România este o ţară minunată și este bogată în locuri frumoase pe care le puteți vizita. Indiferent dacă aveți planificat o scurtă vacanță de weekend sau un concediu mai lung, această grămadă de destinații frumoase vă va ajuta să vă inspirați.

Acest articol se va concentra pe cele mai bune destinații și locuri frumoase din România pe care le puteți vizita. Întreaga zonă are destinații istorice și culturale impresionante, peisaje montane uimitoare, paradisuri de litoral și multe altele.

Litoralul României

Litoralul României oferă o gamă largă de plaje care se bucură de o mulțime de turiști în fiecare an. Coborând de la Marea Neagră până la Marea Adriatică, litoralul oferă experiențe turistice și destinații încântătoare de explorat. Statiunile si principalele destinatii sunt:

 • Mamaia, statiunea Mării Negre situată pe litoralul românesc, oferă o varietate de activități precum cluburi de noapte, plaje de nisip, posibilități de alpinism, canotaj și velerism.

 • Vama Veche, localizată la 40 km sud de Mangalia, este unul dintre cele mai populare oraşe de vacanţă din România și permite diverse activități precum plaja, băuturi și mâncare.

 • Neptun este statiunea litoralului mării Negre cu plaje de nisip si un golf de apa dulce și este locul perfect pentru plimbări romantice și un weekend romantic.

 • Neptun sau Olimp se întind pe plaja la Marea Neagră și oferă magazine de suveniruri și multă distracție.

 • Costinești, cu cele trei mari lacuri, reprezintă o oprire plăcută și oferă posibilitatea de a face baie, caiac și plimbare, precum și o gamă largă de activități fun.

 • Eforie Nord, cel mai frecventat oraș de pe litoralul românesc datorită prețurilor accesibile și zonei de agrement, este locul de recreere perfect.

 • Jupiter, unul dintre cele mai cunoscute stațiuni românești, este alegerea perfectă pentru cei care doresc să combine distracția cu liniștea, bucurându-se de plaje, grădini și reculegeri.

 • Saturn, una dintre cele mai frumoase statiuni românești și cea mai îndrăgită destinație pentru familiile cu copii, oferă plaje de nisip, scufundări, circuite tehnice și mountain bike.

Muntii din Romania

Munții sunt adesea mai puţin circulați și oferă o multitudine de frumuseți durabile. Cu munții săi pitorești, peisaje încântătoare și trasee de cățărare și alpinism, România poate fi haightă în călătoriile și turismul montan. Iată câteva dintre cele mai bune locuri de explorat în munţii României:

 • Munții Făgăraș – cei mai înalți munți din Carpații României – sunt destinație ideală pentru cei care optează pentru o escapadă în natură.

 • Munții Retezat, cea mai mare grădină naturală a României, oferă trasee de cățărare uimitoare și este în mod particular minunat, deoarece are cinci lacuri glaciare.

 • Munții Bucegi, în partea sa sudică oferind peisaje sfâșietor de frumoase, sunt înconjurați de parcuri naționale, astfel încât să poată fi explorati cu sufletul deschis.

 • Munții Rodnei oferă cea mai înaltă creastă din România, lângă care se află lacul artificial Izvorul Muntelui, care pare un cer învăluit pe care îl poți explora cu trenul sau cu mijloace proprii.

 • Munții Apuseni oferă trasee și drumeții, precum și un peisaj sub forma unor văi ceainice, cu izvoare, noduri și creepy stalactite și stalagmite.

 • Munții Ceahlău oferă o mulțime de trasee turistice pentru cei care caută să experimenteze un traseu mai greu față de altul, deoarece are unele dintre cele mai înalte creste din țară!

Destinatii istorice din Romania

România este o ţară cu o bogată istorie și cultură, motiv pentru care este unele dintre cele mai populare destinații turistice din Europa. Aici sunt câteva dintre cele mai frumoase destinații istorice și culturale din România pe care le poți vizita:

 • Sighisoara, unul din cele mai bune destination istorice ale României, detine un citadel medieval unic in lume. Cetatea veche se poate explora în multe moduri, având posibilitate diverse activitati precum shopping, exploring, admirând veșmintele de pe stradă sau vizitand Cutezătorii și Turnul Croitorilor.

 • Cetatea Alba Carolina, una dintre cele mai frumoase construcții medievale din Europa, este o fortificație breathtaking care poate fi explorată cu totul.