Cand vine vorba de film horror, de-a lungul anilor au existat hituri memorabile precum si mai putin populare. Unii pot fi prea sangeroase, altii prea stangace, in timp ce altii sunt prea proeminenti in folosirea jump scare-urilor, dar fiecare tasta in comorile sale. Intr-adevar, exista o sumedenie de filme horror ale tuturor genurilor, de la comedii horror, slashrem, suspans, pana la clasicele horror gotice si urbane. In acest articol, vom examina unele dintre cele mai remarcabile filme horror, inclusiv clasicii intemporali, pe care toata lumea ar trebui sa le vada.

Inainte de a trece in revista unele dintre cele mai bune filme horror, ar fi util sa prezentam „Big Five” al celor mai memorabile reprezentari cinematice din acest gen:

 1. Miezul de Nod – Miezul de Nod a ravasit lumea prin terifianta sa imagine a unei familii crestine falimentare si prin creatia vizuala a lui Stanley Kubrick. Un film memorabil care dureaza mai mult decat intelegem.

 2. Coşmar pe Strada Elm – Coşmar pe Strada Elm este o lume din intuneric si o lume a spaimelor, in care Jason Voorhees si personajele sale devin aproape vii.

 3. Splendidă – o ilustrare a somnului de groaza prin ochii lui Freddy Krueger, acesta ramane populare in randul generatiilor adolescentine.

 4. Jaws – Cu o tensiune ridicata si suspense emotionant, Jaws a socat auditii timp de decenii.

 5. Blair Witch Project – Legendarul Blair Witch Project a invatat toti fanii horror sa se uite din nou la paduri care par pacifice.

Top 10 Filme Horror

Acum, sa trecem la top-ul nostru cu cele mai groaznice filme horror pe care le-ar trebui sa le vada toti indragostitii de gen.

 1. The Shining (1980)

The Shining a schimbat lumea horrorului in ceea ce priveste spaima. Cu o imagine infricosata si o interpretare magnifica a lui Jack Nicholson, un film memorabil despre nebunie, violenta si copii super-dotati.

 1. Suspiria (1977)

O regie remarcabila, muzica bizara si o actiune sinistra, Suspiria este o imagine artistica a grupului italian de filme horror din anii ’70.

 1. The Exorcist (1973)

Cu momente infricosatoare si efecte speciale superioare, actoria este cea care face aceasta scandaloasa drama a israelitei adolescente unul dintre cele mai remarcabile filme horror din toate timpurile.

 1. Get Out (2017)

Unul dintre cele mai bune thrillers din scena horror moderna, Get Out ilustreaza o atmosfera de tensiune si suspans care tinde sa se intensifice pe tot parcursul filmului.

 1. The Conjuring (2013)

Filmul The Conjuring transforma camera de filmat intr-un portal ce dainuie intre lumi, oferind spaima parapsihologicilor si strigatul atingator al unei familii care doreste sa fie salvata.

 1. Halloween (1978)

Halloween este unul dintre marile clasice ale anilor 1970. Cu momente simbolice si efecte speciale superioare, un spirit supranatural razboinic a golemit publicul cand filmul a aparut prima data in cinematografele de pe intregul teritoriu american.

 1. Evil Dead (1981)

Unul dintre cele mai bine cotate filme horror lansate, Evil Dead a creeat o noua imagine a “povestilor de groaza”. Cu insecte, sange si drama, Evil Dead a blocat respiratia spectatorilor, cu o actiune non-stop si mereu captivanta.

 1. It (2017)

O reinterpretare a unei clasice dupa romanul scris de Stephen King, It intorsese lumea horrorului cu conceptul sau de “frica adevarata”.

 1. Alien (1979)

Horrorul sci-fi aduce in mod deosebit Alienul la aceasta lista, cu o regie supranaturala si un simbol animalist.

 1. The Descent (2005)

The Descent ofera fricosilor aspecte psihologice tocmai cum nimeni altul nu poate face.

Una dintre cele mai memorabile prestatii horror, The Babadook a oferit una dintre cele mai twisted metode de a intra in minele intunecate ale mintii umane.

Acestea fiind spuse, acest top prezinta cea mai meticulos selecționata lista de filme horror de care toata lumea ar trebui sa se bucure. Fie ca optezi pentru clasicele intemporale, fie pentru variantele mai noi, nu va exista intotdeauna o masura unica care sa defineasca un film bun sau rau. Cineva poate sa se gandeasca ca Shining-ul este extraordinara horror, in timp ce altcineva i se poate parea plictisitor sau prea lung. Cu toate acestea, am gasit o cale de mijloc intre a lua cele mai bune estimari privind calitatea si generalizarea acestor filme pentru a va oferi mica noastra lista, care sa contina elemete dintre cele mai miconoscute titluri pana la cele mai memorabile reprezentari cinematice.