Cum Sa Gatesti Carnati de Casa Moldovenesti

Gatitul carnatilor de casa este o veche traditie in Moldova. O sursa traditionala de incantare a familiei si prietenilor, preparandu-si carnatii de casa este un lucru minunat ce ofera un mod natural de a face cinste si a se bucura impreuna. Daca vrei sa ii gatesti pe cei mai buni carnati de casa la tine acasa, urmeaza aceste instructiuni.

I. Coacerea Carnatilor Moldovenesti

Aceasta etapa presupune amestecarea carnei si a legaturilor intre ele pentru a obtine o textura frageda, crema si aromata. Pentru aceasta trebuie sa alegem carnea potrivit pentru carnatii noatrri, iar pentru aceasta va recomandam amestecul de porc si vita.

  1. Alcatuirea amestecului

Alege carnea proaspata, curata si procesata pentru a obtine o baza solida pentru carnatii noastrii. Carnea trebuie sa fii neaparat aroma si proaspata. Amesteca patru parti carne de porc cu 1 parte carne de vita. Adauga 1 lingura sare grunjoasa pentru fiecare jumatate de kilogram de carne.

  1. Toaca si amesteca carnea

Incepand de la carne de porc, taie-o in bucatcite mai mici si toaca-o la robotul de bucatarie. Peste carnea proiopecata, presara linguri de sare grunjoasa si toaca carnea in acelasi robot, odata ce ai obtinut o consistenta cremoasa adauga carnea de vita si amesteca de doua ori.

II. Repunerea Carnatilor Moldovenesti

Aceasta etapa presupune sa adaugam condimente si sa vom face carnatii gata de cocare.

  1. Adauga condimente

Adauga 1 lingura pudra de chilli, 1 lingurita cuisoare, 1 lingurita piper negru, 2 usturoi uscati, doua scortisoare taiate marunt, 1 lingurita de oregano si un varf de lingurita de condiment de carnati. Amesteca bine sa obtii un amestec omogen si aromat.

  1. Ia-ti forma

Apoi formeaza carnatii. Pentru aceasta, intinde mixul obtinut pe un blat cu ajutorul unei linguri. Prinde extremitatile fetei in doua bucati mai mici, imitand forma sarmalelor.

III. Gatirea Carnatilor Moldovenesti

Dupa ce ati pregatit carnatii, urmeaza sa-i gatim:

  1. Apa Fierbinte

Pune carnatii intr-o cratita cu apa fierbinte. Apa fierbinte ajuta la topirea grasimii si la pastrarea consistentei interioare si a condimentelor.

  1. Gateste-i la foc mic

Lasai-le sa fiarba la foc mic 15-20 minute, astfel incat sa devina ușor rumeni. Un carnat gatit corect ar trebui sa fie usor rumenit pe exterior.

  1. Lasa-i sa se raceasca

Cobori-le din oala si lasa-le sa se raceasca. Tipul de carnat de casa poate fi pastrat in congelator pentru o perioada de cateva saptamani, insa este recomandat sa ii mancati cat sunt proaspeti pentru ca au gustul lor traditional.

IV. Servirea Carnatilor Moldovenesti

Una dintre cele mai populare mancaruri traditionale din Moldova sunt carnatii de casa pe care ii putem servi cu diferite preparate calde si reci, cum ar fi muraturile, soteurile, salatele si muraturile. Puteti sa ii serviti cu salate proaspete, muraturi si diverse condimente pentru a usura mai mult gustul carnatilor.

Concluzie

Gatitul carnatilor de casa in confortul propriului camin, este o arta retinuta si adora de multi locuitori ai Moldovei de-a lungul timpului. Cu cat preparam mai multe mancaruri din carne, o sa invatam mai mult despre persaneala culinara. Urmand aceste sfaturi usor, departe de a fi dificile, vom obtine carnatii deliciosi pentru distractia familiei si prietenilor. Asadar, invata sa pregatesti carnati de casa moldovenesti si foloseste-te de aceste tipuri de preparate si bucura-te de aroma lor traditionala.