Intotdeauna ne place sa ne relaxam si sa ne bucuram de o comedie buna, lucru pe care multi stiu sa-l aprecieze, iar filmele de comedie sunt printre cele mai populare pe care le putem viziona. Unele sonorează mai prezent decât altele, dar și în acest punct putem să găsim în filmele de comedie motivul pentru care le putem considera cea mai bună formă de umor. există o mulțime de comediile memorabile si stilul pe care acestea l-au introdus a marcat istoria cinematografiei si a servit drept inspiratie pentru multe productii ulterioare. Prin urmare, în acest articol ne propunem să enumerăm câteva dintre cele mai amuzante și memorabile comedii din toate timpurile.
Cele mai amuzante comedii din toate timpurile
- Airplane! (1980)
- Blazing Saddles (1972)
- Coming to America (1994)
- Monty Python and the Holy Grail (1975)
- Austin Powers: International Man of Mystery (1997)
- Animal House (1978)
- The Hangover (2009)
- Spaceballs (1987)
- Stripes (1981)
- Dumb & Dumber (1994)
Airplane! (1980)
Airplane! face parte din lista ne-intrerupta de filme comice cu care se pot mandri producatorii și este considerata una dintre primele pelicule de acest gen cu secvențe memorabile, printre care poate fi mentionata scena în care un bătrân bâiguia despre depresia liniilor aeriene. Acesta a fost primul film creat de fratii Zucker și a marcat atât de mult audienta, incat la mai bine de 30 de ani de la lansare toate replicile lui sunt inca recitate.
Blazing Saddles (1972)
Regizat de Mel Brooks, Blazing Saddles este unul dintre cele mai faimoase filme comice pe care le puteți găsi. Deși poate părea simplu, scenariul este uimitor și cel mai important lucru este că l-a adus la publicul larg un nivel de umor creativ deloc obișnuit și aproape neatinse. Printre cele mai faimoase replici ale acestei comedii se numara: "În orașele mari, toți oamenii se aseamănă”.
Coming to America (1994)
Coming to America, regizat de John Landis și stârând adesea râsul, este clinica de istorie fata de Vince și de Eddie Murphy. Acoperind povestea pe care își construește protagoniștii și potrivita lor aventura ținând cont de cultura lor mai curând dispare, această comedie ne-a făcut sa râdem si sa tânjim.
Monty Python and the Holy Grail (1975)
Monty Python and the Holy Grail și-a facut intrarea în istorie, rămasă uimitor de actuala până în prezent. Parte a seriei „Monty Python” și stârind adesea râsul, această comedie nebuneasca, cutremuratoare, cumva britanica, regizata de Terry Gilliam si Terry Jones, are o lista inepuizabila de replici memorabile – „Am venit din partea lui Dumnenavoastra!” – și un simt al umorului specific partii acesteia a lumii si care a captat asa mult atentia publicului, incat a devenit unul dintre cele mai cunoscute filme de comedie de pe glob.
Austin Powers: International Man of Mystery (1997)
Austin Powers: International Man of Mystery a marcat o noua era a comediei, deși scenariul nu a fost și nici nu se poate compara cu cele menționate mai sus, această comedie a reușit să creeze un personaj memorabil și să populeze umorul britanic pe un alt nivel. Reprezentând epoca anilor ’90 și divertismentul creat, această comedie nu numai ca a provocat râsete în sala de cinema, dar a și lansat un nou stil de comedie întregii lumi.
Animal House (1978)
Animal House a fost unul dintre primele filme de comedie care au adus în prim-plan un personaj care sa încalce regulile, provoace autoritățile și sa-l învețe pe ceilalti sa se bucure de libertatea lor. Acest film a reușit sa introduce o întreaga era a comediei, și într-o vreme, a fost considerat interzis de vârsta a treia și de persoanele de vârsta a doua. Cu toate acestea, aducerea la scenă au acestui stil de comedie a modificat total spuntele.
The Hangover (2009)
The Hangover a fost una dintre comediile care au explodat în box office, surprinzându-ne să-l vedem pe Todd Phillips concentrandu-se pe ceea ce el a numit „realismul comic al vietii.” Acesta a debutat cu un moment de masterat în comedie și a devenit rapid unul dintre filmele memorabile ale tuturor timpurilor și a rămas o piesa ne-uitata pentru fanii acestui gen de divertisment.
Spaceballs (1987)
Spaceballs a fost una din comediile lui Mel Brooks, una care a fost una din primele comedii care au redat maniera clasica a umorului si a introdus un stil mai sălbatic și mai puțin organizat în acțiunea comică. Satira și înțepătura personajelor a marcat asa de mult spectacolul, încât filmul a devenit faimos și numele lui Mel Brooks a intrat pe-o cale cu adevarat greu în istorie.
Stripes (1981)
Stripes a schimbat atât de mult nostalgie si cultura pop, încât s-a vorbit despre acest film cu patima bine meritată și a împământenit divertismentul umorului de dragul liderilor. Meniul comunicativ și localizarea filmului și-au prezentat persoana specială și longevivitatea rolurilor actorilor i-au adus câștiguri și premii pentru lectură și studiu. Acesta a fost unul dintre primele filme cu un personaj