Ce trebuie sa stii despre pisicile siameze
Pisicile siameze sunt cunoscute din Orientul Apropiat, unde au mai fost cunoscute și sub alte nume, precum Chinese Temple Cat sau Thai Siamese. Au o istorie bogată și fascinantă și sunt destul de populară printre iubitorii de pisici de pe întreg mapamondul. Fie ca le antreprenori hrănesc, sau doar iubitorii de animale, toti vom fi touch by the grace și eleganța nativă a acestei rase de pisici.

Originea siamezelor
Pisicile siameze au origini foarte vechi in Orientul Apropiat si in Anglia sunt cunoscute de peste 450 de ani. Legendele spun ca erau protejate chiar si atunci de Templul din Siames, asa cum ii spune și numele astăzi. Sunt originare din Siam, conform dotarii lor cu aparenta siamiana, fata de alte rase de pisici, și s-au raspandit si in alte tari.

Caracteristicile siamezelor
Caracteristicile fizice ale pisicilor siameze sunt cele care indeamana respectul și admiratia oamenilor. Aceste pisici au o musculatura slaba, aripi scurte si usoare, picioare chiar mai scurte, inimita coada și urechi ciudat de mari. Pelajul lor este de obicei albastru deschis cu pete mai intunecate, si nu prea se schimba in toata viata. Ochii lor de un galben-verzui sunt incomparabili, imparte alura unei misterioase și majestuoase pe care calatorii o simteau.

Temperamentul siamezelor
Temperamentul pisicilor siameze este unul dintre produsele esteticului incredibil si aluitatea speciei. Aceste pisici sunt inteligente și prietenoase si de obicei incearca sa se alature provoacării. Ele sunt extrem de active și au un instinct ciudat de a se implica in toate activitatile care se desfasura in preajma lor. Pisicile siameze de obicei stau departe de conflictele si se protejeaza printr-un zumzet ciudat, care suna ca un ras.

Ingrijirea siamezelor
Ingrijirea pisicilor siameze este extrem de importanta daca vrei sa ai o pala apropiata. Spre deosebire de alte rase de pisici, cea siameza necesita o ingrijire deosebita, avand nevoie de hrană specială și jucării pentru a face față în mod corespunzator.

In primul rand, trebuie sa ai grija sa ofere pisica ta cu o dieta sanatoasa si cu mancarea potrivita pentru a se simți confortabil. Dieta unei pisici siameze tine cont de ceea ce acestea isi pot permite. Oricum, trebuie sa vezi ca aceasta dieta sa includa alimente de cea mai buna calitate si proteine. De asemenea, trebuie sa asiguri si un loc sigur pentru pisica ta, unde se poate relaxa si se poate odihni.

In plus, aceste pisici au nevoie de ajutor în ștergerea lor. Este important sa aveți în vedere curățarea lor regulată și de a reduce si de obstructionarea glandelor cu smegma, care se realizeaza prin spălarea frecventa a pisicii.

Alte obiceiuri specifice
Pisicile siameze sunt cunoscute pentru obiceiurile pe care le manifesta. Dintre acestea, unele dintre cele mai cunoscute sunt mirositul lent și lătratul. Mirositul lent are caracteristica de a-și folosi nasul într-un mod specific pentru a cauta obiecte sau alte pisici. De asemenea, lătratul este un sunet specific pisicilor siameze, care se foloseste pentru exprimare și demnețe.

Boala si predispozitiile pisicilor siameze
️Cele mai multe rase de pisici au o predispozitie pentru anumite boli, iar siamezelor nu le lipsesc. Aceste pisici au o predispozitie la diabet, obezitate, glaucom, hipotiroidism, boli cardiovasculare si afectiuni dermatologice.

Insa, constituția lor robustă și îngrijirea adecvata poate preveni unele dintre aceste probleme de sănătate. Totuși, uneori, ele pot fi expuse la anumite condiții medicale care pot pune în pericol viat a acestora.

Dirijarea și antrenamentul
Pentru a-și încuraja foarte bine, pisicile siameze necesita antrenament adecvat, deoarece manifesta multa energie la maturitate. Aceste pisici trebuie stimulata la nivel intelectual pentru a se simți confortabil. Dirijarea este extrem de importantă pentru pisica ta și aceasta trebuie să înceapă încă din primele etape.

Și bineînțeles, nu trebuie să uiți de recompensele pentru comportamentul adecvat. Acestea includ hrănirea, jucării și multe alte lucruri pe care le poți oferi pisicii tale pentru a o încuraja să fie mai cuminte.

Avand in vedere aceste informatii, sperăm ca ai obținut suficiente informatii despre specia care o reprezinta pisicile siameze. Acestea sunt și vor a fi, unele dintre cele mai frumoase peturi și asta pentru ca ei se disting prin eleganța lor si trasaturile puternic expresive. Din curiozitate si indifrent de motivele care te-au adus aici, speram ca acum știi ce inseamna sa ai un pisica siameza și care sunt pasii pentru ca pisica sa se bucure de o sanatate perfecta.