Cea mai minunată tradiție de iarnă care ajunge chiar înaintea Crăciunului este calendarul advent. Calendarele advent au fost inventate în prin anii 1840. Din prezent, această tradiție superbă reînviată a rămas aproape neschimbată, prelungind așteptarea Crăciunului cu o bunăstare aparte.

Calendarul Advent este o minunată tradiție care se bazează pe surprizele zilnice care contin numeroase surprize. Fiecare zi are propria sa luminiță care include cadouri delicii, cadouri ce sunt simple și frumoase sau lucruri pe care familia le-a pregătit împreună. Treptat, calendarul se umple cu binecuvântări speciale, povestiri și amintiri frumoase ce se bucură împreună de minunata așteptare a Crăciunului.

Acum că ai înțeles legendara traditie și natura ei de a prelungi atmosfera de așteptare a Crăciunului, a venit vremea să aflăm ce conținut poți folosi sau ai putea pregăti pentru a-ți creat propria ta versiune de Calendar Advent pentru copii.

Iată ce conținut poti pune intr-un calendar advent pentru copii:

O felicitare

Incepe fiecare zi din calendarul tău cu un mesaj de felicitare scris chiar de tine, pentru a pune în valoare lucrurile bune pe care le-au făcut copiii în ultimele câteva zile. Acest mesaj poate fi scris într-o jurnal sau direct pe calendar.

Jucării sau lucruri practice

Fiecare casetă din calendarul tău poate conține un joc sau o jucărie potrivită vârstei copiilor, precum și alte lucruri utile. De exemplu, poți include o lingură, o linguriță sau o cană la ora ceaiului.

Experiențe distractive

Atât pentru copii, cât și pentru adulți, un calendar advent poate oferi momente de distracție, respectiva încurajându-vă să faceți ceva ce nu ați făcut până acum. De exemplu, puteți organiza ieșiri la patinoar sau la mijloacele de transport în comun, puteți face scoici sau căutati stele fără a uita că mai este și o zi de rugăciune.

Fructe uscate sau ciocolata

Ce poate fi mai comun și mai atemporal în calendarul advent pentru copii ca fructe uscate (din nucă de cocos sau stafide) și ciocolată? Aceste produse de indulcire pot întuneca o zi rece și însorită, fiind o alternativă destul de sănătoasă ca deserturi copioase sau ca snackuri în timpul zilei.

Bazoruri sau jucării magnetice

Dacă îți dorești să iei calendarul tău la un alt nivel, adaugă una sau două jucării sau bazori magnetice. Acestea sunt piese ce se pot lipi și îndepărta, oferindu-le copiilor șansa de a se juca și de a se exprima creativ.

Seturi de carti de colorat sau desene

Atunci când calendarul tău se încheie cu jucării magnetice, puteți include în el și seturi de cărți de colorat sau desene. Acestea sunt instrumente atât distractive, cât și creșteroare pentru copii, iar cărțile pot fi folosite mai târziu în diferite tipuri de proiecte și activități.

Istoria Crăciunului

Crăciunul este o sărbătoare cu o mare tradiție și obiceiuri. Exista conținut pe care-l poți include în calendarul tău pentru a-i învăța pe copii despre această sărbătoare specială.De exemplu, poți include povestiri despre Iisus, Moș Crăciun sau legenda cămilei, spunându-le copiilor că acestea sunt câteva dintre elementele de bază ale Crăciunului.

Cadouri

Calendarul advent pentru copii poate include și cadouri. Ele pot fi achiziționate de la magazine sau chiar confecționate acasă, precum portofele făcute din pânză, tricouri colorate sau seturi de șaluri. Există atât de multe lucruri amuzante și interesante pe care le poți face pentru a-i surprinde pe copii în zilele lor!

Invitatii

Fii creativ în calendarul tau și inovativ și adaugă invitații speciale. De exemplu, poți pune în calendarul tău un bilet pentru a participa la un spectacol de teatru sau de balet, sau poți oferi întreaga familie cina specială într-un restaurant cunoscut din oraș.

Povestile copilariei

Fără numeroasele povești clasice de Crăciun, calendarul tău advent este incomplet. Poți pregăti și oferi pentru copii tradiționalele povești ale copilariei, precum și o selecție de cărți ilustrate sau reviste ilustrate ce evoca magia copilăriei și, prin urmare, sentimentele care încadrează această sărbătoare în mod adecvat.