Introducere

România este o destinație turistică cu o diversitate și frumusețe naturală uimitoare. Gloria sa se datorează mării sale, peisajelor muntoase și râurilor care curg atât de generos. Râurile curg cu cascade puternice și ademenitoare care îi fac pe explorerii aventurieri să se întrebe, care sunt cele mai frumoase cascade din România?

Acest articol are scopul de a prezenta topul celor mai spectaculoase cascade din România. Acestea pot fi vizitate în orice moment al anului și oferă priveliști absolut sublime, chiar și atta timp cât urmăriți cu privirea călătorul către aceste cascade minunate.

Cuprins

  1. Caracteristici generale ale cascadei
  2. Drobeta Turnu Severin: Cascada Bigăr
  3. Retezat: Cascada Lolaia
  4. Suceava: Highrath Valley Waterfall
  5. Godeanu: Cascada Cumpănac
  6. Vâlcea: Cascada Lotrisor
  7. Sibiu: Cascada Șușița
  8. Mureș: Cascada Bohodei
  9. Gorj: Cascada națională Portile Bicazului

Caracteristici generale ale cascadei

Orice cascadă îmbină caracteristici deosebite, de la apa ce curge cu forță să închidă ochii în dansul lor seren, la sunetul șuierat al curentului, ce simbolizează eternitatea. Acestea adaugă adânc jocului creat de mâinile lui Dumnezeu un caracter fascinant și îmbunătățit.

Fiecare cascadă are un stil unic și expresiv, astfel încât să ofere o diplomă inegalabilă de frumusețe și emoții contrastante. Să călătorim împreună prin aceste cascade și să sesizăm toate caracteristicile lor antice și misterioase.

Drobeta Turnu Severin: Cascada Bigăr

Localizată în centrul parcului natural Cheile Nerei-Beușnița, Cascada Bigăr este considerată una dintre cele mai frumoase cascade din România. Ea se poate admira cel mai bine în excursia prin Parcul Natural Cheile Nerei-Beușnița, deoarece poate fi văzută de sus.

Cascada Bigăr se află la o altitudine de aproximativ 600 de metri și se găsește în apropierea vârfului Dealul Sucitelor. Cascada constă din două ramificații, ambele curgând din stânca dantelată de pe mal și coborând încețoșată în râul Beușnița. Sub lumina soarelui, această scenă poate fi absolut moștenită. Ramsverd Wood, unul dintre cei mai vechi păduri din țară, se află în apropiere și face ca această cascadă să fie și mai specială.

Retezat: Cascada Lolaia

Situată în Parcul Național Retezat, Cascada Lolaia este cea mai mare și mai frumoasă cascadă a zonei. Aici, turiștii pot profita de o exercițiu extraordinar și pot vedea cele mai spectaculoase peisaje creeate de către Dumnezeu.

Această cascadă are o altitudine de 700 de metri și o înălțime de 21 de metri, oferind o viziune minunată asupra văii din zonă. Apa curge cu o viteză foarte mare și poate fi auzită din toate locurile, ceea ce adaugă un element încântător vederii sale.

Turistii sunt bineveniti pentru a face plimbare pe ulita montana in apropiere se poate gasi si o taverna traditionale unde puteti servi preparate din bucataria traditionala locala.

Highrath Valley Waterfall – Suceava

Highrath Valley Waterfall este situat in judetul Suceava, si este o cascada unică care se poate admira din mașina. Poate fi acostat de la șosea care merge înspre pădurea Highrath și poate fi admirat în toata splendida sa frumusețe.

Cascada are o înălțime de 30 metri și se poate vedea printr-un mini-tunel de piatră. În primul rând, acesta poate fi observat de jos, deoarece se extinde peste toată panta aceasta împreună cu toate vâirdrile finale ale apei. Din acest punct de vedere, această cascadă se aseamănă foarte mult cu Cascada Niagara din Canada.

Godeanu: Cascada Cumpănac

O altă cascadă fabuloasă și minunată în România este Cascada Cumpănac din Parcul Național Cheile Godeanu. Este situată in Muntele Godeanu, în județul Gorj și poate fi vizitată și în voia ta, oferind unele dintre cele mai puternice imagini pe care Rapa le-a avut vreodată de oferit.

Este fabricat din două ramuri și înălțimea sa poate fi estimată ca fiind de aproape 70 de metri. Acest lucru face ca această cascadă să se apropie mai mult de văile pe care le traversează și să se cufunde în întuneric ca noaptea.

Vâlcea: Cascada Lotrisor

Cascada Lotrisor se află în Munții Valcan, îngrijita cu mare athos de Natura Parc. Aceasta se poate vedea din vederile înfricoșătoare oferite de această zonă misterioasă și înunecoasă. Această minunată cascadă are și o istorie sugestivă a superstiției