Bucurestiul este unul dintre cele mai frumoase orase din Europa si adaposteste frumusetea si istoria sa bogata.Un paradis al lumii antice romanesti si un loc pitoresc care cu adevarat are ceva de oferit tuturor. Prin urmare, este de inteles de ce Bucurestiul este atât de apreciat şi admirat in intreaga lume. Cu numeroase biserici si palate renascentiste si muzee, dar si alte atractii interesante, Bucurestiul are multe locuri fabuloase de vizitat. Iata care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat in Bucuresti:

  1. Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”

Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa” este cea mai mare colectie de specii de animale si plante din Romania, gazduind mai mult de patru milioane de elemente, parcurgand doua milenii de istorie. Muzeul detine un rici impressionant de reparle zoologice, geologice si paleontologice, suissuri si animale regulate, vertebrate si inagtebrate, embrii, ierbivore, pasari si mamifere. Fara indoiala, acesta este o exploatare educativa si interesanta si unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in Bucuresti.

  1. Parcul Cişmigiu

Unul dintre cele mai vechi parcuri din Bucuresti, Parcul Cişmigiu a fost construit in 1847 si este una dintre cele mai populare destinatii ale Bucurestiului, frapand atat vizitatorii cat si localnicii. Parcul Cişmigiu adaposteste numeroase specii de plante, obiecte de arta, fontane si cascade impresionate, acoperisuri exotice si un lac. Aici puteti face plimbari sau alerga, puteti sa va relaxati pe iarba si sa admirati frumosul decor care serveste ca fundal unui loc intr-adevar relaxant.

3.Palatul Primarului și Primăria Capitalei

Palatul Primarului din Bucuresti este unul dintre cele mai elegante si adorabile palate ale orasului si este impresionant de vazut. Situat lângă Primăria Capitalei, acest palat a fost construit in 1889 in stil istoricist, imiunind clasicism si elemente romane. Peste palat se afla o curte impresionanta, ocupata cu monumente si iazuri acoperite cu flori colorate si cu fontane care curg in tot timpul.

  1. Biserica Neagra

Bucurestiul adaposteste si una din cele mai vechi biserici din Romania numita Biserica Neagra. Predominant in stil romanesc si construita initial in anul 1384, biserica a fost recastigata in 1689 si completata in anul 1718. Acoperita cu tegole negre, biserica este renumita ca fiind una din cele mai vechi biserici din lume, fiind si una din cele mai importante istorii care insotesc Bucurestiul.

  1. Parcul Herăstrău

Parcul Herastrau este unul dintre cele mai mari parcuri urbane din Bucuresti si este gazda carnavalelor traditionale, spectacolelor de muzica, maratonurilor, turdutei si concursuri de ski nautic. Locul este de asemenea, ideal pentru cei care vor sa se relaxeze sub soare, sa faca plimbari in aer liber sau sa savureze o cafea intr-unul dintre cafenelele sale.

  1. Peştera Vântului

Peştera Vântului este una din cele mai vaste peşteri din Romania si se afla langa orasul Bucuresti. Peştera, care se intinde de-a lungul satelor Vântulele si Ostrăviţa este renumita pentru reverul sau, pentru picturile in picturile rupestre si pentru numeroasele sale stalactite si stalagmite. Se spune ca odinioara, un adevarat imparat legendar, chiar sa fi refugiat aici pentru a-şi recastiga fortele si vitalitatea.

  1. Palatul Stirbei

Palatul Stirbei este unul dintre cele mai important monumente arhitecturale din Bucuresti si a fost construit intre anii 1835-1844. Palatul de exista de asemenea, jocuri de lumini colorate pe centrul palatului si cei care vin aici vor vedea cel mai mairosariu parc din jurul acestui palat, cu pasaje adanci si un lac care se intinde pe o lungime de aproximativ 2 km.

  1. Mormantul lui Mihai Viteazul

Mormantul lui Mihai Viteazuleste cunoscut ca fiind unul dintre cele mai mari si mai impresionante monumente din lume. Mormantul a fost construit in 1921 si adaposteste mormintele familiei lui Mihai, una din cele mai mari figuri ale istoriei Romaniei. In apropiere, se afla si Muzeul National de Istorie a Romaniei, unde vizitatorii pot vedea picturi si alte obiecte apartinand antichitatii.

  1. Calea Victoriei

Calea Victoriei este o strada renumita in Bucuresti, plina de magazine luxoase si galerii de arta, precum si o multime de biserici, palate si castele. Nu departe de strada, se afla si Muzeul National de Arta al Romaniei, locul ideal pentru cei ce doresc sa inteleaga mai bine istoria si cultura Romaniei. Strada gazduieste de asemenea, numeroase cafenele renumite, optate sa servesca cea mai buna cafea traditions.

  1. Bucurestii Vechi

Bucurestii vechi este unul dintre cele mai vechi cartiere din Bucuresti si este renumit pentru stradutele sale inguste si vechi si cladirile sale cu aspect medieval. Aici gasiti multe restaurante si cafenele care servesc mancaruri traditionale romanesti si bauturi locale, magazine de antichitati, ateliere de artizanat si targuri in cadrul carora poti cumpara obiecte unice.

In concluzie, Bucurestiul este un oras unic si fascinant, plin de istorie si mister. Acesta adaposteste cateva dintre cele mai frumoase locuri din lume si este unul dintre cele mai populare destinatii de vacanta, merita incercat de fiecare vizitator. Iata care sunt cele mai frumoase locuri din Bucuresti care cu siguranta merita vizitat!