Filmele vechi oferă publicului oportunitatea de a vizualiza interesante istorii și de a delecta cu actori legendari și cadre patetice. Aceste clasice urmează să rămână în căușele corului cinematografiei, astfel că Vizionarea lor poate fi o experientas privitoare la trecerea timpului. Acest articol vă prezintă câteva dintre cele mai apreciate filme vechi din lume, care merită văzute și luate în considerare pentru a face o experiență memorabilă de răsfoit arhiva cinematografiei.

1 „Citizen Kane” – 1941

În filmul din 1941, regizat și realizat de Orson Welles, se aduce în prim plan povestea de viață a magnatului refuzat Charles Foster Kane, interpretat de Welles însuși. Din punct de vedere tehnic, filmul mizează pe încorsetarea, cu un regizor necruțător, care face ca scenariul să fie elocvent și scenariul concis. Ambientul simbolic al filmului creează o lume străină, învăluind lumea internă a personajului principal cu intriga și misterul. Prezența lui Kane schimbă destinul celor din jurul său, dar prin această schimbare el devine mai departe din ei. Acest brand de filmare a primit numeroase premii și recunoașteri de-a lungul anilor și a fost placerea de a primi numeroase recenzii pozitive de la criticii de film.

2 „Casablanca” – 1942

Unu dintre cele mai cunoscute și clasice filme vechi, regizat de Michael Curtiz, „Casablanca”, este un must-see etern. Acest film care o prezint pe Ingrid Bergman și Humphrey Bogart oferă o adâncă înțelegere despre istoria celui de Al Doilea Război Mondial și despre îndrăgostiții gata să-și părăsească destinele, separându-se din cauza circumstanțelor nu-to-nice ale războiului. Filmul aduce în scena unei decizii difficultoase, scena dramatică este atât de încizară, spunându-i spectatorului că adevărata putere este alegerea ta personală.

3 „Marele Ziegfield” – 1936

Acest film-biografie, regizat de Robert Z. Leonard, vorbește despre viața lui Flo Ziegfeld, un producător de vodevil din New York, dar prezintă un nou nivel de folosire a elementelor muzicale și coregrafice într-un film mut. Filmul folosește un cadru muzical variabil, aducând o nouă dimensiune astorialității și aducând în prim plan dansatori renumiți precum Billie Burke și Fanny Brice. Acest film spectral uimește prin scenariul său coregrafic și prin costumele extravagante și obiceiurile exotice pe care le descrie. Filmul merita vizionat din punct de vedere al valorii sale artistice si poate fi luat ca exemplu al marelui tu atenție pe care trebuie pus la realizarea unui film.

4 „Gone with the Wind” – 1939

„Gone with the Wind” (Îngrășat cu vântul) este un film bazat pe romanul scriitorului american Margaret Mitchell. Acest film regizat de Victor Fleming este considerat uneori unul dintre cele mai bune producții cinematografice din toate timpurile. Filmul îi are în centrul poveștii pe protagoniștii Scarlett O’Hara și Rhett Butler, care se află în plin război. Scăparea lor din război și relația lor de dragoste este descrisă cu detalii și mizează pe actori precum Vivien Leigh și Clark Gable. Filmul aduce în prim plan puterea sentimentelor umane și sacrificiul de dragoste adevărată.

5 „Duelul” – 1971

Filmul „Duelul”, regizat de Steven Spielberg, are toate elementele de sf pentru a face o vizionare distractivă. Centrul poveștii se învârte în jurul unui șofer care încearcă să evadeze de sub presiunea unui camion înfuriat, care refuză să se retragă din urmărire. Această temă tulburează terorizează scorul muzical, în ciuda faptului că filmul nu include vorbitul. Spielberg utiliz for drama cinematografică predomină în scenariul filmului, astfel încât imaginea emiță o atmosferă suspensefulă și dinamică. Filmul aduce în prim plan tehnica de regizare a lui Spielberg și este un must-see pentru orice iubitor de film.

6 „Psycho” – 1960

Regizat de Alfred Hitchcock, „Psiholog” serveste ca un model perfect al genului de thriller-psihedelic și a poveștii lui Norman Bates. Acest personaj din film devine rapid infam și mai târziu devine unul dintre simbolurile de cult fără vorbire a thriller-ului. Experienta spectactionalității se bazează pe cadrul intersepțiilor și coregrafiile cinematografice care servesc ca punctul culminent al acestei celebre povești. Imagistica filmului scoate în evidență interiorul conturat al regizorului, oferind o atmosferă tensionată și emoțională prin personajul și scenariul său.

7 „Unchiul Vane” – 1967

Premiatul cu Oscar film „Unchiul Vane”, regizat de Anthony Harvey, se concentrează pe povestea lui John van Schoonover, care își trăiește viața împreună cu unchiul său, interpretat de actorul Laurence Olivier. Filmul prezintă viața liberă outsider care se bucură de compania unchi