Checul pufos poate fi o alternativa delicioasa la o prajitura sau tort si este una dintre retetele preferate ale cofetarilor si chiar si ale gospodinelor mai experimentate. Sunt cateva reguli de baza de urmat pentru a obtine cel mai pufos si mai gustos chec si in acest articol iti vom oferi reteta perfecta, sfaturi si trucuri utile. Citeste mai departe pentru a descoperi cum sa pregatesti cel mai bun chec pufos din lume!
Ce ai nevoie?
Checul pufos se poate pregati rapid si usor din urmatoarele ingrediente:
-3 oua mari
-1/2 cana unt
-2 cani zahar
-3/4 cana lapte
-3 cani faina
-2 linguri amestec de praf de copt
-2 linguri vanilie
-1/2 lingurita sare
Instructiuni
Pregatirea checului pufos nu cunoaste reguli si pasi complicati. Urmeaza aceste instructiuni simple pentru a obtine un rezultat garantat!
Pasul 1: Prepararea tavilor
Inainte de a prepara checul, intinde in fiecare tava un strat subtire de unt si pudreaza usor cu faina, astfel incat sa eviti aderenta checului pufos. Aseaza tavile deasupra gratarului pentru gatit si lasa-le deoparte.
Pasul 2: Prepara compozitia
Inainte de a incepe sa amesteci compozitia, asigura-te ca si tu si toate ingredientele sunt la temperatura camerei. Incepe sa pregatesti compozitia impreuna un vas mare. Adauga ouale, untul si zaharul in vas si amesteca bine. Adauga in continuare laptele si amesteca bine, pana ce formezi o compozitie cremoasa.
Pasul 3: Adauga ingredientele uscate
Dupa ce ai format propria compozitie cu ingredintele umede, e timpul sa adaugi ingredientele uscate. Amestecul elementelor uscate poate include faina, praful de copt, vanilie si sare. Amesteca ingredientele pana cand obtii o compozitie omogena.
Pasul 4: Toarna compozitia in tavi
Foarte important: intinde compozitia in parti egale in cele doua tavi si asigura-te ca tavile tale sunt pregatite si se afla deasupra gratarului pentru a pregati checul pufos. Acopera cele doua tavi cu folii de aluminiu si pregateste-te sa le bagi in cuptor.
Pasul 5: Pregateste usor checul
Introdu checul in cuptorul preincalzit la 350 de grade Fahrenheit si lasa-l sa se coaca timp de 40-45 de minute. Este indicat sa il verifici periodic, astfel incat sa fii sigur ca s-a copt corect.
Pasul 6: Testul de procedeu
Testul de procedeu trebuie sa-ti arate daca checul este gata sau nu. Introdu o scobitoare in centrul checului pufos; daca scobitoarea iese curata, checul este gata!
Pasul 7: Serveste si bucura-te de gustul delicios al checului
Ia tava de pe gratar, dezlipeste folia de aluminiu cu grija si lasa checul sa se raceasca pentru cateva minute. Serveste si bucura-te de acest chec pufos!
Trucuri si sfaturi
Checul pufos este usor de pregatit daca tii cont de trucurile si sfaturile de mai jos:
- Verifica mai intai daca toate ingredientele sunt la temperatura camerei.
- Foloseste tavi de marimi adecvate pentru a obtine un chec pufos frumos si gustos.
- Cand introduce compozitia in tavi, amestecul ar trebui sa fie de consistenta medie, nu prea grosnic sau prea lichid.
- Este indicat sa verifici periodic checul pufos, astfel incat sa nu fie ars.
- Cand scobitoarea iese curata, inseamna ca checul pufos este gata.
Cu toate aceste trucuri si sfaturi, puteti sa va bucurati acum de un rezultat garantat si de cea mai buna reteta de chec pufos! Cu alte cuvinte, este timpul sa initiezi un proiect de chec pufos!