Ana Lesko este o artista si incompatibila care a cucerit scena muzicala din Romania, incepand cu 1996. Nascuta in Suceava, Romania pe data de 19 mai 1975, Ana Lesko a dat startul carierei sale muzicale mai devreme decat se astepta, dupa absolvirea Conservatorului National de Muzica “George Enescu” din Iasi in 1997. Succesul sau a crescut rapid, transformand-o intr-o artista romaneasca foarte respectata.

Ana Lesko a fost crescuta in Suceava, Romania, intr-o familie traditionala din partea de nord a tarii. La varsta de 6 ani, parintii ei au decis sa o inscrie la Clubul Artistic si Muzical “Ciprian Porumbescu” din Suceava, unde a studiat muzica clasica si jazz. La varsta de 13 ani, a plecat din Suceava la Iasi pentru a a profita de mai multe oportunitati educatiei muzicale, astfel incat sa faca alegeri mai intelepte si sa se specializeze in muzica clasica. Dupa absolvirea Conservatorului National de Muzica “George Enescu” din Iasi, a inceput sa joace la Casa de Cultura a Studentilor in Iasi cu diferite formatii muzicale si sa cante alaturi de diferiti artisti locali.

Cantece și lansări de album

In 1996, Ana Lesko a lansat primul sau single, “Cum sa fii”, si a primit rand pe rand cateva nominalizari la premiile muzicii romanesti, la o viteza uimitoare. Impresionata de vambetul si dulceata ei, publicul i-a acordat imediat atentia si sustinerea necesara unei cariere dinamice si impresionante. Cateva exemple de cantece ale sale ce au avut un succes remarcabil si care sunt audiate si astazi sunt “Lupii”, “Tarfele”, “Mult Imi Place”, “E foarte bine”, “In genunchi” sau “A doua tinerete”.

In anul 2002, Ana Lesko a lansat albumul “Ana Lesko”, care a intrat rapid in topurile muzicale atat in Romania, cat si in toata lumea. Albumul a fost lăudat pentru abilitățile sale vocale rare și piesele emotionale.Alte albumuri ale ei sunt: “Pentru Ingeri” (2004), “Extravaganza” (2005), “Experimental” (2007), “Lie After Lie” (2008), “Alegeri” (2010), “Endless” (2012), “Fara Limite” (2014), “Eu și Tu” (2016) si cel mai recent album “No Rules” (2018).

Activitatea recentă și proiectele

Cantareata Ana Lesko a impresionat publicul romanesc inca de pe vremea primului album si a ramas in topul iubitorilor de muzica rock si pop. Ella a inregistrat cantece care se regasesc in coloana sonora a multor filme si seriale romanesti. Intre aceste cantece se numara si “Gimme Gimme”, “Ne place” sau “Lower than Love”.

Ana Lesko se afla mereu in centrul atentiei publice si activeaza atat in industria muzicala, cat si in domeniul modelingului si al televiziunii. In prezent, lucreaza la mai multe proiecte interesante in televiziune si creeaza muzica pop, rock, folk si house.

In anii trecuti, Ana Lesko a incercat sa se angajeze si in fotbal, insa a renuntat curand din cauza participarii sale active in muzica si televiziune. Activeaza ca antrenor de fotbal in cadrul unei echipe de fete, lucru pe care il face cu placere si daruire.

Ea nu a stat prea mult pe loc niciodata. Cu pofta ei de a experimenta, Ana Lesko a infiintat si guvernat propria sa casa de discuri, “Ana Lesko Recordings”, in anul 2018, unde a inregistrat piese si a semnat cu artisti din intreaga lume.

Cea de-a opta productie muzicala a sa, “No Rules”, concepută anul trecut, a reflectat schimbarile prin care a trecut. Acest album are un mesaj puternic cu o tema mai profunda si are o abordare mai calmă si melodioasa, diferita fata de stilurile din trecut si un adevarat exemplu de calitate muzicala aducând o noua energie pe scena muzicala.

Ana Lesko lupta in prezent si pentru protectia animalelor, instituind o jumatate din profitul inregistrat prin “No Rules” catre acest scop. Cu o cariera impresionanta si bogata si cu piese melodii care au tulburat sufletele multora, Ana Lesko a dovedit ca talentul ei are potential. Acesta este motivul pentru care unul dintre cele mai cunoscute si respectate artiste si a cunoscut increderea publicului.