Adaptandu-se la evenimentele importante, la schimbările la scară globală și la evoluția curiozității oamenilor în materie de gastronomie, zona veche a orașului București oferă opțiuni variate și diverse pentru cei în căutare de experiențe culinare de înaltă calitate. Pentru a vă ajuta să alegeți cea mai bună rețetă, am făcut o listă cu cele mai bune restaurante din centrul vechi al Bucureștiului. Iată care sunt acestea și care sunt specialitățile lor principale.

1. Europolis Restaurant

Europolis este unul dintre cele mai populare restaurante din centrul vechi al Bucureștiului. În ciuda dimensiunilor sale restrânse, restaurantul se bucură de o istorie de vreo 10 ani și a fost vizitat de numeroși clienți fideli, atrași de stilul original al restaurantului și de mâncărurile de calitate oferite. În ceea ce privește bucătăria, Europolis oferă preparate din bucătărie românească, mediteraneană, grecească, asiatică și chiar și croată.

2. Tvr.3 Restaurant

Tvr.3 este un alt restaurant aflat în centrul vechi al Bucureștiului. Creat de șase bucătari profesioniști, restaurantul oferă un set variat de preparate culinare bazat pe tehnici precum gastronomia moleculară, slow cooking, sous-vide și prepararea produselor fără foc. De asemenea, restaurantul oferă și preparate din bucătăria internațională, precum pizza, paste, carne, pește și burgeri.

3. Bere Gratis Restaurant

Bere Gratis este o adevărată destinație în centrul vechi al Bucureștiului. Aici, clienții pot bucura de o gamă largă de mâncăruri din bucătăria românească, dar și de preparate din bucătăria internațională. De asemenea, restaurantul oferă și o selecție variată de băuturi, între care se numără vinuri și produse din bere artizanală. De asemenea, clienții sunt întâmpinați cu muzică live și concerte variate.

4. Osteria Taranului

Osteria Taranului investește în bucătarii (și bucătării) legendare din România și face o reputație prin folosirea ingredientelor locale, non-industrializate și ecologice. Restaurantul oferă un meniu variat de preparate din bucătăria românească, orientată mai degrabă spre tradiționalul preparat în casă. De asemenea, restaurantul mai oferă o selecție de vinuri și produse din bere artizanală, precum și concerte din muzică clasică, pop și jazz.

5. Hanu’ Berarilor

Oferind un meniu plin de tradiționale preparate din bucătăria moldovenească, restaurantul Hanu’ Berarilor este unul dintre cele mai apreciate restaurante din centrul vechi al Bucureștiului. Decorul de inspirație medievală și atmosfera de serate în familie contribuie la atmosfera relaxată și liniștită a restaurantului. Printre specialitățile sale se numără ciorba, cârnații, cârnați afumați, pastramă, tocană de hribi, mămăliguță cu brânză și sarmale tradiționale.

6. Motto Restaurant

Motto Restaurant este perfect pentru cei mai pretențioși clienți, oferind o experiență culinară uimitoare în centrul vechi al Bucureștiului. Cu o bucătărie modernă și o sală de mese luxoasă, Motto prezintă o listă variată de preparate din bucătăria europeană și mediteraneană, inclusiv brânzeturi și fructe de mare, supe și tocană, paste, carne și pește, dar și deserturi culinare.

7. Braserie La bonne

Din casa veche de marmură și belvederea acoperișurilor dente de medici, veți descoperi că La bonneeste unul din cele mai apreciate restaurante din centrul vechi al Bucureștiului. Restaurantul se bucură de o reputație excelentă a oferirii unui meniu mediteran, cu preparate tradiționale culinare de cea mai înaltă calitate, mâncăruri delicioase și o selecție variată de băuturi. Printre preparatele principale se numără salate, paste, supe, brânzeturi, carne și pește.

8. Casa Tăranului

Casa Tăranului este, de asemenea, unul dintre restaurantele preferate din centrul vechi al Bucureștiului. Ospitalitatea și serviciile amabile vor face vizita la acest restaurant una plăcută și încântătoare. Meniul oferă o mare diversitate de preparate, printre care se numără supe, salate și preparate din carne de porc și pește, alături de o selecție variată de vinuri și bere.

9. Manuc

Manuc are o istorie de peste 200 de ani și poate fi considerat unul dintre cele mai vechi restaurante din centrul vechi al Bucureștiului.