Mâncarea de dimineață poate fi una dintre cele mai importante mese ale zilei. Este esențial să ne furnizeze energia necesară începerii zilei și să ne facă să ne simțim proaspeți, sănătoși și energici. Cu toate acestea, găsirea unei rețete gustoase pentru micul dejun poate fi un proces dificil. Cu atât de multe alimente și sortimente disponibile, poate fi greu să te decizi și să te hotăraști asupra unei opțiuni. Acest articol se concentrează pe idei variate pentru micul dejun – de la prăjituri de casă pentru micul dejun, la preparate calde sau hervorabile – care sunt la fel de delicate, cum sunt și nutritive.

Ce ar trebui să conțină micul dejun?

Înainte de a ne lansa în căutarea ideilor perfecte de mic dejun, să înțelegem ce ar trebui să conțină această masă. O dietă sănătoasă trebuie să fie compusă din alimente provenite din principal din:

• Legume și cereale integrale
• Proteine slabe
• Unt de nuci și semințe
• Grăsimi sănătoase și acizi grași esențiali

Alimentele bogate în amidon sunt, de asemenea, o parte importantă a mesei de dimineață, cum ar fi pâinea integrală, orezul brun, fulgii de ovăz nerafinați sau produsele realizate cu făină integrală. Acestea conțin carbohidrați sănătoși și fibra care trebuie sa furnizeze o baza sănătoasă pentru micul dejun. Din aceasta cauza, abordarea ideal pentru micul dejun ar trebui sa includă mai mult de jumătate din alimentele sănătoase și cu conținut nutritiv menționate mai sus.

Idei pentru prânz

Cea mai bună parte a mesei de dimineață este că există atât de multe opțiuni delicioase pe care le poți pregăti pentru masa ta mică de dimineață. Nu există limite în ceea ce poți face pentru prânzul de dimineață, deci să ne uităm la câteva dintre cele mai bune și delicioase idei pe care le poți încerca.

 1. Omleta delicioasă cu legume și ierburi
  Omletele delicioase sunt unul dintre cele mai apreciate alegeri pentru micul dejun, în special pentru că sunt atât nutritive, cât și delicioase. Cu ajutorul unei cantități mari de legume și ierburi, poți prepara rapid și ușor o omletă delicioasă la micul dejun.

 2. Clătite pufoase și fragede
  Cine nu iubește încă de dimineață niște clătite nu foarte dulci, al căror gust poate fi îmbunătățit cu diferite toppinguri și, de asemenea, cu toppinguri delicioase precum banane, căpșuni sau afine? Se prepară rapid și conțin fibre și fructe extra delicioase!

 3. Muffins cu afine și căpșuni
  Unul dintre cele mai delicioase și surprinzătoare rețete pentru micul dejun sunt muffins cu afine și căpșuni. Acestea sunt perfecte pentru o plăcere de dimineață, fiind încăpățânarea de luat din pat și consumată rapid înainte de a merge la școală sau la birou. Muffinsul poate fi, de asemenea, devorat direct din frigider pentru a face o gustare rapidă.

 4. Croque madame delicios
  Croque madame este un fel de mâncare francez clasic, ce poate fi servit la micul dejun. Acesta poate fi pregătit foarte rapid, folosind doar puține ingrediente și poate fi preparata pentru ușor pentru a face o masă completa.

 5. Chia pudding cu fructe
  Chia puddingul este o bază simplă pentru un mic dejun sănătos și delicios. Acesta este ușor de preparat și poate fi adaugat fructe proaspete, migdale, nuci sau ulei de cocos pentru a crea o sursă nutritivă și delicioasă de energie.

 6. Pâine prăjită cu brânza și avocado
  Dacă ești în căutarea unui mic dejun cremos și delicios, această rețetă se potrivește perfect. Ingredientele comune, precum pâinea prăjită, brânza, avocado și usturoiul, se îmbină perfect într-un mic dejun nutritiv și plin de energie.

 7. Wrap de dimineața, proaspăt
  Un wrap proaspăt poate fi o masa satisfacatoare si ușor de luat cu tine la birou sau la școală și se poate îmbina cu ingrediente precum pui sau carne de porc, salată, brânză, castraveți sau sos pentru a furniza energie și un gust delicios.

 8. Mâncareuleț de dimineață
  Mâncareulețul de dimineață este un preparat gustos și ușor de făcut preparat din cartofi, bacon, brânză și diverse legume. Acesta representă un pas mai mare decât clasicul fulgi de ovăz și poate fi pregătit în mai multe porții care pot fi încălzite în zilele următoare.