John Galliano este un nume recunoscut in lumea modei datorita carierei sale de succes în domeniul designului de modă. Acesta a făcut din modă o artă. cu o viziune artistică chiar mai mult decât un designer obișnuit. Jean Galiano are o carieră îndelungată și vastă, având o mulțime de premii și recunoașteri în spatele său.

Istoricul Carierei lui John Galliano

John Galliano și-a început cariera în anii 80 ca designer independent. A fost numit designerul oficial al caselor moștenitoarelor judecătoarei Lola Montez, când a devenit unul dintre primii designeri ale anilor ’80. A colaborat cu Casa de modă Sposa și a dezvoltat colecții pentru brand-urile precum Richard Tyler și Allegri. A urmat aceasta cu lansarea marii sale colecții, „The Far East Collection”.

În anul 1996, a fost numit director de modă al casei de modă engleză, Givenchy. Acesta a creat o mulțime de tendințe și avea notorietate în cercuri de modă. Ulterior în anul 1998 a preluat Funcția de director artistic al casei de modă Christian Dior, unde și-a făcut notoriu numele.

Designul și Stilul Lui John Galliano

John Galliano este recunoscut pentru stilul său de sceptic de lux și experimentator. Design-ul său mizează pe provocarea clișeelor de modă, lucrul cu texturi, îmbinând culori și stiluri.

în linii mari, Galliano și-a făcut cariera în moda popularizând detaliile îngrozitor de bune. Acesta mixează tendinte clasice cu improvizații contemporane, materialele și siluetele creează un interes vizuls puternic. Galliano, de asemenea se concentrează pe detaliile fine, îmbrăcăminte și accesorii impresionante creează siluete incitante.

Geneza creațiilor sale se bazează pe o serie de surse de inspirație ca filmele, poezia, arta populară sau fotografii vintage. Acesta a avut o abordare inovatoare a modei, schimbând radical tiparile și modelele.

Premii și Recunoaștere

Unul dintre principalele motive pentru care va fi mereu consemnat numele lui John Galliano în istoria modei, sunt cu siguranta toate premiile pe care le-a primit de-a lungul carierei sale.

La data de 5 iulie, Galliano a fost decorat cu Insigne Colonel (ompanhonor) de către Consiliul Frantei pentru serviciile sale în industria modei.

Galliano a primit de asemenea, mai multe premii prestigioase, ca acordurile, în cele din urmă, sunt următoarele:

• Premiul pentru cel mai bun designer britanic, WGSN Global Fashion Award 2013
• Premiul “designerul anului la Vogue Fashion Awards 2000
• Premiul Council of Fashion Designers of America în 2000, 2001,2002
• Premiul London Designer Of the Year Award în 1987,1994, 1997
• Premiul Designerul Anului de la BAFTA în 2000
• Ordinul Cavalerului Frantuzesc al Legiunii de Onoare în 2009

John Galliano a avut o carieră de succes în modă și a creat tendințe și modele revolutionare. Design-ul său se bazează pe o combinație de siluete, texturi și culori luxuriante. El este unul dintre cei mai inovatori designeri ai ultimilor ani și a demonstrat că moda poate fi cu adevărat art. La baza carierei sale, se află premii și recunoașteri, ceea ce îl face un designer de modă ce nouă cărui talente creative de design de modă ne pot inspira pe noi si sa luam in considerare noua viziune artistica.