate”, „Meciuri de Vară” și „De la munte la nunta”. Una dintre emisiunile sale de pe Pro TV, „Flashback”, a devenit foarte populară în rândul telespectatorilor.

În 2004, Dan Cruceru a susținut primul său spectacol solo, pe Civic de la Sala Palatului și a colaborat și cu marele actor Florin Piersic, pe care l-a vizitat în 2005.

Istoria tour-urilor lui Dan Cruceru

În 1999 Dan Cruceru a demarat unul dintre cele mai mari turnee ale sale, numit „Opt Noapte”, care s-a desfăsurat în toate orașele mari din țară. De asemenea, au fost lansate câteva cărți de vizită care s-au dovedit a fi un succes, fiind printre primele cărți de vizită din România.

În 2005 a reușit să adune mii de telespectatori pentru spectacolul de pe Civic de la Sala Palatului, unde a alternat cu muzica populara și cu muzică clasică. În același an, a demarat tour-ul său „Dan Cruceru vs. Toți” și a mai susținut piese de muzică rock și jazz și a mai realizat interviuri în teren cu diferite persoane.

Găzduirea spectacolelor live și a show-urilor sale s-au bucurat de un succes enorm, astfel că în 2006 a reușit să adune peste 25.000 de fani pentru spectacolul de pe Arenele Romane. În 2008 a făcut un turneu de 8 zile alături de Leo Iorga, de la Teatrul de vară al Regalei din București, ceea ce a contribuit la popularitatea sa.

În ultimii ani, Dan Cruceru și-a continuat drumul, vorbind și vizitând diferite orașe. A lansat multe cărți și un festival muzical, inclusiv spectacole în centrul vechi al Clujului și a avut parte de marea afiliere fiind susținut de președintele României.

Premiile și onorurile lui Dan Cruceru

În cei aproape 20 de ani de carieră, Dan Cruceru a adunat numeroase premii, titluri și onoruri. El este premiantul „Legend