Exista multe seriale istorice coreene pe care le puteti viziona. Acestea sunt produse de producatorii coreeni si au loc in Coreea, dar au un impact si in alte tari. Prezentam in continuare o lista cu cele mai bune seriale istorice coreene care pot fi vazute online sau la televizor. Acestea sunt conectate la cultura coreeana si pot fi foarte interesante si educationale.

Seriale istorice coreene despre Cruciade:

 1. „Ruler: Master of The Mask” – Este un serial istoric actorii principali sunt Kim Myungsoo si Yoo Seung-ho care joaca rolul unui principe care are mai multe lupte pentru a se salva din intunericul care incerca sa ii subjuge tara.

 2. „Empress Ki” – Cu o durata de 51 de episoade aceasta drama prezinta povestea reginei Ki care incearca sa isi protejeze familia si tara ei la un moment istoric in Coreea.

 3. „Miracle in Cell No.7” – Acest serial istoric prezinta povestea unui tata care incearca sa isi salveze fiica pe cand e incarcerat pentru o crima pe care nu a comis-o.

 4. „The Great Seer” – Principalele personaje sunt Ji Sung, Lee Yool si Choi Suk-bin si prezinta activitatea unui agent de politie care se implica in lupta politicilor din diferite perioade istorice significante pentru Coreea.

Seriale istorice coreene despre Jinseonhwa:

 1. „My Love From The Star” – In acest serial istoric, protagonistul do-min-gu se intoarce in timpul jinseonhwa ca un presedinte korean din 1950 pana in 2013 in locul unui jurist modern.

 2. „The King And I” – Prezinta conflictul intre doi barbati care revin in timpul dinastiei Joseon, si cum fac fata shamanilor traditionali si a politicii complexe a Coreei.

 3. „The Moon That Embraces The Sun” – Este povestea unui rege corupt si a unei shamane care lucreaza impreuna pentru a gasi adevarul despre nasterea regelui Lee Hwon.

 4. „Damo” – În această dramă istorică, o femeie care lucrează în poliţie se luptă cu activităţile infracţionale în timpul Dynastiei Joseon.

Seriale istorice coreene despre Al doilea Razboi Mondial:

 1. „Gumiho Tales of The Fox Child” –serial istoric care urmareste povestea unui copil care reuseste sa scape de controlul militarilor japonezi din anii ’40.

 2. „Renaissance Man” – Acesta prezinta povestea unui om care se intoarce in urma si isi foloseste cunostiintele sale la care ajunge in prezent sa isi salveze casa si familia de la demolare de catre guvernul japonez.

 3. „Hotel del Luna” – o poveste despre un hotel pentru sufletele mortilor care se deschide in timpul invaziei japoneze in Coreea si avea subiect din lumea fanteziei.

 4. „A Korean Odyssey “ – Acest serial fantastic prezinta povestea unui barbat care se intoarce in trecutul Coreei pentru a salva Coreea si lumea de amenintare de la Zmeiele Malvoitoare.

Seriale istorice coreene despre colonialismul japonez:

 1. „The Kingdom of The Wind” – Serialul istoric se concentreaza pe conflictul istoric intre regatul Wind si clanul Pungbaek, care se lupta impotriva colonizarii coreene de catre japonezi in jurul anului 1597.

 2. „My Sassy Girl” – Drama istorica este bazata pe o poveste veche care prezinta iubirea traita intre un tanar nobil si o existenta spirituala care apare la marginea vietii sale.

 3. „ Queen Seondeok” – Serialul istoric prezinta povestea reginei Seondeok a Coreei Baekje, care domneste in timpul dominatei japoneze.

 4. „ The Ballad of Seo Dong” – Acest serial prezinta povestea eroului Seo Dong Yang care, in timpul invaziei japoneze, lupta sa protejeze tara sa si sa salveze poporul sau.

Seriale istorice coreene despre Razboaiele Coreei:

 1. „The Kingdom of The Winds” – Prezinta lupta totala a regatului Wind impotriva imperiului japonez in Coreea.

 2. „Deep Rooted Tree” – Acest serial istoric aduce in prim plan lupta impotriva comandatilor regatului Joseon si a invadatorilor din China si Japonia.

 3. „Sungkyunkwan Scandal” – Serialul istoric prezinta povestea unei femei care este forțata sa intre in Sungkyunkwan, o scoala a oficialilor din Coreea in secolul al 18-lea.

 4. „The Painter of The Wind” – Acest serial istoric prezinta povestea unui artist pe nume Shin Yun-bok care iși ascunde identitatea de femeie într-o epocă istorică în care femeile nu aveau voie sa picteze.

Serialele istorice coreene sunt foarte interesante de urmarit. Acestea fac parte din cultura coreeana si sunt o excelenta educatie despre misteriosa si complicata identitate a Coreei. Aceste seriale istorice va pot oferi retete culturale vechi si noi si va pot ajuta sa va formati propriile opinii despre istoria Coreei. Daca doriti sa descoperiti unele dintre cele mai bune seriale istorice coreene si sa va bucurati de avantajele lor educative si emotionale, nu pierdeti aceste seriale.