Ochelarii sunt un accesoriu personalizat care poate face sau sa strice imaginea personala. Purtarea unor ochelari corecti fac ca oricine sa arate si sa se simta bine in propriul ten. Dar alegerea celor potriviti se face nu numai in functie de marime si culoare ci si in functie de forma fetei. Iata cum poti sa ii alegi.

Cu toate ca foarte multi barbati prefera sa poarte ochelarii fara a-i alege in functie de forma fetei, acest lucru ar putea fi un lucru mare gresit. Forma fetei influenteaza stilul si poate fi cel mai bun mod de a-ti moderniza tinuta si de a face ca unele parti ale fetei sa par sa fie in mijlocul atentiei.

De ce Forma fetei?

Motivele pentru care forma fetei influenteaza atat de mult modalitatea in care arata un barbat cu ochelari sunt foarte importante. Forma fetei te ajuta sa definesti mai bine conturul fetei, sa focalizezi anumite trasaturi si sa-ti alegi ochelarii care sa armonizeze trasaturile si sa acopere imperfectiunile.

Cele mai potrivite ochelari folosind Forma Fetei

Fiecare barbat are o forma a fetei si o dimensiune unica. Exista patru forme principale: rotunjoara, patrata, inima si ovala. Cu toate ca “forma fetei” este cea mai accesibila pentru identificarea celor mai potriviti ochelari, trebuie sa tii cont si de liniile sprancanelor, tampla si a nasului.

Rotunjoara

Barbatii cu forma fetei rotunde ar trebui sa aleaga ochelari cu rame care au colturi atent definite. Acestea pot fi mai rectangulari, patrati sau triunghiulari. Ramele care au liniile netede, drepte sau usor curbate sunt cele mai potrivite. De asemenea, se pot folosi kindri elegante si neintruzive. Se recomanda evitarea ramei rotunde.

Patrata

Barbatii cu forma fetei patrata ar trebui sa se orienteze catre ochelari cu rama ovala sau rotunda. Aceste rame ajuta la atenuarea formei patrate a acestelor fete. De asemenea, se recomanda folosirea unor rame care sa se opreasca la tampla sau jumatatea ei si sa nu preia aceasta forma patrata.

Inima

Barbatii cu forma fetei in forma de inima ar trebui sa se orienteze catre ochelari cu rama care este pe masura sau care este mai mica decat marimea fetei. Aceste ochelari se vor ridica peste sprancene, in acest fel forma fetei fiind acoperita.

Ovale

Fetele ovale sunt cele mai usor de accesorizat, in special cu ochelarii. Acesti barbati pot incerca cu usurinta orice model si se poate experimenta si poate crea un look unic. Se recomanda evitarea ramei care preia forma ovala a acestor fete.

Ochelarii sunt personalizati, si cum forma fetei influenteaza asupra modalitatii in care arata un barbat, alegerea lor este extrem de importanta. Desi poate fi dificil sa te decizi la inceput, folosind ghidul de mai sus si experimentand cu mai multe modele de ochelari iti vei putea indrepta atentia catre ochelarii potriviti. Astfel, tu vei putea si vei arata bine si vei primi atentia pe care o meritai.