Manuela Harabor este o cunoscuta actrita romana, recunoscuta prin aparitiile sale la tv si la teatru si cea care a cucerit milioane de inimi cu talentul sau. Cu o cariera indelungata de peste 3 decenii, ea se afla sub lumina reflectoarelor din anii ’90 si este una dintre cele mai importante persoane in industria divertismentului din Romania.

In acest articol, veti afla cine este Manuela Harabor, ce realizari si aparitii televizate a avut de-a lungul anilor, precum si care sunt urmatoarele sale proiecte.

Despre Manuela Harabor

Manuela Harabor s-a nascut pe 9 martie 1964, in Pascani, judetul Iasi. Mama sa s-a ocupat de cresterea ei dupa moartea tatalui sau, cand Manuela avea doar 4 ani. Partea pozitiva a acestei situatii a fost aceea ca mama fetei a avut posibilitatea sa ii ofere educatie buna, si astfel Manuela a urmat cursurile Liceului de Arta ”Ion Vinea” din Iasi.

Mai tarziu, in 1986, Manuela a absolvit cursurile Facultatii de Teatru si Film din cadru Universitatii Bucuresti, si a inceput sa lucreze in aceasta industrie. Ea si-a inceput cariera ca o cunoscuta actrita de teatru si film, iar apoi rolurile sale s-au raspandit pe toate ecranele, de la mici la mari.

Aparitii la Televizor

In anul 1992, Manuela a jucat in serialul de mare succes din acea perioada, ”Povesti de Viata”, si a continuat sa joace in numeroase aparitii televizate inca de atunci. Ea a interpretat rolul principal in serialul ”Ultimul Iubit al Sosoanei”, dar a mai aparut si in ”Tata in Rama”, ”Premierul si Gradinita”, ”Hronicul Vacantei Celei Dintai” sau ”Casuta de Turta Dulce”. De asemenea, a avut aparitii pe marile ecrane, jucand in filme precum ”Parasita” si ”Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii”.

In ultimii ani, Manuela a jucat in piese de teatru si seriale, inclusiv in ”Waves” si ”Fame Street” care urmeaza sa apara pe aceasta platforma. Ea a primit numeroase premii, inclusiv Premiul UNITER, Jurxul International Ceh, Premiul ASYSA şi nominalizari la importante festivaluri cinematografice.

Activitati si Proiecte de Teatru

In intreaga cariera sa de peste 30 de ani, Manuela a jucat in numeroase spectacole de teatru, inclusiv:

• Amadeus

• Acasa

• The Aquarium

• Clovni

• Doamna pentru o Noapte

• Un Slogan pentru Viata

• Eugene Onegin

• Fractal

• Rapid & Furios

• Jenicherebul

• Numeroase turnee in orase din Romania, in care a jucat personajul Cosette in Musicalul Les Miserables.

Manuela si-a dedicat mult timp si energie si activitatilor sociale in Romania si in strainatate. Ea a fost voluntar in numeroase campanii pasnice si programe de strangere de fonduri, participand la invitatii de catre UNESCO si alte ONG-uri in tarile lumii.

Alaturi de partenerul ei de viata, fostul ambasador Ivan Kedvesh, Manuela a infiintat o organizatie caritabila care vinde produse artistic create manual pentru a strange fonduri necesare reconstructiei unei gradinite din Romania.

In prezent, Manuela este binecunoscuta pentru munca sa, atat in lumea teatrului si a filmului, cat si in ceea ce priveste contributia ei la activitatile caritabile. Cu patru decenii de invovatie si de talent, Manuela Harabor ramane unul dintre cei mai importanti contributori la industria divertismentului din Romania.