Pastile, sau Prăznuirea Învierii Domnului nostru, Isus Hristos, este cea mai importantă sărbătoare în calendarul creștin ortodox. Este momentul simbolizat pentru renastere și bunăstare, pentru dragoste, iertare și libertate. Anual, oamenii trimit urări și doresc sufleti luminați și noi începuturi, cu un nou an cotropit de bucurie. Aceste urări se transmit prin mesaje, imagini, declaratii sau poezii, prin intermediul bisericii, prin intermediul cărților de urări sau pe rețelele de socializare.

Indiferent cum alegi să exprimi urarea ta de Paste, este important să îți oferi cele mai bune gânduri cuiva dumneavoastră drag și prieteni – atunci când salutați în mod special la sfârșitul Postului Mare. Acest articol te va ghida prin câteva reguli de bază pentru a scrie un mesaj frumos, tradițional, iar în cele din urmă noi idei de cuprindere în urările tale de Paste.

Introducere: Ce este Pastele?
Pastele este cea mai mare sărbătoare creștină, marcând Isus Hristos, fiul lui Dumnezeu, învierea din morți și eliberându-ne de păcat. Oamenii sarbatoresc acest eveniment important cu tradiții variate prin intermediul simbolurilor armatelor pline de oua, miel și alte obiecte. Aceste simboluri măresc bucuria, luminând calea pentru noul inceput oferit prin această sărbătoare sacra.

Cum sa scrii o urare de Paste
Scrierea unei Urari de Paste inspiratoare poate fi unul dintre cele mai frumoase moduri de a împărtăși bucuria și semnificația acestei sărbători extraordinare. Cu toate acestea, scrierea mesajelor unice necesită o astfel de prelucrare, încât destinatarul să simtă în mod special căderea. Iată câteva sfaturi practice pentru scrierea unei urări internationale:

 1. Folosește o deschidere pentru a comemora spiritul acestei sărbători.
  Incepe mesajul tau de dorinte cu un cuvânt de respect charismatic, oferind bunăvoință și bucurie sub forma unor citate sau sintagme. Acesta poate fi un cuvânt simplu, cum ar fi „Hristos a Înviat” sau „Sărbători Fericite”. Dacă vrei să oferi ceva mai complex și profund, poți folosi versuri inspirate din Biblie, tradiții sau poezii de Paste.

 2. Spune-le cuiva cât de mult îi apreciezi.
  Orice urare ar trebui să vină din inima ta și să conțină nuanțe calde și personale. Dacă vrei să le oferi cuiva cuvintele de capatai ale primei tale dragoste, poți folosi următoarea sintagmă în urarea ta de Paste: „Dragul meu _____, sper ca această sărbătoare specială să-ți aduca bunăstare și bucurie. Vrei să îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru mine și sper ca Revelatia lui Christos să reînnoiască spiritul tău, încărcându-l de bine, sănătate și fericire”.

 3. Subliniază vestea bună din Isus Hristos si Inviere
  Noaptea de Inviere este principalul eveniment al acestei sărbători mari. Când crezi că mesajul tău are nevoie de un moment enigmatic, poți folosi următoarea poziție: „Știm toti ca Invierea domnului nostru Isus Hristos este o adevarata promisiune pentru noi, renaștere și curăție spirituală, prin care sperăm să ne salveze de orice rău care ne-ar putea lipsi de înalta noastră scop și persoana”.

 4. Spune-le ceva ce o sa-i faca sa zambeasca
  Unele dintre cele mai bune felicitari sunt acelea despre care glumești, astfel încât destinatarul să zâmbească schimbală-le într-un mod mai lejer și provocator. Foloseste diverse expresii creative sau metafore pentru a-ti exprima urarea. Combinat cu citatele sau versurile cunoscute, aceste mesaje pot fi impresionante și pline de farmec.

Cateva exemple de urari inspiratoare:
• Dragul meu ___ și eu îți adresam acest mesaj de înaltă bucurie, Legănate de vacanta de Paste, speră să ai toate darurile de bucurie și sănătate ale lui Hristos.
• Aceasta este o magie spirituala care ne cizelă miile de cuvinte pe care le auzim, în timp ce tot ce ne cunoaștem de Paste. Aveti un cer plIN de bunăstare și lumina lui Hristos!
• Pastele ne aduce marea caldură a slujirii, a căutării căii către tăierea și a învierii lui Isus Hristos. În speranta că revelatia lui Hristos va inflori in inimile noastre, noi va dorim Pace și Bucurie!
• La sfârșitul acestei sărbători a renașterii, doar muzica, lumina și bucuria Invierii poate aduce lumina, armonia și starea de spirit profundă pe care o merită această sărbătoare, iar minunata călătorie de moarte la viață.