Ultimul deceniu a fost unul plin de seriale romanesti tulburatoare care au capturat episoade dupa episoade atentia publicului. Cu aceasta in minte, clasificam cele mai bune seriale romanesti, creatori de trenduri pe piata serialelor de calitate din Romania si din intreaga lume. Cu ingrediente celebre, precum povesti tari, gazde charismatice si scenarii interesante, aceste seriale ofera o viziune unica asupra vietii romanesti. Sfaturile noastre se adreseaza oricarui fan al serialelor, de la incepatori pana la experti, si ofera sugestii despre ce sa vizioneze.

1. Ballymurphy: Momente de neuitat

Unul dintre cele mai mari succese ale generatiei noastre, Ballymurphy: Momente de neuitat, a capturat imaginatia telespectatorului prin povestea concentrata pe viata unui sat rural din Ireland prezenta din perspectiva a trei generatii de personaje. Serialul a primit numeroase recenzii entuziaste si a castigat doua premii Emmy si un premiu Bafta.

Primul sezon se axeaza pe problema imigratiei la rangul local si modul in care aceasta se reflecta in viata din satul irlandez. Rolurile principale sunt interpretate de actori cunoscuti, precum Sean Fordyce si Sinthia Woldon, iar pe masura ce relatiile se complica, Ballymurphy continua sa adune fanatici catre incheierea sa.

2. Ultima sansa

Una dintre serialele romanesti recente cele mai acclamate, Ultima Sansa aduce telespectatorului in lumea suburbiilor. Serialul prezinta gramezi de personaje care se aventureaza in ceea ce depaseste limita normala a vietii de acasa, de la drumetii la alte orase si joaca de-a mogulii media la scandaluri amoroase care parasesc normalul.

Interpretarea prizelor principale, interpretata de acesti actori, arunca o lumina asupra vietilor de nivelul doi si isi construiesc propria poveste. Telespectatorii s-au bucurat sa descopere lucruri noi despre personajele care fac lucruri neasteptate si au remarcat evolutia acestora – bine sau rau – pe parcursul sezonului.

3. Las Fierbinti

Las Fierbinti are la baza o poveste de candva minunata despre cinci vecini care, increzandu-se unul in celalalt, formeaza un cerc de prietenie puternic. Adaugand povesti despre viata reala si adevarul care se ascunde in spatele usilor inchise, serialul a fost o reactie autentica la stilul de viata al Romaniei. Partea umoristica a serialului a captivat in special intreaga audienta, facandu-l unul dintre cele mai bine ratings show-uri din PiataTv.

Las Fierbinti s-a dovedit a fi un punct de cotitura in viata unei tari intregi, imblanzindu-i spiritele cu umor acut si precum si prezentand un portret realist si dur al Romaniei odata ascunse.

4. 4Familii

4Familii aduce spectatorii in centrul Bucurestiului și isi croieste povestea in jurul a patru familii de gusturi diferite care au tendinta de a se bate in scandaluri si conflicte amoroase. Oricine se poate regasi in personajele serialului cand se confrunta cu dificultati personale si profesionale. Cu multe twist-uri si miscarile subtile, 4Familii reuseste sa surprinda problemele comune prin care trece multi dintre noi.

Imaginile peisajelor din Bucuresti si personalitatile puternice ale personajelor au facut ca serialul sa devina cu adevarat special pentru spectatorii acestuia. 4Familii este alegerea perfecta pentru toate generatiile pentru a invata despre prabusirile si depasirile familiale.

5. Totul despre muieri

Unul dintre cele mai recente succese ale Romaniei, serialul Totul despre muieri vorbeste in mare parte despre oamenii obisnuiti care traiesc vieti din ce in ce mai dificile. Serialul se axeaza pe provocarile pe care personajele le-au intalnit in vietile lor si modul in care se adapteaza la schimbarile din jurul lor.

Spectatorii TOTUL DESPRE MUIERI alege sa urmareasca povestea intensa pe care toti personajele de la the show-ul impresionant au facut-o prezenta. Ceea ce le place telespectatorilor despre serial este ca, indiferent de ce se intampla in poveste, personajele incearca sa isi mentina curajul si optimismul lor.

6. Nemuritorii

Inspirata de romanul lui Mircea Eliade, 2015 Nemuritorii a devenit una dintre cele mai discutate seriale ale Romaniei. Actualizand povestea originara, serialul incearca sa surprinda tensiunea spirituala si sentimentul mitic.

Serialul Nemuritorii se desfasoara in mare parte in Bucuresti si exploreaza conflictul dintre religie si spiritualitate, cu o combinatie de mituri si moda. Dupa ce au urmarit acest serial, telespectatorii au avut o noua abordare a misterului spiritual si a postmodernismului, care caracterizeaza atractiv lumea filmelor din Romania.

7. Romanii au talent

Romanii au talent a castigat hearts-urile interbelicului cu clipuri amuzante pentru galerii si numeroase performante muzicale de inalta calitate prezenta pe scena. Audienta a admirat purtarea ludica a prezentatorilor, iar interventii lor adaugand un plus de divertisment fiecare sezon.

Oricat de mari ar fi provocarile pe care le infrunta concurentii juriului, toti s-au dovedit a fi gata oricand sa faca fata oricarei situatii. In plus, faptul ca serialul a adus in fata varietate artisti talentati din toate colturile tarii ca si scenariile emotionante ale audientei, au facut din Romanii au Talent un succes mut si o parte importanta a industriei serialelor din Romania.

8. Anotimpul Vrajitoarei

Unul dintre cele mai cunoscute serii de televiziune recente, Anotimpul Vrajitoarei, se axaza in jurul transformarii si reutilizarii unei vechi case. Serialul incepe cu doua surori, care locuiesc impreuna, pregatindu-se pentru o aventura, dupa ce parintii lor au murit and se apropia anotimpul vrajitoarei.