Ce este un Vis si cum se interpreteaza?
Un vis este o experienta neobisnuita pe care o ai in timpul somnului. Este o constelatie de informatii si sentimente diverse, surprinde imagini, culori, sunete si chiar haine. Acestea pot fi manifestari ale memoriei, gandurilor, pozitiei sociale si trasaturilor individuale. Intelegerea viselor ne poate ajuta sa obtinem mai multa claritate despre noi insine si ce ne asteapta.

Visul nu este ceva magic si nici nu reprezinta un semn de la zeitati. Acesta este un proces emotional si mental care are loc in creier in timpul somnului. Adeseori, imagini dintr-o zi isi fac aparitia in spoken de mai tarziu sau pentru ca avem nevoie sa le sortam si sa le asamblam. De obicei, acestea tind sa se transforme in imagini sau scenarii care au niste subintelesuri profunde.

Visul nu este doar o conjunctura, ci si o modalitate prin care se transmit ganduri, emotii si experiente. Acesta este un mod subtil in care sistemul nostru mental ne ajuta sa ne pastram sanatosi. Interpretarea viselor incearca sa scoata la iveala motivele profunde ale fiecarui vis.

Interrelatiile viselor
Interpretarea viselor ofera o perspectiva asupra fricilor, dorintelor si trairilor noastre. Atunci cand ne punem gandurile la un loc si analizam simbolurile care apar in vise, putem sa ne dam seama in ce mod aceste elemente se gasesc in cadrul realitatii noastre.

Activarea stocarii de memorie
Visul poate fi o modalitate de a activa mecanismul de stocare a memoriei. Deoarece visam imagini, sunete si sunet din trecut, acestea ne ofera iluzia unei memorii tridimensionale. Acestea sunt adevarate “albume de memorie” care poate contribui la construirea unui mod mental mai coerent si eficient.

Visul poate include diferite elemente sau simboluri specifice, care ne incurajeaza sa ne exploram subconstientul, starile noastre profunde si sentimentele. Acestea ne pot ajuta sa descoperim sentimente pe care le-am acumulat in trecut sau chiar sa reperam noi cunostinte care ne-ar putea influenta deciziile si actiunile viitoare.

Metodele de Interpretare a Viselor
Exista multe tehnici si teorii de interpretare a viselor, si fiecare persoana poate descoperi ceea ce lungeste cea mai buna modalitate pentru ea. Iata cateva metode comune de interpretare a viselor:

• Intelegerea viselor prin traditii aberante – aceasta tehnica se bazeaza pe interpretarea viselor prin mituri, magie si superstitii.

• Intelegerea viselor prin autodescoperire – aceasta metoda se bazeaza pe descoperirea propriilor sentimente si trasaturi personale prin explorarea viselor. Aceasta tehnica se concentreaza pe furnizarea unui cadru optim pentru intelegerea emotionale si relationarea cu termenilor vazuti in vis.

• Intelegerea viselor prin asocierea simbolurilor – aceasta metoda presupune identificarea simbolurilor si a imaginilor din vis pentru a le asocia cu schimbarile emotionale si mentale.

• Intelegerea viselor prin intermediul altei persoane – aceasta metoda presupune ca cele doua persoane sa discute despre vis si sa se intrebe reciproc despre cel mai important lucru de retinut.

• Intelegerea viselor prin imaginea de ansamblu – aceasta metoda se bazeaza pe a cauta semnificatia visului prin considerarea sa intregului. Acest lucru ne ajuta sa ne dam seama ce semnifica visul in profunzime si cum se potriveste in cadrul vietii noastre.

• Intelegerea viselor prin esentele lor – aceasta metoda se baza pe identificarea si separarea partilor esentiale dintr-un vis si penru a vedea daca ceva se poate folosi din el in viata reala. Acest lucru ne poate ajuta sa intelegem ce inseamna visul si cum anume ne poate influenta stilurile de viata noastre.

Sfaturi pentru a Retine Visele
Incearca sa scrii visul – acest lucru poate fi de ajutor in intelegerea viselor. Cand scrii despre vis, poti crea noi puneri in discutie despre imaginea globala si sa descoperi noi simboluri si caracteristici ale visului.

Formulari de intrebari – intrebarile pe care le pui despre vis te pot ajuta sa iti definesti si sa iti explici energia viselor si ceea ce inseamna pentru tine. Ai grija sa nu pui prea multe intrebari care sa nuance sau sa modifice sensul initial al visului.

Identifica sentimentele – problemele emotionale sunt de multe ori cele care ne influenteaza cel mai mult visele. Concentreaza-te pe sentimentele pe care le simti in vis si care ti se par importante, si incearca sa intelegi ce ar putea insemna pentru tine.

Explorarea viselor – incearca sa explori visul si sa descoperi mai multe despre tine insuti. Exista lucruri pe care le vezi in vis pe care nu le vei vedea niciodata in modul obisnuit. Acorda-ti timp sa intelegi si sa te bucuri de fiecare detaliu observat.

 Interpretarea viselor ne poate ajuta sa descoperim adevaratele motive si scopuri in viata noastra, cele care se ascund adanc in interiorul nostru si care raman ignorate. Cu ajutorul unei noi perspective, putem sa ne legam mai bine de propriele sentimente si trasaturi, iar acest lucru poate sa ne ajute sa obtinem mai multa claritate despre noi insine si despre ceea ce ne asteapta.