Tratamentul cu keratină este una dintre cele mai populare proceduri beauty din zilele noastre. A devenit rapid una dintre cele mai recomandate proceduri datorită faptului că ajută la reducerea frizeriei, oferă un luciu extraordinar părului și rezistența și durabilitatea de care acest tip de tratament este recunoscut. Acesta ajută la prevenirea daunei cauzate de căldură și aproape că poate fi aplicat oricui, indiferent de starea părului.

Iată câteva lucruri care merită să le știți despre tratamentul cu keratină:

  1. Ce este tratamentul cu keratină?

Tratamentul cu keratină este o procedură cosmetică menită să repare, să netezească și să ascundă daunele cauzate de factori externi, cum ar fi radiațiile UV, detergenții, procedurile colorate și uscarea părului. Acesta conține foarte puțin formaldehidă, care face ca rezultatul final să fie un păr mai sănătos și mai rezistent.

  1. Beneficiile tratamentului cu keratină

Tratamentul cu keratină are multe beneficii care îl fac să fie atât de popular și recunoscut, cum ar fi:

• Reducerea accelerată a umidității. Această procedură ajută la reducerea cantității de umiditate din păr, astfel încât acesta să mai devină mai rezistent față de umezeală.

• Netezirea și suplețea părului. Keratina va netezi buclele naturale în timp ce se adaugă suplețe și vitalitate părului vostru.

• Reducerea frizeriei. Keratina reduce frizeria și ajută la fixarea aspectului întregii cozi, făcându-l să arate mai neted și mai strălucitor.

• Reducerea căderii părului. Tratamentul ajută la refacerea firului de păr și la prevenirea căderii părului.

• Potențialul de a face tratamentul „de la distanță”. Tratamentul cu keratină poate fi realizat acasă cu ușurință, indiferent dacă veți folosi produse specializate sau dacă veți face tratamentul singuri.

  1. Contraindicații și efecte secundare

În ciuda beneficiilor incredibile și durabile pe care acest tratament le oferă părului vostru, există persoane care sunt contraindicate pentru a efectua această procedură. Persoanele cu scalpul sensibil, cu chelie sau cu alte afecțiuni scalpului, precum eczema, nu ar trebui să încerce acest tratament. De asemenea, persoanele cu alte boli de piele, cum ar fi psoriazisul, ar trebui să consulte un medic înainte de a începe tratamentul cu keratină.

Acest tratament poate provoca și efecte secundare, cum ar fi mâncărime, erupții cutanate și descuamări ale scalpului. Aproape întotdeauna, acestea sunt cauzate de substanțele chimice conținute în produse. Acestea ar trebui să fie evitate prin utilizarea unei formule mai blânde și mai sigure, cum ar fi Keratin Complex Care for Professional Smoothing.

  1. Cum trebuie să vă pregătiți pentru tratamentul cu keratină

Înainte de a începe tratamentul cu keratină și pentru a obține cei mai buni rezultate, există câteva lucruri importante de care ar trebui să țineți cont:

• Utilizați produse adecvate pentru îngrijirea părului și scalpului. Este important să aveți produse specializate pentru îngrijirea scalpului și părului, atât înainte, cât și după tratament.

• Faceți o anumită pregătire prealabilă. Pentru a preveni efectele secundare și pentru a obține cei mai binei rezultate, se recomandă curățarea scalpului cu un șampon specializat și apoi se curăță fața cu un șampon specializat.

• Nu vă spălați părul înainte și după tratament. După aplicarea tratamentului, se recomandă ca părul să nu fie spălat timp de cel puțin 48 de ore pentru a oferi suficient timp pentru ca keratina să se absoarbă în fibre.

  1. Ce înseamnă?

Keratina este principalul ingredient folosit în tratamentul cu keratină. Aceasta este o proteină naturală care reprezintă aproximativ 75-80% din stratul superior al firului de păr. Acesta este ceea ce dă elasticitate și suplețe scalpului, protejând acesta de daune cauzate de factori externi. Se cunoaște faptul că keratina are o strânsă legătură cu structura firului de păr și că acesta este esențial pentru ca părul să fie sănătos și curat.