Deochi și alte cruțiuri exprimatoare, cum ar fi flegme, mâncărimi etc., sunt acele simptome atât de cunoscute în lumea de astăzi. În timp ce uneori se pot amuza și relaționa, eficacitatea lor poate fi limitată în anumite situații. Desigur, când deochi sau alte cruțuri apar brusc, conducta fecală sau lacrimală poate fi limitată sau sever afectată. De aceea, este important să știm precis ce trebuie să facem în caz de deochi și cum să prevenim aceste simptome.

1. Acordarea primului ajutor

În primul rând, dacă înțepiții primesc deochi sau orice cruțuri exprimatoare, trebuie să se asigure că sunt în siguranță și relaxați. Dacă se simte exact ca și cum s-a blocat canalul nostru lacrimal sau fecal și încercați să vă frecați prea tare, acest lucru poate duce la adâncirea simptomelor și poate crește intensitatea durerii.

2. Cauzele deochiului

Deochiul poate apărea din cauza unui corp străin ingerat accidental sau din cauza unei iritații în jurul gurii sau al nasului. De asemenea, poate apărea și din cauza infecțiilor virale sau bacteriene și poate fi afectat de infecțiile laringiene. Dintre aceste cauze, cele mai frecvente și comune sunt ingerarea de substances toxice precum alimentele sau produsele chimice, infecțiile bacteriene și virale. Alte cauze mai puțin frecvente pot fi alergiile alimentare, reacții adverse la medicamente sau chiar poluarea și inhalarea unor produse chimice sau substanțeas jenante.

3. Tratarea simptomelor

Este important să se acorde atenție simptomelor și sa se dea tratament, în funcție de cauza inițiala. Daca deochiul și cruțul expresiv sunt cauzate de o ingerare a unui corp străin, medicii recomanda clătirea cavității bucale, a gâtului și a narilor cu apă curată, sau chiar cu o soluție salină.

De asemenea, medicii pot recomanda medicamente anti-inflamatoare de tip ibuprofen sau paracetamol, precum și tratamente naturale, cum ar fi gargara cu sare și apa calda sau diferite ceaiuri medicinale și infuzii de plante medicinale anti-inflamatorii.

În cazul în care deochiul este cauzat de infecții virale, atunci medicii vor prescrie medicamente antivirale și se recomandă tratament pe bază de plante medicinale și alte produse naturale pentru a reduce simptomele.

În cazul în care deochiul este cauzat de alergii, medicii pot recomanda medicamente anti-alergice și tratamente naturale precum aspirina de cătină sau antihistaminice.

4. Prevenirea simptomelor

Prevenirea simptomelor deochi sau alte cruțuri expresive poate fi o sarcină importantă deoarece oricine poate suferi de aceste simptome în anumite circumstanțe. Este important să se reducă factorii de iritare sau perturbare a cavitatii bucale și a canalului lacrimal sau fecal și să se încurajeze persoana să își mențină igiena personala temeinic si sa opteze numai pentru produse și alimente de înalta calitate. De asemenea, încercați să nu înghițiți vreun obiect neobișnuit sau prea mare, astfel încât să preveniți blocarea canalului.

5. Asistenta medicala

În cazul în care simptomele persista, este esențial și recomandabil să luați un consult medical de specialitate astfel încât medicii sa poată recomanda tratamentul adecvat în funcție de cauzele și simptomele inițiale.

6. Câteva lucruri de reţinut

În concluzie, ar trebui avut în vedere următoarele principii în caz de deochi sau alte cruțuri expresive:

  1. Asigurați-vă că stați în siguranță și relaxați.
  2. Cercetati cauza inițiala și urmați tratamentul recomandat de medic.
  3. Utilizați tratamente naturale pentru ameliorarea simptomelor.
  4. Lăsați-vă să fiți examinez de un medic specializat.
  5. Nu înghițiți obiecte neobișnuite sau prea mari și mențineți o igiena personala temeinica.

Deși deochiul poate fi foarte neplăcut și chiar înfricoșător, este posibil să fie tratat dacă se acordă atenție semnalelor corpului și se încearcă tratamentele naturale, precum și sfaturile profesioniștilor. Este important să știm ce trebuie să facem în caz de deochi, astfel încât să putem să ne gestionăm aceste simptome și să ne evităm posibilele riscuri.